vpodstate mna velmi nezaujima co kde "nejaky typek" povedal a ako sa to jemu chce alebo nechce robit ked ja si to viem urobit aj sam len s nejakymi radami a nasmerovanim...
To je také riešenie dať všade CAT7 a po nás potopa. Presne takto som sa mordoval u kamoša s kamerami, lebo všade dal CAT7. Zle sa to ohýba, ťažko sa zatvárajú puzdra a chraničky. Konektory na to robiť je tiež radosť, najmä v obmedzenom priestore. Vnútro kamier nie je dimenzované na takéto káble ... jednoducho radosť s tým pracovať. Verím že aj do krabíc to nacvakať musí byť radosť. To čo by sme zvládli za hodinku-dve, sme sa mordovali raz toľko len kvôli káblom. Jasné, keď to tam je, tak už to nebudem trhať, ale nie je to len o pohodlnosti inštalatéra.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
na kamery som si daval cat5e ftp, tam to staci, vsade inde sli cat7-cky, ale aka potopa - ja s tvrdostou kablu nemam absolutne ziaden problem takze som sa nikde "mordovat" nemusel, s tymito kablami co som si vybral a daval ja sa robi perfektne lebo su makke (lanko je nieco ine ako tvrdy vodic) a este su aj "LSZH".
Mal by som dve otázky:
- Aké káble naťahať pre kamery? V pláne sú 3ks, žiadny konkrétny typ nemám vybraný. Ide mi čisto len o káble, lebo pomaly si chcem všetko zosumarizovať, nech to viem objednať. Je treba ťahať aj nejakú cyky?
- aké káble pre domácu sieť? Doteraz som fungoval na Wifi úplne bez problémov, ale keďže budeme kompletne rekonštruovať dom, už by som si spravil aj dátový rozvod do izieb. Vedel by mi keď tak niekto pomôcť s návrhom?