realtime dopravne informacie
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
realtime dopravne informacie
Neviete niekto ci su nejake verejne APIny z ktorych sa daju ziskat realtime informacie o meskani vlaku alebo autobusu? nasiel som nejake GTFS tabulky, tie su ale staticke. Predpokladam ze tie enpodinty existuju, ked ich dokazu trackovat aplikacie ako ubian, mapa zssk apod. Tusim podla legislativy by mali byt aj verejne dostupne a dopravovia nemozu obmedzovat pristup len urcitym subjektom
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: realtime dopravne informacie
myslim ze chces vela na Slovensku....
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
opytal by som sa niekoho v slovensko.digital ti by mohli mat prehlad
a verejne dostupne sa nemusi rovnat dostupnemu API
a verejne dostupne sa nemusi rovnat dostupnemu API
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
O autobusoch to velmi pochybujem.. Prilis vela dopravcov, ziadny spolocny dispecing, ktory by to sledoval.. A uz vobec nie nejake spolocne trackovanie kazdeho autobusu.. A sofera som tiez nikdy nevidel hlasit realny odchod zo zastavky, ako to je pri vlakoch, tam je to logicke z hladiska realizacie samotnej dopravy po tratiach..
Vlaky funguju, ale presne ako bolo spomenute, verejne dostupna informacia sa nemusi rovnat verejne dostupnym datovym podkladom..
Vlaky funguju, ale presne ako bolo spomenute, verejne dostupna informacia sa nemusi rovnat verejne dostupnym datovym podkladom..
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tak potom ako funguje ubian appka ktora presne ukazuje polohu autobusu? nielen medzi zastavkami, ale naozaj realtime, presne vidim ze stoji na kruhaci, je vo vedlajsej ulici apod. funguje to takto minimalne na dvoch dopracvov ktory premavaju v mojom okoli. jasne, ubian robi firma co je na slovensku monopolnym dodavatelom na tie pokladnicky co vydavaju listky do vsetkych dopravcov na slovensku, ale tie informacie niekde musia existovat.
mne pride ze vlaky su na tom praveze horsie, tam vidim len prichod/odchod do/zo zastavky a nejake mini dedinske zastavky sa mi zda ze uplne ignoruje - teda takto to ma Leo Expres a predtym aj Regiojet.
mne pride ze vlaky su na tom praveze horsie, tam vidim len prichod/odchod do/zo zastavky a nejake mini dedinske zastavky sa mi zda ze uplne ignoruje - teda takto to ma Leo Expres a predtym aj Regiojet.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ZSR informuje o prejazde kazdou jednou zastavkou
https://www.ubian.sk/spolupracujeme
podla mna im to mozno predavaju ako sluzbu
https://www.ubian.sk/spolupracujeme
podla mna im to mozno predavaju ako sluzbu
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Myslim ze v dnesnej dobe je kazdy jeden bus uz sledovany dopravcom pomocou GPS ude o to ze tieto data ma len dopravca a ich poskytnutie je na nom resp. Na konkretnom dodavatelovi monitorovacieho systemu len to je o tom ze treba si obvolat a dohodnut spolupracu s kazdym dopravcom zvlast (bavime sa o velkych hracoch prevadzkujucich dopravu vo verejnom zaujme ako napr Arriva, SAD Zilina SAD Trencin - jeden majitel a pod. Ak by si riesil mestsku dopravu tak jednotlive dopravne podniky)
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Sofer nic take robit nemusi. Toto im zabezpecuju strojceky na vydavanie listkov. Rovnako sofer vie, kedy moze z danej zastavky odist, respektive nou prejst, aby splnil harmonogram danej linky.michalesku napísal: ↑Št 09. Máj, 2024, 19:18 A sofera som tiez nikdy nevidel hlasit realny odchod zo zastavky, ako to je pri vlakoch
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.