Acces point do 150€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
d3Xter
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00

Re: Acces point do 150€

Príspevok od používateľa d3Xter »

2xNat nesposobuje absolutne ziadne problemy pokial nechce ist z von-dnu, opacnej strane to je fuk kde na akych portoch funguje, mozes mat aj 10xNat a nic sa nedeje tak isto mozes maj aj 10xRouter za sebou kym nie su na wan-lan rovnake siete a mozes takto aj publikovat porty ak vies co robis
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Aug, 2024, 13:46

Príspevok od používateľa peterkoza »

nie nie, zle sme sa rozumeli, je to naopak, streamlink blbne ked smeruje iba huawei, seka a asi nestiha cpu, ked dam za huawei mikrotik tak ano vznika 2xNAT ale stream hry z pc do tv ide vyborne, ono to ten mikrotik smeruje v ramci domacej sieti, ked tuto ulohu prevezme huawei tak je tam zasek a obraz nema plynutost
Hexaris
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35

Príspevok od používateľa Hexaris »

@zoom ako presne umelo dosli ipv4?
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ono tie IPv4 adresy samozrejme dosli a roznymi hackami tu predlzujeme funkcny stav, ale nemozem sa zbavit blbeho pocitu z toho, ze je tu akutny nedostatok IPv4 adries, ale za oceanom US DoD a par firiem vlastni mnoho /8 IP rozsahov (~640 milionov IP adries). To je asi tak 2-nasobok poctu domacnosti v US a EU dokopy (nie obyvatelov). Naco je Applu alebo Fordu 16 milionov IPciek? Ak sa tak uz neudialo, davno im to mali zhabat. Dalej rezervovane rozsahy, ktore by sa dali osekat, to mas dalsich asi 260 milionov IPciek. Chapem, ze by to neriesilo povodny problem a na IPv6 treba casom prejst, ale ukrutne mi to pripomina masovu hysteriu okolo slamiek v potoku, kde ja musim pit šejk rozmocenou papierovou trubickou a na druhom konci zemegule su 2 krajiny zodpovedne za 50% bordelu v oceane. Tak hentam Apple vlastni cely 17.x.x.x rozsah a mne tu Orange predava verejnu IPv4 za 99,-€.

Rychlost nasadzovania IPv6 je druha vec. Kebyze moji lizardski overlordi venuju tolko usilia nasadzovaniu IPv6, ako venuju tlaceniu DEI chujin, tak uz davno mohlo byt vsetko vyriesene. Takze som mozno zle napisal, ze "umelo dosli", ono realne dosli, ale umela mi pride ta hysteria okolo toho, ked velmi jednoducho by sa dalo ziskat este dalsich 5-20 rokov na IPv4.
janci11
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa janci11 »

chalani toto nahodou niekto neskusal? za tie prachy to vyzera zaujimavo https://www.alza.sk/cudy-ax3000-wifi-6- ... 818014.htm
CPU: AMD Ryzen R7 5800X CPU Cooler: Noctua NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32 GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 GPU: Sapphire PULSE RX6800XT 16GB SSD: Kingston KC3000 1TB + Adata XPG SX8200Pro 512GB + Crucial MX500 1TB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: Fractal Design Define 7 Compact White TG
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

vyzera to ako ubiquity. Takze ratam ze Cina. Fungovat to asi bude, ale dlhodobejsie skusenosti ti zrejme nikto neposkytne
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

https://access-pointy-routery.heureka.s ... /#prehlad/

a link hore nepoznate?

- u ubiq ax mam ten problem ze na webe som nenasiel model co by mal 2x lan, 2x lan je pre man dost potrebna vec, stale som este nekupil ap na poschodie kde ho potrebujem ale mal som moznost porovnat grandstream 7664 vs mikrotik ax2, v ramci mojich podmienok je prienik oboch rovnaky pri wifi sk, ked dam na gwn7664 usa tak to pomoze pri 2,4 a 5 iba par dbm ale ked dam usa na ax2 pri 2,4 tak mi presvieti celu chalupu, usa na hap ax2 5GHz sa mi nepodarilo rozbehat, ssid sa strati a neviem to nastavit tak aby bolo dobre, na druhej strane neviem ci je najzdravsie mat takto vypalene radio ked bude umiestnene v obyvacke a bude nas prazit a ako som pozeral tak pri 2,4GHz nie je klud ani na dedine, apecka su vsade okolo..., dalsia vec je ta ze co mi pomoze mat to tu natvrdo presvietene ked napr mobil nebude vladat odpovedat, takze ak chapem ako tak fungovaniu wifi tak najvhodnejsie by bolo mat zariadenie v tx power norme sk, najlepsie minimalne dve a idealne vacsi zisk dbi pre lepsie usi, teraz mam hap ax2 a laka ma cap ax lebo ma slusny zisk, vykon ax3 a ex anteny - neviem posudit ci by bola lepsia volba ako cap ax, otazne je ci ten vykon odomknuteho cpu oproti ax2 vyuzijem ale zas sa mi paci moznost manipulacie s antenou a smerom, cap ax je stropne ap akurad ze islo by skor na nabytok a ak tomu chapem spravne tak tieto apecka s internou antenou maju skor gulaty tvar vyzarovania a klasicke anteny funguju skor v smere kolmo k antene a do stran, koniec bude ale taky ze teoria je k nicomu a treba to vyskusat, chcem sa spytat ale este na tplink, uz fest fest davno som ho pouzival, hmm, ano zamrzal, ale prienik?, bol nejalepsi aky pamatam, ako su na to nove ap tplink?
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Alta Labs som vobec nepoznal, tak som si nieco precital a myslim, ze mam celkom jasno - somarina. Cerstvo zalozena (2022) odnoz SoundVisionTech - co je nejaka firma, co koncentruje podivne a nezname audio znacky a cele ich posobenie vyzera ako multi-level marketing. Mozes sa zaregistrovat ako ich installer, vydali aj nechvalne zname NFT, oznackuju ta aj radoby luxusnou membership kartickou. Agenti s teplou vodou. Len skusat, co kde ako by sa dalo zarobit. Dnes predavame panvice, zajtra APcka.

