Acces point do 150€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 22. Aug, 2024, 13:46

Re: Acces point do 150€

Príspevok od používateľa peterkoza »

asus uz som mal v pocte dvoch kusov, ok, niekto povie ze ked zamrzne tak restart a ides, ale pravda je taka ze ono to stvaralo take veci ze aj ked uz sice nejaky ten rok presiel a mozno sa veci zlepsili tak je tam uz nedovera a hlavne ked uz mam skusenost s mikrotikom ked clovek zisti ze existuju zariadenia ktore nastavis a potom sa uz v tom nevrtas lebo to ide a roky, zatial mi naj vychadza ako smerovac mikrotik a ako wifi grandstream
4040
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Príspevok od používateľa 4040 »

Tak sa pochváľ ,čo si mal za Asus ?
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

bolo to cca 8r dozadu, jeden bol 4g+wifi router v jednom, tam bol neustale problem s wifi a oznacenie druheho ti neviem povedat, od mnohych som ale pocul na nove asus wifi velku chvalu ale aj tak ho nechcem, cim viac si hladam na webe info o xy zariadeniach tak zistujem ze na kazde jedno ap najdes zle aj dobre informacie, s gwn uz mam aspon nejaku skusenost, iba par dni som pouzival 7664 ale pacilo sa mi ako to fungovalo, mikrotik je zas fajn ako smerovac, tplink som tiez mal - dosah ok ale caste vypadky, je mozne ze nove ap od nich funguju lepsie ale aj tak nemam chut testovat to...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

sam si si odpovedal co zobrat. Unifi je v pohode, len ta cena. Najlepsie cenovo vychadza mikrotik. Tam mas za rozumne peniaze vela hudby. Akurat to ich nastavovanie je obcas porod. 2 lan porty pri AP neries. Kupis maly poe extender, kde do jedneho portu stric poe zariadenie a dalsim portom tahas lan. Akurat ak by si chcel POE zariadenie tahat aj z druheho portu, musis dat dostatocne silny adapter na kabel, ktorym ides ku extenderu.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

pri gwn7662 je v popise wifi wave2, chapem to spravne ze wifi wave2 je wifi 5ac s upravou a kompatibilitou s wifi6 ale nie je to plnohodnotna wifi6
janci11
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa janci11 »

ja tam normalne vidim AC(Wave-2) a AX :)
CPU: AMD Ryzen R7 5800X CPU Cooler: Noctua NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32 GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 GPU: Sapphire PULSE RX6800XT 16GB SSD: Kingston KC3000 1TB + Adata XPG SX8200Pro 512GB + Crucial MX500 1TB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: Fractal Design Define 7 Compact White TG
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

heh ano, sorry, zle som si to vsimol, tak nic
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

ok, tak som toho poskusal, pozicane som mal aj gwn7630, 7664, ubiquiti, mikrotik hap ax2 som 2x kupil a pozicane som mal aj hap ax3, po par tyzdnoch skusania mozem povedat ze je blbost ze mikrotik ma zle wifi, vsetko to fungovalo skvelo, fakt zalezi na vyzarovacom smere, skratka tam kde mam apecko fungovalo vsetko ok smerom za stenu a aj na poschodie, dokonca hap ax2 mal lepsi vysledok ako ax3, kazdy ma ale ine podmienky, ine steny..., stazoval som sa tu aj ze steamlink seka, ano, bola to moja chyba, bordel v ipeckach, zostal som teda na huawei od operatora+poe switch+ gwn7662 ktore ma v mojom pripade naj dosah, dal by to aj hap ax2 akurad ze by musel byt v polohe ze by to vyzeralo zle, takto mam aj menej bordelu okolo kabelaze

ak by mal niekto zaujem mam na predaj 2x hap ax2, bez krabice, bez drziakov a iba jeden adapter+switch s adapterom, bez krabice - CSS106-1G-4P-1S z alza.sk, v zaruke, 100e
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Mikrotik nema zle wifi ako take, ale pomerne vyfailovane zariadenia. Oneskorene za vsetkymi ostatnymi ponukaju nove technologie, ich krabicky su pomerne skarede a niektore veci doteraz chybaju (napr. 6 GHz pasmo). O stabilite wifi nikto nepochybuje, sam som roky na tom fungoval bez jedineho problemu (bol to este cisto 2.4GHz RB2011).

Avsak presne ako si spomenul, napriklad ax3 ma horsi wifi signal ako ax2 a to by sa jednoducho nemalo stat. Po nete najdes kopec topicov na tuto temu. Sam mam z okolia pripad, kedy sa clovek stazoval, ze so starym routrom mam v nejakom bode v byte lepsi signal nez s ax3. Budem to musiet este poriesit. Zatial som len kontroloval vyzarovaci vykon a ubezpecil som sa, ze sa nepouzivaju vysoke 5GHz kanaly, kde je povoleny len nizsi vyzarovaci vykon. Jeden clovek v niektorom topicu tusim spominal, ze hodne pomohol upgrade RouterBoard firmwaru, ale ten udrziavam aktualny, tak neviem.

Zatial ficim na GWN7662 a vsetko je v pohode, len blby notebook je tak na hranici a prehadzuje sa medzi 5GHz a 2.4GHZ, co je pri praci HODNE otravne. Mobil v tom istom mieste nema ziaden problem, tak to tipujem na slabe anteny v mogbuku. Takze mozno kupim este jedno Grandstream AP a to bude svietit na poschodi. Oproti tomu, aky mam mini-dom (vonkajsi rozmer hadam 8x8 m), tak som cakal, ze to jedno AP s prehladom pokryje. Niekedy si este dam taku testovaciu session a budem rozne menit pozicie AP po dome a robit si heatmapu wifi signalu na poschodiach.
janci11
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Aug, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa janci11 »

ja som nakoniec zobral GWN7665, lakalo ma to 6ghz pasmo, a inak kolko vam dava max ta 7662? v notasi mam intel AX210 a v tom 6Ghz pasme na 160Mhz kanal to chodi 1.3-1.5gbps cez iperf
CPU: AMD Ryzen R7 5800X CPU Cooler: Noctua NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING (WI-FI) RAM: Corsair Vengeance LPX Black 32 GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 GPU: Sapphire PULSE RX6800XT 16GB SSD: Kingston KC3000 1TB + Adata XPG SX8200Pro 512GB + Crucial MX500 1TB PSU: Seasonic Focus Plus GOLD 750W Case: Fractal Design Define 7 Compact White TG
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

7662 som netestoval cez iperf, vlastne ani neviem ako na to, nirmalne som posielal film cez wifi z ssd do ssd, pc co je 2x2 davalo na 80mhz 5ghz gwn rychlost ktora bola iba par MB mensia ako kabel, takze to bolo cca od 89 do 93MB/s, vzdialenost cca 2m, hap ax2 to tlacil podobnou rychlostou, 160mhz som neskusal, mobil co je myslim ze 1x1 da 44MB/s tam a spat, ono asi zalezi aj na cpu v danych zariadeniach atd
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

@zoom
podla toho co som sa docital tak vsetky tieto ap s internou antenou maju gulove vyziarenie, pre mna ale nema zmysel toto - to ap mam polozene na komode a poschodie hore ma v deke kopu zeleza a tam v tej izbe na poschodi mam slusne 5ghz a na dolnom poschodi kde je ap je za prvou kvadrovou 30cm stenou sice pouzitelne 5ghz ale v dbm horsie ako v izbe nad ap cez deku s zelezom, je to na hlavu, mozno by ti pomohlo dat ap na stenu len tam je problem zasit kable
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

Ja som asi pred dvoma rokmi prešiel komplet na Aruba, mám jedno vonkajšie AP smerované na záhradu dve doma na strope jedno v pivnici druhé na poschodí a mám signál okolo celého domu. Čo sa mi na tom hrozne páčilo že to človek zapojí a nerieši nič už druhý rok. Ja ani neviem čo je to už riešiť niečo s wifi alebo internetom, proste to ide 365.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX4080 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Priepustnost som ani ja netestoval, ale ja pouzivam WiFi tak decentne, cize vsetko dolezite tlacim cez kabel a WiFi mam len 20 a 40 MHz kanaly (2.4 a 5 GHz).
Ked sa pozriem na vyzarovaci uhol anten pri GWN7665 - tipujem, ze GWN7662 bude podobne - tak na grafe 5G, YZ pattern je vidiet, ze to svieti pred seba (0°), sikmo dole (45-80°), potom je utlm za APckom a na opacnej strane okolo 318-330°je tiez maly utlm. A prave tym smerom asi svietim k notebooku. Skusim urobit taku fintu, ze ho jednoducho otocim dole hlavou.
Druha vec bude presne take umiestnenie nalezato pod miestnost s PC/ntb. Niekde pod schodami, kde je aj mini-rack. Dam si niekedy volnejsi den a pohram sa s tym.

Edit: Aruba bola moja prva volba, doteraz mam v skrini nepouzivany Aruba PoE switch, ale potom som cital, ze ma menej moznosti nastavenia. Inak sa mi APcka pacia vzhladovo viac - take zaoblene stvorce, nez kruhove. Ako ani tu by som neriesil, len presne ako si vymenoval - ty mas 24 APciek a mas vsade signal, ja mam jedno. To je jediny "problem" (v skutocnosti len fyzika). Len co by som pridal druhe AP, je po virtualnom probleme. Hlavne som chcel odskusat, ze Grandstreamy vedia samy sebe robit controller, cize hocijake AP vie robit master (controller) a obsluhovat az 50 dalsich AP. Netreba kupovat dalsie krabice. Ale chapem, ze pri dvoch AP to nie je nejaka zasadna vyhoda.
peterkoza
Nový používateľ
Nový používateľ

ten predaj hapax2+switch neaktualne, uz som sa dohodol, majte sa a dik za info, zdravim

Návrat na "Nákupná poradňa"