Ale sranda ten laresar som manzelke ukazoval vcera
tyčový vysávač
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: tyčový vysávač
Za 120 ho mas na aliexpress
dumem aj nad nim len predsa, to uz premyslam zobrat xiaomi, pride mi to dostupnejsie co sa tyka dielov/filtrov a podobne.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
- rix_o
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
ahojte,
ja sa pochvalim, akurat pred tyzdnom 1.2. som bral https://www.alza.sk/EN/rohnson-m15-mamb ... 689420.htm, ale za 180 este.
na prebehnutie na minime 3 izby a chodba s kupelnou a wc, si vezme 15%, na medium 50%, ale to uz kvalitnejsie vysavam kuty a pod postelami.
vydrz eco 70min, medium 30min a max asi 20min. Na auto rezime, si vezme viac energie, co asi pouzivat na koberec alebo sem-tam iba.
zatial pouzite 4x a som spokojny.
najprv som uvazoval Roidmi X30pro, ale inde cena uz a potom som sa zamotal to xy typov znaciek.
hlavne som vyberal podla vyssieho prikonu a dopreho sacieho vykonu, tie okolo 100-150AW+- mi prislo malo, kde vyrobca uvadza 265AirW a 34kPa podlak. https://www.rohnson.cz/m15fset/
ja sa pochvalim, akurat pred tyzdnom 1.2. som bral https://www.alza.sk/EN/rohnson-m15-mamb ... 689420.htm, ale za 180 este.
na prebehnutie na minime 3 izby a chodba s kupelnou a wc, si vezme 15%, na medium 50%, ale to uz kvalitnejsie vysavam kuty a pod postelami.
vydrz eco 70min, medium 30min a max asi 20min. Na auto rezime, si vezme viac energie, co asi pouzivat na koberec alebo sem-tam iba.
najprv som uvazoval Roidmi X30pro, ale inde cena uz a potom som sa zamotal to xy typov znaciek.
hlavne som vyberal podla vyssieho prikonu a dopreho sacieho vykonu, tie okolo 100-150AW+- mi prislo malo, kde vyrobca uvadza 265AirW a 34kPa podlak. https://www.rohnson.cz/m15fset/
Naposledy upravil/-a rix_o v Ut 23. Dec, 2025, 10:49, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert

- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
asi by som sa bal taku vec kupovat z ciny, to bude mozno aj bez EU certifikatuJednoduska napísal: Po 10. Feb, 2025, 16:34 Za 120 ho mas na aliexpressdumem aj nad nim len predsa, to uz premyslam zobrat xiaomi, pride mi to dostupnejsie co sa tyka dielov/filtrov a podobne.
susedovi zhorel barak ked nabijal v garazi elektricke auticko z ciny pre decka a poistovna nepreplatila nic
5700X3D | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | ASUS RTX 5080 | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Logitech G440 | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO | Pimax Crystal
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Logitech G440 | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO | Pimax Crystal
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

To ie dobry postreh. Ale ten za 120 je z EU polskeho skladu, neviem ci to nieco ovplyvni.
Tak ci tak suhlas ze aj ja mam obavy, ak nie o poistku tak vseobecnu dostupnost servisu a podobne.
Tak ci tak suhlas ze aj ja mam obavy, ak nie o poistku tak vseobecnu dostupnost servisu a podobne.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
- reflex
- Nový používateľ

