zapojenie RJ45 - RS232 kabla
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zapojenie RJ45 - RS232 kabla
potrenujem vyrobit takyto kabel:
mam takyto "adapter": https://www.distrelec.sk/sk/sub-adapter ... p/30374241
problem mam s tymi pinmi 4,5,8 na R232 strane, lebo podla nakresu to vyzera ze su prepojene medzi sebou, s tym adapterom to ale takto neprepojim, lebo druhy koniec tych pinov napevno smeruje to doho RJ45 konektora. napada vas nejake riesenie, okrem normalnej RS232 koncovky, kde to samozrejme urobim, len som ju nikde nenasiel skladom po ceste
mam takyto "adapter": https://www.distrelec.sk/sk/sub-adapter ... p/30374241
problem mam s tymi pinmi 4,5,8 na R232 strane, lebo podla nakresu to vyzera ze su prepojene medzi sebou, s tym adapterom to ale takto neprepojim, lebo druhy koniec tych pinov napevno smeruje to doho RJ45 konektora. napada vas nejake riesenie, okrem normalnej RS232 koncovky, kde to samozrejme urobim, len som ju nikde nenasiel skladom po ceste
Spoiler: ukázať
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: zapojenie RJ45 - RS232 kabla
Zapoj tie styri, ktore idu od RJ45 do RS232.. Drotiky, ktore pojdu od 4, 6 a 8 strihni a spoj..
- molnart
- Pokročilý používateľ
diky za tip. skusim to nejako vymysliet aby som ten adapter neznicil, mozno 2,5 mm medeny elektricky kabel by som vedel strcit z druhej strany RS232 konca a prepojit ich. pripadne pozriem nejake dutinky ci by na to nepomohli.
- Hexaris
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35
Ak to je pre APC tak ti ho mozno niekde vyhrabem tento tyzden a poslem za drobne …
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
- molnart
- Pokročilý používateľ
Eaton. Ale skusim dnes rozchodit tym hackom a uvidim
- molnart
- Pokročilý používateľ
tato tema je stale aktualna a uz ma to riadne serie. mam nasledovne kable:
- "fungel" RS-232-RJ45 adapter
- custom adapter kde viem zilky prehadzovat sam
- RJ-45 USB kabel z ebay https://www.ebay.com/itm/166532382918
skusal som snad vsetky moznosti a vsetky kable, screen prikaz v linuxe (lebo iba tam mam RS232 port na doske), Putty vo windowse cez ten USB kabel z ebay a vsade dostavam len ciernu obrazovku.
sranda je, ze sa to tak deje na vsetkych zariadeniach, ci uz ten Eaton komunikacny modul, Unifi switch alebo ServerTechnology PDU. Dalsie zariadenie so seriovym portom nemam, ale zacinam mat pocit ze chyba bude niekde medzi stolickou a pocitacom.
Mam vsetky kable vadne?
Mam vadny RS232 port na doske?
Fakt neviem uz co s tym. Viem len, ze ked ten USB kabel vytiahnem z portu tak mi putty konzola s ciernou obrazovkou a odpoji. kabel sa v systeme hlasi ako CH340.
Nejaky tip ako na to? Vdaka
- "fungel" RS-232-RJ45 adapter
- custom adapter kde viem zilky prehadzovat sam
- RJ-45 USB kabel z ebay https://www.ebay.com/itm/166532382918
skusal som snad vsetky moznosti a vsetky kable, screen prikaz v linuxe (lebo iba tam mam RS232 port na doske), Putty vo windowse cez ten USB kabel z ebay a vsade dostavam len ciernu obrazovku.
sranda je, ze sa to tak deje na vsetkych zariadeniach, ci uz ten Eaton komunikacny modul, Unifi switch alebo ServerTechnology PDU. Dalsie zariadenie so seriovym portom nemam, ale zacinam mat pocit ze chyba bude niekde medzi stolickou a pocitacom.
Mam vsetky kable vadne?
Mam vadny RS232 port na doske?
Fakt neviem uz co s tym. Viem len, ze ked ten USB kabel vytiahnem z portu tak mi putty konzola s ciernou obrazovkou a odpoji. kabel sa v systeme hlasi ako CH340.
Nejaky tip ako na to? Vdaka
- michalesku
- Používateľ
Este taka hlupost, mozno vystrel do tmy.. Na tej scheme hore je naznacene aj prepojenie zemi cez tienenie.. Mas tam FTP kabel a konektor s tienenim?
So seriovymi zariadeniami som sa hral strasne davno a to boli vacsinou origo kable..
Jedina UPS, co mam so seriovym portom, je APC SC1500I a ta ma RS232 na sebe, pribaleny bol aktivny Prolific prevodnik USB-RS232..
Pises, ze mas aj origo kabel.. Premeraj na nom, ci su 4-6-8 naozaj prepojene medzi sebou.. V prvom prispevku pises 4-5-8, dufam, ze to bol len preklep a v skutocnosti si to spravil spravne..
So seriovymi zariadeniami som sa hral strasne davno a to boli vacsinou origo kable..
Jedina UPS, co mam so seriovym portom, je APC SC1500I a ta ma RS232 na sebe, pribaleny bol aktivny Prolific prevodnik USB-RS232..