A cely Alta Labs so sietovymi zariadeniami mi od nich pride len ako dalsia vec, na ktorej mozu ryzovat peniaze. Takze sa tvaria ako take Ubiquiti 2, kde sa ti snazia predat celu predrazenu infrastrukturu. Cize ich AP si zapojis do ich switchu a nasledne na ich fore zdielas, ako krasne si to zvladol a vsetci ti tlieskaju. Chvalia sa, ze pouzivaju Qualcomm, co je pozitivne a to je asi tak vsetko, co sa mi na nich paci.

Webova konzola? Nemame, nastavujeme cez cloud. Marketingova zvasty? Mame kopec... WiFi 6 s vyhodami WiFi 7... ach jaj. WiFi 6E s vyhodami WiFi 6E by sa nenaslo? Predrazene switche za 400,-€, ked za tolko vies kupit HP Enterprise? Ale samozrejme opat sa mozes zaregistrovat ako installer a cim viac instalujes, tym viac "cashu"/zliav zarabas. Cele zle. Ono fungovat to bude, lebo dnes uz nie je take tazke urobit sietove zariadenia, ci kupit hotovy produkt a dat si tam vlastne logo. Aj ten najhorsi cinsky smejd bude fungovat... vacsinu casu. Ale hentakym nesympatickym suflikantom by som nedal ani korunu. AP6 Pro za 180,-€... boha vsak za tolko je Ubiquiti Long-range AP. Nehovoriac o Mikrotiku. Neznami fuseri sa snazia posobit luxusne cenou.

Co sa tyka pokrytia domu, je samozrejme ovela lepsie mat viac slabsie ziaracich AP nez jednu mordu. Rovnomernejsie pokryjes dom a nesvieti to prilis v jednom mieste.
Inak ten tvoj problem so SteamLinkom... sa mi zda nejaky divny. Ked pises, ze to nestiha, tak to vsetko ide po LAN? PC je zrejme na LAN a TV ci SteamLink zariadenie tiez? Lebo ak vtedy dochadza k zasekom, tak... to je jednoducho divne. V ramci LAN/subnetu by tie packety vobec nemali byt routovane, tj. nemaju vytazovat CPU na routri.
Hexaris
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35

Príspevok od používateľa Hexaris »

unifi pro puk ma predsa 2x LAN ako dalsie poe out ak je potreba / neni nutnost
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

@Hexaris

ktory konkretny model s wifi ax myslis kde je 2xlan?
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

naco ti je pri APcku 2x lan?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

k tomu druhemu lan pojde vu+ ktore pouzivam ako sietove ulozisko a jasne ze vsetko by poriesil poe switch ale uz ho nemam a hlavne uz ho tu nemam kde zasit, kablov plno a neprejde to cez zensku cast byvajucu v chalupe
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

HellAngel napísal: St 04. Sep, 2024, 13:59 naco ti je pri APcku 2x lan?
neda sa tak robit daisy chain?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

tak tak, kabelaz mam natahanu tak ze by sa dalo takto dat ap za ap, 2xlan by mala byt samozrejmost

- nech hladom a porovnavam ako chcem tak gwn7662 vyzera naj, druha priecka gwn7664e a potom mikrotik, v predrazenom ubiq nevidim ziadne plus, vsetko lepsie je zas moc drahe alebo treba kontroler a tplink omada nemam skusenost a po pravde mam obavu aj z mediateku v gwn7664e takze idem do gwn7662, ok zdravim
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

https://www.alza.sk/asus-tuf-ax3000-v2- ... htm?evt=ac
toto nesplni ucel?
asus ma teraz aj cashback akciu aj na tento hw
Spoiler: ukázať
::: ...