- Dátum registrácie: Po 23. Nov, 2020, 08:30
Zena zacala basnit nad tycovym vysavacom, k tomu na nu vyskocili alza dni ... ake su za tie roky vase postrehy skusenosti? Rowenta vs. Dyson?
Pri tej Rowente sa mi pozdava ten vykon / ohybny klb (ak vobec vyuzijem?, ktory ste sice pisali, ze sa vie casom zlomit a tiez stojan. Dyson je drahsi a musel by sa dokupovat klb, je vobec tak potrebny? a Montaz stojanu na stenu sa mi nepozdava. Tak neviem, ci ma dyson nejaku pridanu hodnotu? vyssiu kvalitu?
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 3v1 Animal Auto 230AW za 373,-
Dyson V12 Origin za 422,-
https://www.alza.sk/rowenta-rh99f1wo-x- ... 023521.htm
https://www.alza.sk/dyson-v12-origin-d12625706.htm
Pri tej Rowente sa mi pozdava ten vykon / ohybny klb (ak vobec vyuzijem?, ktory ste sice pisali, ze sa vie casom zlomit a tiez stojan. Dyson je drahsi a musel by sa dokupovat klb, je vobec tak potrebny? a Montaz stojanu na stenu sa mi nepozdava. Tak neviem, ci ma dyson nejaku pridanu hodnotu? vyssiu kvalitu?
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 3v1 Animal Auto 230AW za 373,-
Dyson V12 Origin za 422,-
https://www.alza.sk/rowenta-rh99f1wo-x- ... 023521.htm
https://www.alza.sk/dyson-v12-origin-d12625706.htm
DESKTOP: AMD Ryzen 5 5600x / MSI Tomahawk B550 / Sapphire PULSE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 / Samsung 970 EVO PLUS 1TB / KINGSTON SKC3000D2048G / Corsair RM750x / Noctua NH-U12S CHROMAX ***27" DELL P2720DC + 27" DELL S2721DGFA***
LAPTOP: Macbook M1
PERIPHERAL: Corsair K70 RGB MK.2 LP / Razer Deathadder v2 / Razer BlackShark v2 / Edifier R2000DB
PERIPHERAL: Corsair K70 RGB MK.2 LP / Razer Deathadder v2 / Razer BlackShark v2 / Edifier R2000DB
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Na Dysone nam odisla bateria, 2x behom 5 rokov. Vymena trosku babracka ale dalo sa (tvojho modelu sa netyka). Vaha lepsia, saci vykon za rovnake peniaze ako Rowenta by som povedal, ze horsi. Hlavica je skor na tvrde podlahy a nikto ma nepresvedci s tymi valcami, ze je to na koberec, nech je v reklame co chce.. proste s kobercom to bolo trapenie, takze siel do kanclu a kupili sme Rowentu. Ale tvoj linkovany ma aj hlavicu pre koberce, cize .. sa ta netyka.
Rowenta za 4 roky potrebovala novu bateriu raz - vymenitelna, nabijatelna mimo dock (priamo konektor do nej, ale neodporucam pravidelne bateriu vyberat, jazycek sa zlomi skor ci neskor).
Po 4 rokoch sa pokazila hlavica - zlomil sa kablik, ktory pohana motorcek/svetlo. Najprv som to chcel nastvany riesit kupou noveho, ale nakoniec som to len rozobral, cvakol kabel a nahradil ho novym, akurat ze uz to nejde vnutrom cez klb ale vonkajskom, co nie je pekne, ale je to funkcne a uz sa to nepokazi.
Vela ludi ma odradzalo, ze sa lame Flex klb, ja s tym nemam problem a je to rovnako rozhrkane ako prveho dna.
Z tych dvoch linkovanych by som si vybral Dyson, lebo Rowenta co mame ma tu bateriu velku a tazku, to co si linkol je este o niekolko clankov vacsia a tazsia.
Rowenta za 4 roky potrebovala novu bateriu raz - vymenitelna, nabijatelna mimo dock (priamo konektor do nej, ale neodporucam pravidelne bateriu vyberat, jazycek sa zlomi skor ci neskor).
Po 4 rokoch sa pokazila hlavica - zlomil sa kablik, ktory pohana motorcek/svetlo. Najprv som to chcel nastvany riesit kupou noveho, ale nakoniec som to len rozobral, cvakol kabel a nahradil ho novym, akurat ze uz to nejde vnutrom cez klb ale vonkajskom, co nie je pekne, ale je to funkcne a uz sa to nepokazi.
Vela ludi ma odradzalo, ze sa lame Flex klb, ja s tym nemam problem a je to rovnako rozhrkane ako prveho dna.
Z tych dvoch linkovanych by som si vybral Dyson, lebo Rowenta co mame ma tu bateriu velku a tazku, to co si linkol je este o niekolko clankov vacsia a tazsia.
- reflex
- Nový používateľ

diky za postrehy ... priklanal som sa k tej rowente, zena zas k dysonu, lebo to ma aj jej kamoska a pochvaluje si. My mame vacsinou iba tvrde podlahy, ziadne koberce, vynimka je detska izba, kde je mensi kobercek ... tak asi teda stavime na ten Dyson 
DESKTOP: AMD Ryzen 5 5600x / MSI Tomahawk B550 / Sapphire PULSE AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC 16GB / G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 / Samsung 970 EVO PLUS 1TB / KINGSTON SKC3000D2048G / Corsair RM750x / Noctua NH-U12S CHROMAX ***27" DELL P2720DC + 27" DELL S2721DGFA***
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
@reflex osobne by som kupil ten, co je lahsi lebo proste nebude ta bavit s tym vysavat. Pre mna je vychytavka ten Flex na Rowente, pouzivam skoro vzdy, ale da sa bez toho zit. Urcite lepsie mat pevnu ruru a 2.4 kila ako Flex a 3.2 kila
Saci vykon ti na tvrdej podlahe moze byt jedno, oba ho budu mat az zbytocne dobry 
- reflex
- Nový používateľ

ano mas pravdu s tou vahou, to je dobra poznamka, lebo najma zena s nim bude cvicit
... ja vzdy hladim na co najvacsi vykon, za co najmenej penazi, ale v tomto pripade je to ozaj tak, ze cloveka moze omrzet tazke hebedo. Ono ten flex klb asi aj tak vyuzijes len pod skrinky a tolko sa este vieme zohnut ... i ked 40tka pomaly na krku 
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver

Tu pridam ze my sme skoncili pri parkside vysavaci, mega spokojnost zo vsetkym okrem vahy, zena nadava je to tazke hovado 
- reflex
- Nový používateľ

