Biela technika

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Re: Biela technika

Príspevok od používateľa scream »

dakde som to videl u samsungu https://console-openshift-console.apps. ... czk2v/logs pri whirpool tu pisu tiez, ze ma ale skor si myslim, ze nie :D https://www.alza.sk/whirlpool-w7-d94wb-ee-d9871945.htm

Za 100e, ze pride a vycisti? No to by slo ale realita asi bude ina.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

ta whirlpool vyzera, ze ma aj preto nemas pristup ani k tej prednej strane
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

asi nevyspekulujem nic lepsie nie?

Obrázok

https://shop.samsung.com/sk/p/NV7B41201AS%2FU3
https://www.samsung.com/sk/microwave-ov ... 8274at-e2/

nie velmi sa v tom orientujem, nechybaju tomu ziadne podstatne funkcie? :D
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Jasne, ze vyspekulujes nieco lepsie. Vsak su to cenovo podpriemerne vyrobky. Mozno si chcel napisat "lepsie za danu cenu"? Sa inak divim, ze rič bič Skilex - nove megadomy, nove auta, firmy, prostituky, kokain - a taketo nie-highend vyrobky vyberas do novucickeho domu.

Rura
Stiftung Warentest 3/2023 - testovali 11 rur, Samsung NV75N (820,-€) skoncil na 9. mieste. Prilis horuce dvierka pri pyrolyze, priemerna pouzivanim (ovladanim), dlhy cas potrebny na pecenie.
Rad & Rön - celkovo 77 otestovanych rur (hodnotenia 35 az 74). Samsungy dopadli rozne, od 36 do 74. Tie na vyssich miestach su za 950-1100,-€. Tazko povedat, ktora je aspon priblizny ekvivalent tvojej. Tie, co maju podobny ovladaci panel a cenu, su take priemerne (52 a 67). Ziskas nadpriemerne hodnotenie pecenia (6-7). Podpriemerny cas nahrievania (3-4 - zhoduje sa so Stiftungom) a zlu stabilitu teploty, co je celkom vazne. Hoci maju priemernu az dobru znamku za presnost dosiahnutej teploty, tak ta stabilita je 15-22°C variabilita (meria sa pri 80°C a 200°C), co mi jednoducho pride vela, ze nastavis 80 a bude to tam plavat napriklad 68-83. Co pozeram, tak tie drahsie Samsung rury uz maju dobru stabilitu (do 5°C). You get what you pay for alebo Wer billig kauft, zweimal kauft. Dalej teplota dvierok 57°C alebo 67°C (opat sa zhoduje so Stifutngom).
Meh, nekupil by som take lacne. A ked si sa pytal, co tomu moze chybat okrem toho, aby to bola dobra rura, tak v mojej mam tieto veci, vyber si, co ti pride dobre:
  • Plnovysuv na troch poschodiach, nie len na jednom. Je to absolutne najlepsia vec a nikdy nechcem nic ine.
  • Para - povazujem za uplny standard a tebou vybrata rura to nema. Mas s tym chrumkavejsie pecivko, aj debilne rozmrazene fornetti. Vie to par vyuzit aj na cistenie rury.
  • LED osvetlenie po celej vyske vlavo aj vpravo. Ziadne zmurenie do rury pri nejakej jednej biednej ziarovcicke ako v marnici.
  • Konektor na teplotnu sondu do masa.
  • Automaticky senzor, ktory rozoznava, kedy je kolac hotovy. Znie to ako nejaky gimmick, ale funguje to famozne - overene ludmi, co cely zivot pecu kolace. Funguje to aj na par inych jedal - tusim aj na hranolky.
  • Pripojenie do netu - toto nemam a lutujem to. Ak beries Samsung, zober aspon so SmartThings.
Mikrovlnka
Nie je az taka kriticka. Rad & Rön testoval 89 mikrovlniek a Samsungy su take jemne nadpriemerne. Za mna ide o to, aby sa dobre ovladala - tj. rychlo. Ziadne ladenie, nastavovanie. Vlozim jedlo, prvy klik = vyber wattaze, druhy klik = jedlo sa uz kruti vo vnutri. Ziadne chujiny, ze stlacim POWER, potom nejakou sipkou prechadzam cez vsetky hodnoty, az som na tej, ktora mi vyhovuje a az potom dam Play.

Cize... aky mas cenovy prah bolesti? :) A musi byt Samsung alebo aj nieco ine? Co sa tyka tej rury, tak by som zobral nieco kvalitnejsie, co ma paru, lepsiu stabilitu teploty (je dobre a potrebne aj na rovnomerne kvasenie cesta, nie ze ho uz zacne piect) a ak sa podari, aj tie plnovysuvy.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Dik, take nieco som potreboval :D Oplati sa zaplatit ten Rad & Rön? Idem vpodstate vyberat celu kuchynu atd...

