NAS - i5 4690k, 16gb RAM

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Jasterisko
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 01:37

Re: NAS - i5 4690k, 16gb RAM

Príspevok od používateľa Jasterisko »

Zoom: mas ss ohľadom tých diskov.

Dosku som u zohnal mATX
S tou skrinkou mam tak trochu problém - neviem nájsť žiadnu schopn, ktorá sa mi zmestí do skrinky pod tv. Skrinka musí mať max 31cm x 36 x 45cm.

Zatiaľ asi favorit je:
https://www.brloh.sk/asus-prime-ap201-t ... 468ce8318e

Rozmery vyhovujú, na miesto kde ma byť grafická karta si vytlačim na 3d tlačiarni držiaky na 4x 3.5 hdd a 1x 2.5 ssd. Vetraky budú fúkať z dola a výfuk hore. V tv skrinke z dola a zo stany budu otvory na vetranie.

Viete mi niekto poradiť lepšiu alternatívu na skrinku,lv tých rozmeroch na takyto upgrade? ( Žiadna skrinka v tých rozmeroch nema 4x 3.5 pozíciu co som hľadal .)
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Kokos, kebyze skor povies. Myslim, ze by ti mohla vyhovovat stara HTPC skrinka Fractal Node 605. Bola urcena pre HTPC, takze ma ten klasicky HiFi rozmer (44,5cm na sirku, zvysne rozmery sa ti zmestia). Pojme mATX dosku, standardny ATX zdroj a 4x 3.5" HDD. Vtip je v tom, ze uz sa nevyraba a nepredava, ale mne lezala 3 roky v skrini, ked som rozobral stare HTPC.

Ma fajn kovovy predok (bruseny hlinik), vrchny dekel je vytlmeny. Mal som tam masivny nizky chladic a slim ventilator, robene na ticho, vsak to bolo pri TV. Koncom minuleho roka som do toho naskladal komponenty a odniesol to rodine 200km od Bratislavy. Myslim, ze sa to tam este nepouziva, ale nemam ju teraz fyzicky doma. Ak to chces k TV, tak to splna ten receivrovy vzhlad. Respektive teda... neviem ako mas tie volne rozmery, co je vyska a co sirka a hlbka.

Z NASovych skriniek sa mi paci aj Jonsbo N4 [link] - 6x 3.5" disky, ale potrebuje SFX zdroj. Osobnu skusenost nemam, tak neviem, ako bude napriklad vibrovat a tak. Pokial by si potreboval viac tower (ze tych dostupnych 45cm nie je max. sirka bedne), tak by sa mohlo vybrat aj nieco ine.
Jasterisko
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

No nemal som pomeranu tu skrinku pod tv nebol som doma. Chcem ju mať vo vnútri nabytkovej skrinky, na vzhľade teda nezáleží, idem čisto po cene a max rozmeroch.

No realne vnútorné rozmery nabytkovej skrinky su 36cm x 30cm x 60 cm.

Tu Jonsbo n4 som pozeral, ale odradila majej cena + by mi trebalo ak novy zdroj.. a airflow tam vyzera biedny, ako aj ine kockoidne skrinky v tej 60€ cene..
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Ak ti staci hocijaka non-NAS bedna, tak nejaky Mini-tower teda. Fajn stranka na to je PCPartPicker, takze si vyfiltrujes mensie bedne pre mATX, ktore pojmu aspon 4x 3.5" HDD a vo vysledku mas 77 bedniciek.

Tie filtre maju trochu vyfailovane, lebo sa tam vobec nedaju nastavit rozmery (len celkovy objem), ale tak najdes si zo 10 bedni, co ta vzhladovo zaujali a pozries im rozmery. Dajme tomu, ze styri budu vyhovovat, z toho tri budu dostupne na Slovensku a dve budu mat akceptovatelnu cenu. No a nieco z toho kupis. Aaaalebo, najdes nieco na Bazosi za par korun.
Jasterisko
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver

Nenašiel som žiadnu schopnú dostupnú na sk v normálnej cene, tak som objednal tú ASUS. Vytlačim si tam tie držiaky a bude to na teraz pk + do budúcna ju možno použijem na nové pc, páči sa mi 😁

Teraz by som už len potreboval poradiť ohľadom SW a konkrétneho NASu ako takého, tak budem pokračovať tu:
viewtopic.php?t=131577&hilit=Unraid&start=60

Návrat na "Nákupná poradňa"