Inak len pre info vsetkym, dnes na mna vyskocilo, ze Rowenta x-force flex moze zacat horiet:
"Spoločnosť Groupe SEB dobrovoľne sťahuje z trhu a bezplatne vymieňa akumulátory pre tyčové vysávače X-force FLEX 14.60 a X-force FLEX 15.60 typu RH99, u ktorých v zriedkavých prípadoch a výlučne počas používania výrobku môže dôjsť u akumulátora k tepelnej udalosti. Tieto udalosti sú obmedzené svojim rozsahom vďaka bezpečnostným systémom batérie, ale môžu zahŕňať emisiu dymu alebo plameňov, čo môže viesť k nebezpečenstvu vzniku požiaru."
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
co hovorite na https://www.nay.sk/tycovy-vysavac-bosch ... hyg5-biely ? svokra nieco hlada, musi to byt z nay lebo poukazky. najviac mi vadi ta baterka ze nemam ziadne ine naradie od bosch kde by sa dala vyuzit...
-
stefan222
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
rix_o napísal: Po 10. Feb, 2025, 20:38 ahojte,
hlavne som vyberal podla vyssieho prikonu a dopreho sacieho vykonu, tie okolo 100-150AW+- mi prislo malo, kde vyrobca uvadza 265AirW a 34kPa podlak. https://rohnson.cz/produkt/m15/
Ako.si spokojny?
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- rix_o
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
ahoj, po 10mes ano, nic sa nevyskytlo, ani ze by nieco neslo. Vydrz na castejsie vysavanie, kde staci vykon na min, tak super, vezme si malo. Inac koberce uz na max alebo auto, tak to nie je na dlho, ale pisanych 20min je dobre, aj to vychadz cca, dobijam po kazdom 2-3 vysavani, co niekedy 63%, inokedy 28%, tak aby baterka bola aj vybita.
mam doma aj vysavac na popol, popol som nikdy nevysaval, ale vycistim s nim Mambu, takze filtre su ciste, nie moc zatazene, uz prvy filter asi preplachnem, je mierne sivy, Hepa filter koncovy je biely bez znecistenia, neviem ci na byte sa viac prasi, asi tym, ze tmava podlaha
, na nordic plavacke to nebolo vidno.
Osvetlenie je dobre, pekne vidno na vacsiu vzialenost, asi skrz tmavu podlahu, v kuchyni vysavam systematicky za radom tam nevidim nic na svetlej dlazbe s imitaciou mramoru, ale kto ma jednofarebnu, tam vidno.
Klb na vysavanie pod postelou a gaucom, kto ma na nozickach odporucam. Komplet pod postelou treba ist k zemi a povysavat tak, ale ovladanie je lahke v kazdom smere, aj na to ze ma 4,1kg vobec neriesim hmotnost, nie je vysoka. Dobre sa drzi.
Nadstavce ok, vysaval som sedacky v aute, aj male koberceeky.
Uz budem obednavat nahradne filtre, nech su na vymenu, aspon ten hlavny, co zachytava z toho kovoveho jemny prach.
Kamarat zhodou okolnosti vzal rovnaky vysavac, kde mal na vyber aj Rowentu, len mensi vykon aj vydrz, v podobnej cene
mam doma aj vysavac na popol, popol som nikdy nevysaval, ale vycistim s nim Mambu, takze filtre su ciste, nie moc zatazene, uz prvy filter asi preplachnem, je mierne sivy, Hepa filter koncovy je biely bez znecistenia, neviem ci na byte sa viac prasi, asi tym, ze tmava podlaha
Osvetlenie je dobre, pekne vidno na vacsiu vzialenost, asi skrz tmavu podlahu, v kuchyni vysavam systematicky za radom tam nevidim nic na svetlej dlazbe s imitaciou mramoru, ale kto ma jednofarebnu, tam vidno.
Klb na vysavanie pod postelou a gaucom, kto ma na nozickach odporucam. Komplet pod postelou treba ist k zemi a povysavat tak, ale ovladanie je lahke v kazdom smere, aj na to ze ma 4,1kg vobec neriesim hmotnost, nie je vysoka. Dobre sa drzi.
Nadstavce ok, vysaval som sedacky v aute, aj male koberceeky.
Uz budem obednavat nahradne filtre, nech su na vymenu, aspon ten hlavny, co zachytava z toho kovoveho jemny prach.
Kamarat zhodou okolnosti vzal rovnaky vysavac, kde mal na vyber aj Rowentu, len mensi vykon aj vydrz, v podobnej cene
- molnart
- Sponzor fóra gold

- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
pozeram ratingy na vacuumwars a tam z nejakeho dovodu sa vobec ziadne Bosch ani Rowenta znacky nevyskytuju a som z toho zmateny. z lepsie hodotenych vacuum wars mopov vidim u nas najblizsie k dostupnosti Mova X4 https://www.nay.sk/viacucelovy-vysavac-mova-x4-pro-sivy ale bohvie ci sa bude dat naozaj kupit. a ani sa mi moc nepozdava, pride mi taky prilis velky a nemotorny, to uz napr. takato rowenta sa mi paci viacej https://www.nay.sk/tycovy-vysavac-rowen ... sivy-modry az na to ze je to rowenta