ahojte,
ja sa pochvalim, akurat pred tyzdnom 1.2. som bral https://www.alza.sk/EN/rohnson-m15-mamb ... 689420.htm, ale za 180 este.
na prebehnutie na minime 3 izby a chodba s kupelnou a wc, si vezme 15%, na medium 50%, ale to uz kvalitnejsie vysavam kuty a pod postelami.
vydrz eco 70min, medium 30min a max asi 20min. Na auto rezime, si vezme viac energie, co asi pouzivat na koberec alebo sem-tam iba.
zatial pouzite 4x a som spokojny.
najprv som uvazoval Roidmi X30pro, ale inde cena uz a potom som sa zamotal to xy typov znaciek.
hlavne som vyberal podla vyssieho prikonu a dopreho sacieho vykonu, tie okolo 100-150AW+- mi prislo malo, kde vyrobca uvadza 265AirW a 34kPa podlak. https://rohnson.cz/produkt/m15/
Jednoduska napísal: Po 10. Feb, 2025, 16:34
Za 120 ho mas na aliexpress dumem aj nad nim len predsa, to uz premyslam zobrat xiaomi, pride mi to dostupnejsie co sa tyka dielov/filtrov a podobne.
asi by som sa bal taku vec kupovat z ciny, to bude mozno aj bez EU certifikatu
susedovi zhorel barak ked nabijal v garazi elektricke auticko z ciny pre decka a poistovna nepreplatila nic
Zena zacala basnit nad tycovym vysavacom, k tomu na nu vyskocili alza dni ... ake su za tie roky vase postrehy skusenosti? Rowenta vs. Dyson?
Pri tej Rowente sa mi pozdava ten vykon / ohybny klb (ak vobec vyuzijem?, ktory ste sice pisali, ze sa vie casom zlomit a tiez stojan. Dyson je drahsi a musel by sa dokupovat klb, je vobec tak potrebny? a Montaz stojanu na stenu sa mi nepozdava. Tak neviem, ci ma dyson nejaku pridanu hodnotu? vyssiu kvalitu?
Rowenta RH99F1WO X-Force Flex 15.60 3v1 Animal Auto 230AW za 373,-
Dyson V12 Origin za 422,-
Na Dysone nam odisla bateria, 2x behom 5 rokov. Vymena trosku babracka ale dalo sa (tvojho modelu sa netyka). Vaha lepsia, saci vykon za rovnake peniaze ako Rowenta by som povedal, ze horsi. Hlavica je skor na tvrde podlahy a nikto ma nepresvedci s tymi valcami, ze je to na koberec, nech je v reklame co chce.. proste s kobercom to bolo trapenie, takze siel do kanclu a kupili sme Rowentu. Ale tvoj linkovany ma aj hlavicu pre koberce, cize .. sa ta netyka.
Rowenta za 4 roky potrebovala novu bateriu raz - vymenitelna, nabijatelna mimo dock (priamo konektor do nej, ale neodporucam pravidelne bateriu vyberat, jazycek sa zlomi skor ci neskor).
Po 4 rokoch sa pokazila hlavica - zlomil sa kablik, ktory pohana motorcek/svetlo. Najprv som to chcel nastvany riesit kupou noveho, ale nakoniec som to len rozobral, cvakol kabel a nahradil ho novym, akurat ze uz to nejde vnutrom cez klb ale vonkajskom, co nie je pekne, ale je to funkcne a uz sa to nepokazi.
Vela ludi ma odradzalo, ze sa lame Flex klb, ja s tym nemam problem a je to rovnako rozhrkane ako prveho dna.
Z tych dvoch linkovanych by som si vybral Dyson, lebo Rowenta co mame ma tu bateriu velku a tazku, to co si linkol je este o niekolko clankov vacsia a tazsia.
diky za postrehy ... priklanal som sa k tej rowente, zena zas k dysonu, lebo to ma aj jej kamoska a pochvaluje si. My mame vacsinou iba tvrde podlahy, ziadne koberce, vynimka je detska izba, kde je mensi kobercek ... tak asi teda stavime na ten Dyson
@reflex osobne by som kupil ten, co je lahsi lebo proste nebude ta bavit s tym vysavat. Pre mna je vychytavka ten Flex na Rowente, pouzivam skoro vzdy, ale da sa bez toho zit. Urcite lepsie mat pevnu ruru a 2.4 kila ako Flex a 3.2 kila Saci vykon ti na tvrdej podlahe moze byt jedno, oba ho budu mat az zbytocne dobry
ano mas pravdu s tou vahou, to je dobra poznamka, lebo najma zena s nim bude cvicit ... ja vzdy hladim na co najvacsi vykon, za co najmenej penazi, ale v tomto pripade je to ozaj tak, ze cloveka moze omrzet tazke hebedo. Ono ten flex klb asi aj tak vyuzijes len pod skrinky a tolko sa este vieme zohnut ... i ked 40tka pomaly na krku
Inak len pre info vsetkym, dnes na mna vyskocilo, ze Rowenta x-force flex moze zacat horiet:
"Spoločnosť Groupe SEB dobrovoľne sťahuje z trhu a bezplatne vymieňa akumulátory pre tyčové vysávače X-force FLEX 14.60 a X-force FLEX 15.60 typu RH99, u ktorých v zriedkavých prípadoch a výlučne počas používania výrobku môže dôjsť u akumulátora k tepelnej udalosti. Tieto udalosti sú obmedzené svojim rozsahom vďaka bezpečnostným systémom batérie, ale môžu zahŕňať emisiu dymu alebo plameňov, čo môže viesť k nebezpečenstvu vzniku požiaru."