Cena nie je stanovena, nech to funguje dobre a nech to nie je zbytocne drahe. Beriem to ako spotrebak... Ved kolko krat na rure po 3-5r praskne spirala, nova stoji cez polovicu novej rury a uz s nou ludia pochoduju do zberneho dvora. Chcem nech rura ladi s mikrovlnkou (budu nad sebou) a nech to nie je leskla cierna - prachu a spine co na tom vidno.

Paru teda zaradzujem do poziadaviek, zbytok netreba. Nechcem nic automaticke, uz vobec nie s pripojenim na internet. A este nechcem bosch, mam voci nim osobne vyhrady.

Idem teda zaplatit ten Rad & Rön a vyberat nanovo :D
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

Mne bolo odporučené pri rúrach čistenie pyrolýzou. Zatiaľ som to nevyužil, ale kolega si to chválil náramne.

Ja som zobral Bosch HRG578BB7
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

Ja len z druhej strany barikady... mikrovlnka ide 20 rokov, rura 10, druha rura a varna doska 8, znacky nejaka amica za 100-200e. Rozdiel oproti electroluxu za 2-3 nasobnu cenu 0 nic.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, Sapphire pulse 9070 15g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

cistenie parou je skoro useless, urcite pyrolyzu ale para+pyrolyza je pokial viem len u brandt

a ci ti treba lepsiu ruru tiez zavisi od toho kolko ju pouzivas lebo napr. u mna to je jedno z tych menej pouzivanych spotrebicov a ked uz tam nieco robim tak skor sous vide (electrolux steampro) ale na to si tiez viem kupit za 50e tyc a nadobu

ale para na tie fornetti fakt funguje, len si musis aj nastudovat aku paru ma ten spotrebic lebo je viacero druhov nieco je na urovni misky s vodou a v inej vies normalne varit pri 100% pare
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

My paru používame hlavne na ohrievanie jedla. Ďaleko lepšie ako zohrievanie v mikrovlnke.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 28kWh batérie
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

https://www.nay.sk/rura-gorenje-bps6747a06x-nerez
https://www.nay.sk/indukcna-varna-doska ... 835-cierna
https://www.nay.sk/mikrovlnna-rura-gore ... ag1x-nerez

Nakoniec som to teda zobral takto, gorenje v testoch vyzerali dost fajn a ma vsetko co treba...

Chladnicku vezmem - Ma to 10rocnu zaruku, vzdy som mal ich chladnicky rad
https://www.alza.sk/liebherr-cnsfd-5704-d10867991.htm

Este umyvacka, digestor, pracka, susicka... Celkom dost vyberania je okolo toho, otvorenych cez 200tabov a excel :D
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Nejdem nejako detailne studovat tie vybrate vyrobky, lebo vsak testy mas a vyberas si to sam, ale asi to vyzera celkom OK. Zaujimalo by ma, preco je Bosch vyradeny z vyberu. Ako uplne chapem, ze nejaku znacku nechcem a nic proti tomu nemam, len ma zaujima dovod. Myslim si, ze Bosch ma naozaj dobre spotrebice a uplna bomba pre mna je dostupny katalog s dielmi a moznostou lahko objednavat nahradne veci aj pre beznych smrtelnikov. Napriklad tu je moja chladnicka. Kliknem si na diel, najdem ho na nete podla produktoveho cisla, objednam a pokoj. Bral som takto nedavno novu sklenenu policu a za dvacku bola doma. Tip top.

K vyberu komponentov...
Rura: Nemam skusenosti s Gorenje, ale vyzera byt vybavena funkciami, co je vzdy fajn. Netradicne vie piect az do 300°C (bezne do ~250°C), co je dobre pre pizzu.
Indukcna doska: Mam dost podobnu, konkretne EIV8457. Usporiadanie dosky je pouzitelne aj s velkou plochou v strede na vacsi hrniec. Za mna bolo dolezite, aby kazdy blok mal vlastne ovladanie a kompletne rozkreslene, tj. ziadne plus a minus tlacitka, ale ze rovno viem zvolit stupen 2 alebo 7 alebo aky. To tvoja splna. Inak funkcie su podobne (Hob2hood, casovace a budiky) a mozem povedat, ze to vsetko jednoducho funguje bez problemov, hlavne to prepojenie s digestorom - je to uplne instantne a spolahlive.
Mikrovlnka: Menej kriticky komponent. Za mna je dolezite to ovladanie. Podla tohto videa sa ta wattaz meni tak, ze viackrat za sebou stlacis rovnake tlacitko. Trochu suboptimalne, ale celkom rychlo pouzitelne. Ked moju by som ohodnitil na 1 (priamy vyber wattaze na paneli), tak tuto asi na 2.
Chladnicka: Ja som sa rozhodoval medzi Bosch a Liebherr. Chcel som Liebherr, ale nakoniec som kvoli cene zobral Bosch (850,-€ vs. 1600,-€). Nemyslim, ze bude zla. Ma 35dB ako moja, hoci kludne by som zobral aj tichsiu. Z dlhodobeho hladiska aspon budem(e) mat skusenosti aj s Liebherrom od niekoho.