Pises, ze mas aj origo kabel.. Premeraj na nom, ci su 4-6-8 naozaj prepojene medzi sebou.. V prvom prispevku pises 4-5-8, dufam, ze to bol len preklep a v skutocnosti si to spravil spravne..
- molnart
- Pokročilý používateľ
neviem, velmi som z toho zmateny, lebo konkretne manual k tomu komunikacnemu modulu ukazuje ine zapojenie (https://www.eaton.com/content/dam/eaton ... manual.pdf strana 117) a su tam uvedene aj part numbre kablov (34003918 or CAB-00010 or 720-C2270-00) ktore podla toho co som googlil maju zapojenie ako na tom prvom obrazku co som linkol.
na tom kabli vlastnej vyroby nemam ani FTP ani tieneny konektor, je to klasicke UTP
na tom kabli vlastnej vyroby nemam ani FTP ani tieneny konektor, je to klasicke UTP
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak je to vyriesenye, ale tiez dlhy pribeh.
UPSku so sietovou kartou ktoru som kupil povodne vo february som predal lebo vela zrala (online s dvojitou konverziou) a nevedel som na nej rozhodit sietovu kartu. nasledne som objavil na bazosi inu UPSku o generaciu novsiu, line-interactive tiez so sietovkou. pri komunikacii s typkom sa vysvitlo ze sietovky uz nema, ale ako sme kecali tiez hovoril ze bolo to docela pain ich rozchodit. tak UPSku som zobral a zacal som zhanat na ebay sietovku,
po case som ju objavil, kupil dufajuc ze predavajuci tam nastavil DHCP mod, ale ked UPSka prisla tiez nemala konektivitu a tiez som ju nevedel rozchodit. napisal som predajavajucemu ci nema nejaky tip co s tym a pri druhej sprave mi poslal refund, asi nemal chut sa so mnou bavit (ja som od neho ziadny refund nechcel, len som mu napisal ze DHCP nema zapnute a seriova konzola mi dava len cierny obraz).
tak reku napisem tomu typkovi co som odneho bral UPS ci nenajde ten vlastnorucne vyrobeny kabel ktorym resetoval tie sietovky, tak to nasiel niekde naspodku a dnes som si od neho pozical.
po pripojeni hned zacali naskakovat nejake znaky, ale take divne, akokeby len kazdy treti. neviem preco, ale pomocou manualu a tych znakov sa mi podarilo vylustit na ktorej som obrazovke a co mam stlacit aby som nastavil DHCP. a uz to teda ide.
to zapojenei malo byt take ako je v eaton manualy (ake prekvapenie, ze?).
takze tie biele nezapojene a zapojena len cierna, cervena a hneda zilka.
skusim podla tejto schemy vyrobit si vlastny kabel do rezervy, pripadne odrezat a znova nakrimpovat koncovku na ten kupeny kabel co mam, ci sa mi to podari.
UPSku so sietovou kartou ktoru som kupil povodne vo february som predal lebo vela zrala (online s dvojitou konverziou) a nevedel som na nej rozhodit sietovu kartu. nasledne som objavil na bazosi inu UPSku o generaciu novsiu, line-interactive tiez so sietovkou. pri komunikacii s typkom sa vysvitlo ze sietovky uz nema, ale ako sme kecali tiez hovoril ze bolo to docela pain ich rozchodit. tak UPSku som zobral a zacal som zhanat na ebay sietovku,
po case som ju objavil, kupil dufajuc ze predavajuci tam nastavil DHCP mod, ale ked UPSka prisla tiez nemala konektivitu a tiez som ju nevedel rozchodit. napisal som predajavajucemu ci nema nejaky tip co s tym a pri druhej sprave mi poslal refund, asi nemal chut sa so mnou bavit (ja som od neho ziadny refund nechcel, len som mu napisal ze DHCP nema zapnute a seriova konzola mi dava len cierny obraz).
tak reku napisem tomu typkovi co som odneho bral UPS ci nenajde ten vlastnorucne vyrobeny kabel ktorym resetoval tie sietovky, tak to nasiel niekde naspodku a dnes som si od neho pozical.
po pripojeni hned zacali naskakovat nejake znaky, ale take divne, akokeby len kazdy treti. neviem preco, ale pomocou manualu a tych znakov sa mi podarilo vylustit na ktorej som obrazovke a co mam stlacit aby som nastavil DHCP. a uz to teda ide.
to zapojenei malo byt take ako je v eaton manualy (ake prekvapenie, ze?).
takze tie biele nezapojene a zapojena len cierna, cervena a hneda zilka.
Kód: Vybrať všetko
RJ45 RS232
3 ---------------------------- 2
4 ---------------------------- 5
6 ---------------------------- 3
rx a tx musis prekrizit. Rx pin z tvojho PC/prevodnika musi ist na tx pin UPSky...
Divne znaky znamenaju ze mas nastaveny zly speed.
Divne znaky znamenaju ze mas nastaveny zly speed.
- michalesku
- Používateľ
Ved tak to v tej prvej scheme aj znazornene je - RX smeruje na TX a opacne..
to som si nevsimou