Andor [2022 - ?]

Všetko o filmoch, filmových premiérach ...
Používateľov profilový obrázok
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 10. Apr, 2008, 14:00

Andor [2022 - ?]

Príspevok od používateľa materik »

Andor - serial, 1. seria, 12 casti (~40 minut), zatial 11 von.
https://www.imdb.com/title/tt9253284/?ref_=ttfc_fc_tt
https://www.csfd.cz/film/687415-andor/prehled/

Po fiasku ako SW 7 - 8 - 9 a disney rozpravke Book of Boba Fett, som si myslel, ze SW je dead. Mandalorian bol ok, Obi-Wana som radsej preskocil, Ale toto je celkom vydarena vec.
Za mna uplne naj, ze je to prequel k Rogue One, ktore povazujem za najlepsi film z novych SW filmov. A aj to tak vyzera, temnejsie, "realistickejsie" :-) a vyborne balancuje politicke a vojenske kroky na ceste k povstaniu. Celkom zaujimave postavy ktore aj maju nejaku hlbku, co posledne dost chybalo.
A vizual tiez super, tesim sa, ze sa upusta od zeleneho platna a tych LCD panelov.
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
Motorola EDGE 50 Pro -> Sennheiser Momentum 4 TWS
Thief
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Jan, 2005, 20:00

Re: Andor [2022 - ?]

Príspevok od používateľa Thief »

Tiez sa mi to pozdava. Po dlhej dobe pozeratelne. Spracovanie aj atmosfera. Zatial som dalej nepatral, ale ak budu dalsie serie, budem iba rad.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI MPG B550 Gaming plus, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: HP OMEN 27q, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, Crucial P5 plus 2TB SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM850X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
LeaR
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31

Príspevok od používateľa LeaR »

potvrdené sú dve.

andor je super, po sračkovom obi-wanovi je toto ako jesť kinder bueno.
10 časť je epická
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

V 11-tke sice kratka, ale o to krajsia bitka vo vesmire. A celkom inovativna :)
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Videl som par tyzdnov dozadu a musim napisat, ze kvalitnejsi serial som nevidel. Tazko sa mi k tomu vsak vyjadruje, nie presne viem definovat, co ma na tom tak zaujalo, takze len zhruba.

Ten serial ma az filmovu charizmu a podla mna vypada lepsie ako Rings of Power. Hlavne devizy su ale vyborni herci, produkcia, scenar, ale hlavne dramaturgia a rezia. Neviem kto na to dohliadal, ale urobil to dobre, dospelo, bez ochotnickych hercov a lacnych kulis a hlavne vsetko bolo k*revsky zaujimave, dokonca aj politicke dialogy mali caro. :D Kazda replika tam mala hlavu a patu a svoju vaznost. Kazdy herec ma charizmu a pribeh za sebou. Toto citit nehorazne silno. tldr: ma to cele dusu, srdce aj kosti :D Nic take som uz davno v seriali nevidel, mozno len v Chernobyle.
Jedine negativum vidim v tom, ze o ten serial nebol az taky zaujem ako Disney ocakaval a tak sa bojim zostupu kvality v dalsej serii, seriach.

No a hlavne ziadne fancy kostymy, skor take normalne oblecenie, mierne zmenene. Uz mam plne zuby vymyslov nejakych mladych dizajnerok, co si potrebuju vyliat do kostymov svoje ega a tie su potom tak mimo a umele, ze je to obcas ako pest na oko a nehodi sa to do scen a to ma vie neskutocne vytrhnut z toho, ze tomu celemu potom uverim :D
STARHAWK
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Sep, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa STARHAWK »

Som zvedavy ci 2. seria (posledna - v plane boli od zaciatku len 2) bude mat rovnaku kvalitu ako 1.
materik
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Dopozerana 2. seria. Krasne to spravili :good:. Zral som, ako skutocene vyzeral zivot v "Star Wars" univerze. "Televizne noviny", modny navrhary, vešeľe, "traktore"... V kombinaci s castym natacanim v realnych exterieroch posobil ten svet velmi realne. Fakt je to krasne natocene. Skoda, ze koniec :( .

Jedina slabina serie: prve dve casti. Ak by som ich nevidel, o vela by som neprisiel.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Mam na Andor 2 rovnaky nazor. Vyborny serial z prostredia SW sveta. Krasne ukazali Imperium, ze je to skutocne zlo.
Tiez hodnotim prve dva diely 2 serie ako najslabsie
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Tiez to bol pre mna jeden z naj novodobych Star Wars serialov, rovnako ako Mandalorian. Za nimi nasleduje The Book of Boba Fett, co bola taka OK oddychovka kratka. Obi-Wan Kenobi som ani nedopozeral, lebo sa nedalo divat na neschopneho mantaka, co nic nevie, nechce, neda sa + epicke sceny s deckom, ako uteka v lese, alebo kopne jediho do nohy a utecie mu v ulicke. The Acolyte napisany neschopnymi netalentovanymi woke "zenami" nestoji ani za tych par fotonov v optickom vlakne pri prenose. Takze je na plane asi Ahsoka. Hadam to Dave Filoni nedodrbal (screenwriter pre Mandaloriana aj Boba Fetta).

Tiez si tera planujem este raz teraz pozriet Rogue One, kym mam ten dej cerstvo v pamati.

Návrat na "Film"