Teraz k nevybratym komponentom...
Umyvacka: Tu naozaj skoda, ze neberies Bosch. Maju jeden z top (TOP!) vyrobkov - kvalita umyvania, kvalita susenia, kvalita prevedenia, hluk, info displej premietaci na zem, atd.
Digestor: Dufam, ze pojdes do Electroluxu, aby to pekne komunikovalo s indukcnou doskou. Dalej, kedze si tusim z tych vyssich ludi, tak by som chcel ten s nahnutym sklom, nie ten trciaci do priestoru, do ktoreho som si za zivot uz asi 500x tresol hlavu. Ked si budes porovnavat Electrolux digestory, tak oni maju take, co 2 vyzeraju skoro rovnake, ale lisia sa prietokom vzduchu a hlukom. Ja som zobral tu tichsiu verziu, konkretne KFVB19K - nerez + cierne sklo, kovove sitko na mast sa da umyvat v umyvacke, dva pomerne masivne uhlikove filtre. Chcel som, aby mal taky pomaly mod (Breeze funkcia), kedy to len tak veeeelmi pomaly otaca vzduch a za hodinu sa automaticky vypne. Pouzivam na take precistenie vzduchu, ale zase nemam v dome rekuperaciu, ktora to asi obsluzi tiez a lepsie.
Pracka + susicka: Na to je tu tem dost a ini poradia lepsie.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Preco Bosch nie - uplne vsetko co sa intenzivnejsie pouzivalo mi od nich skapalo po 2 rokoch a par mesiacoch, vzdy nejakym hlupym a neopravitelnym sposobom...

Na pracke zacnu buchat loziska, si povies 10€ zalezitost... Naschval su nalisovane tak aby si musel menit cely bubon za 2/3 ceny novej pracky

Umyvacka, skape riadiaca jednotka, je cela zaliata v plaste, nova stoji cez polovicu novej umyvacky

Vrtacky - proste sa z rotora olupe povrch a prestane byt vodivy, na kazdom jednom kuse

Na druhej bosch umyvacke sa po 2r prestali otvarat dvierka na tabletku, tiez nie je jednoduchy sposob ako ich vymenit
---------

-rura vyzerala podla testov fajn, este beko ma podobnu za rovnaku cenu za tu istu cenu s 5r zarukou ale uz to nemenin

-mikrovlnka sa proste musela prispisobit rure

-varna doska to som rad ze si mi to odobril, doteraz som pouzival len plyn takze ani neviem co o nich este neviem :D

-chladnicka, uz asi 5r pouzivam jej predchodcu cn3915 a oproti beznym chladnickam posobi az tak kusok priemyselne :D hrube plechy, pevne plasty, vsetko je kvalitne, po 5r je ako nova... Bosch predtym po 3r hrdzavela a po 5r mala dole az dieru :D Normalne v suchom byte. Sufliky v mrazaku boli tiez popraskane.

Umyvacka - podobny model v dteste skoncil ako 2. Zo vsetkych, ma to 5 rocnu zaruku, snad to bude dobre

Digestor mam vybraty tento https://alza.sk/electrolux-700-sense-ho ... 604552.htm

Myslis ze je tam velky rozdiel v kvalite filtracie oproti tvojmu? Na ten tvoj som pozeral tiez ale dost sa bojim tej velkej ciernej plochy... Kuchyna sa bude vyuzivat celkom intenzivne a proste niet cas ju detailne cistit kazdych par dni. Musi to byt cip cap pretriem handrickou a ideme dalej :D Preto je vsetko sive a ziadna katalogova leskla cierna.

_____

zabudol som vlastne poslat co za umyvacka, tato bola za 415
https://www.alza.sk/beko-bdfn36642xc-d12815094.htm
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Co je to za portfolio znaciek. :D
.
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Tak chladnicka musi byt Liebherr, nech mi pasuje ku bagru.

Platna ked chces velku tak ich je na vyber asi 6 a z toho 4 su hlupost takze tam musel byt electrolux

K nej musi ist digestor rovnakej znacky, takze zase electrolux

Dojdes k ruram a mikrovlnkam a tam su electrolux nie velmi dobre :D Tak zase menime team a padlo to na gorenje lebo proste funguju a vyzera ze sa ovladaju fajn

Dojdes k umyvacke a tam zase vsetko zaostava za boschom...(Uz som to beko zrusil)

Takze tak, mozes mat jednu znacku ale bud bude mala varna platna, alebo zla rura, alebo pochybna chladnicka a vo vysledku to bude proste horsie a raz take drahe
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Ano, tiez som chladnicku vyberal podla zeriavu. S tou nespravis chybu ak ma pozadovane featurky.

Umyvacku by som vybral bosch a zvysok si prisposob no. Ja by som vybral zvysok bosch, siemens.. proste koncern alebo aeg/electrolux sa mi obcas pacili.

Rozhodne by som ale vyberal cierne leskle dizajny k sivej kuchyni. Bruseny hlinik/nerez sa neudrzuje dobre, neleskne ani nevyzera pekne. :D
.

Návrat na "Nákupná poradňa"