Telekom optika problém s rýchlosťou
Re: Telekom optika problém s rýchlosťou
Tak ja mám vpn len som to musel vypínať. Teraz s novým routrom mám 745/Mb/s tak už nemusím vypínať nič. A ja tu som pár mesiacov. Nie roky.
Ten router sa takisto hreje ako ten z roku 2016. Som myslel že toto už vyriešili. Stôl na ktorom to je položené je dosť horúci. A router má 54 stupňov. Musel som to dať do vzduchu. Ako aj ten predtým.
Ten router sa takisto hreje ako ten z roku 2016. Som myslel že toto už vyriešili. Stôl na ktorom to je položené je dosť horúci. A router má 54 stupňov. Musel som to dať do vzduchu. Ako aj ten predtým.
U nás na fóre je zakázaný warez ... Chodíš po tenkom ľade, ukončite túto debatu, každému je jasné o čo ti ide a čo robíš. Každý zodpovedame za svoje činy a príspevky, na to nezabudni.
OK. Vyriešené.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Toto ich vypocitavanie skod ma vzdy dobre pobavilo.
Zbytocnost. Ludia maju routre pohadzane v rackoch, spajzach, v prachu, s minimalnycm airflowom a v pohode ziju XY rokov. V routroch sa pouzivaju ARM CPU, ktore nemaju problem bezat roky stabilne aj na 70-80C, pretoze ta architektura je na to navrhnuta.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Aha. Tak super. Ja nemám rád keď sa mi nejaké komponenty hrejú. Snažím sa to vždy nejako vyriešiť. Ale toto som nevedel. Ja viem len vo všeobecnosti keď sa niečo hreje začne to throttlovať. Ale keď to v tomto prípade nevadí tak super.
Tento môj router má hw offloading? Alebo budem toto potrebovať? Keď využitie cpu mám 0-3%?
Tento môj router má hw offloading? Alebo budem toto potrebovať? Keď využitie cpu mám 0-3%?
- shiro
- Pokročilý používateľ
Je rozdiel hriat sa a prehrievat.
https://help.mikrotik.com/docs/display/ ... Offloading
https://help.mikrotik.com/docs/display/ ... Offloading
Ak ho ma, mozes to v nastaveniach portov/nastaveniach switchu zapnut. Ale nemas co riesit, ked ma CPU 3%.What is hardware offloading in mikrotik?
Layer 3 Hardware Offloading (L3HW, otherwise known as IP switching or HW routing) allows to offload some router features onto the switch chip. This allows reaching wire speeds when routing packets, which simply would not be possible with the CPU.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Tak pokial od neho nic nechces tak je vsetko HW akcelerovane... Ak by si tam zapol nejake pravidla, statistiky, QOS...
Tu nemám nastavené IP adresu. Keď to nenastavím tak sa pridelí automaticky?
takisto mi pise na port toto. to nastavim v sekcii IP/firewall ?
takisto mi pise na port toto. to nastavim v sekcii IP/firewall ?
Naposledy upravil/-a xvydra v St 02. Okt, 2024, 13:27, upravené celkom 1 krát.
Uz sa mi s tebou nechce rozpravat.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Preco riesis ze tam nevidis IPcku? Ide ti net? Ide, nie? Ked si rozkliknes interface, kde mas strceny WAN kabel, nezobrazi ti ju tam volakde?
ako na forward portov na roznych routeroch mas popisane na portforward.com, snad tam bude aj tvoj, pripadne iny mikrotik. OS vyzera rovnako.
Nastavovat mikrotik nieje nic pre domaceho usera, co videl siete z dialky.
ako na forward portov na roznych routeroch mas popisane na portforward.com, snad tam bude aj tvoj, pripadne iny mikrotik. OS vyzera rovnako.
Nastavovat mikrotik nieje nic pre domaceho usera, co videl siete z dialky.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
V starom mikrotiku to mám nastavené. Takže som to nastavoval ale už si to nepamätám. A už som ho odpojil včera a hodil do smetiaka. Tak sa na to tam už nepozriem. Ja to niekde nájdem teda. Ďakujem. Okrem tohto tam v podstate nič nastavovať nepotrebujem.
Ja som nastavil tmavú tému. Už som nastavil porty. Nič zložité. Len som musel nájsť správne video. Ale zistil som že je mi to nanič lebo keď zapnem VPN tak mi to hneď zase píše že port nieje otvorený. To sa dá nejako vyriešiť alebo nie?