Aktuálne mám NAS WD My Cloud EX2, len podpora už skončila, používam to len na ručné zálohovanie. Hlavný problém mám so zálohami fotiek z manželkinho mobilu, neviem nájsť appku čo by to vedela spraviť sama a WD appka už môj NAS nepodporuje. No a ešte možno do budúcna že by sme si nastavili s bratom ktorý býva úplne inde zálohy do kríža ako offsite zálohy pre vyššiu bezpečnosť (on by mal kópiu u mňa, ja u neho). Má nejaký relatívne nový QNAP alebo Synology, nepamätám teraz presne ktorý.
V podstate by som chcel názory ako ďalej, či je nejaký alternatívny FW, či je nejaká appka na android pre automatické (alebo aspoň na jeden ťuk že to aj ona zvládne) zálohy do NAS, či je to celé stará sračka čo nič nezvládne, treba to zahodiť a kúpiť niečo iné, čo sa mi ale nezdá lebo si myslím že nemám nejaké veľké nároky.
Ako ďalej s NAS
Ako ďalej s NAS
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Ako ďalej s NAS
ak nechces kupovat nove NAS a chces to mat za co najmensie peniaze tak by som hladal sposob ako z toho WD urobit uplne hlupy externy disk a pripojit k nemu raspberry. tam napr. mozes nahodit immich alebo nextcloud pre zalohovanie fotiek a nieco na offsite backupy. ja na toto pouzivam praobycajny rsync lebo chcem mat data v povodnej podobe dostupne, ale keby to bol cudzi cloud a nechcem aby jeho spravca videl moje data tak restic funguje uplne super, ma aj celkom dobry webovy frontend v podobe backrest alebo potom nejaka windows appka je aj, ale nespomeniem si nazov. alebo este vela ludi pouziva syncthing, ale ten som nikdy neskusal
edit: nasiel som nieco ze by sa tam dal nainstalovat openmediavault https://cybertalk.io/en/install-debian- ... inuxserver neviem ale ci je to platne pre tvoj model, ale ak dobre vidim ma to len 512 MB RAM a 1.2 single core Arm v7 CPU, takze vykon bude asi velmi biedny
edit: nasiel som nieco ze by sa tam dal nainstalovat openmediavault https://cybertalk.io/en/install-debian- ... inuxserver neviem ale ci je to platne pre tvoj model, ale ak dobre vidim ma to len 512 MB RAM a 1.2 single core Arm v7 CPU, takze vykon bude asi velmi biedny
Spoiler: ukázať
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Ako ďalej s NAS
Ak urobit z toho hlupy disk, tak vybrat HDD z tej krabice. Mal by tam byt klasicky SATA.
Pripojit to bud k Rpi, alebo si spravit DIY NAS z nejakeho stareho domaceho PC/vyskladat daco lacne a nahodit tam Open media vault OS
Tretia moznost je kupit NAS, co je drahsie ale mas k tomu appky.
Pripojit to bud k Rpi, alebo si spravit DIY NAS z nejakeho stareho domaceho PC/vyskladat daco lacne a nahodit tam Open media vault OS
Tretia moznost je kupit NAS, co je drahsie ale mas k tomu appky.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB