Nejdem nejako detailne studovat tie vybrate vyrobky, lebo vsak testy mas a vyberas si to sam, ale asi to vyzera celkom OK. Zaujimalo by ma, preco je Bosch vyradeny z vyberu. Ako uplne chapem, ze nejaku znacku nechcem a nic proti tomu nemam, len ma zaujima dovod. Myslim si, ze Bosch ma naozaj dobre spotrebice a uplna bomba pre mna je dostupny katalog s dielmi a moznostou lahko objednavat nahradne veci aj pre beznych smrtelnikov. Napriklad
tu je moja chladnicka. Kliknem si na diel, najdem ho na nete podla produktoveho cisla, objednam a pokoj. Bral som takto nedavno novu sklenenu policu a za dvacku bola doma. Tip top.
K vyberu komponentov...
•
Rura: Nemam skusenosti s Gorenje, ale vyzera byt vybavena funkciami, co je vzdy fajn. Netradicne vie piect az do 300°C (bezne do ~250°C), co je dobre pre pizzu.
•
Indukcna doska: Mam dost podobnu, konkretne
EIV8457. Usporiadanie dosky je pouzitelne aj s velkou plochou v strede na vacsi hrniec. Za mna bolo dolezite, aby kazdy blok mal vlastne ovladanie a kompletne rozkreslene, tj. ziadne plus a minus tlacitka, ale ze rovno viem zvolit stupen 2 alebo 7 alebo aky. To tvoja splna. Inak funkcie su podobne (Hob2hood, casovace a budiky) a mozem povedat, ze to vsetko jednoducho funguje bez problemov, hlavne to prepojenie s digestorom - je to uplne instantne a spolahlive.
•
Mikrovlnka: Menej kriticky komponent. Za mna je dolezite to ovladanie. Podla
tohto videa sa ta wattaz meni tak, ze viackrat za sebou stlacis rovnake tlacitko. Trochu suboptimalne, ale celkom rychlo pouzitelne. Ked moju by som ohodnitil na 1 (priamy vyber wattaze na paneli), tak tuto asi na 2.
•
Chladnicka: Ja som sa rozhodoval medzi Bosch a Liebherr. Chcel som Liebherr, ale nakoniec som kvoli cene zobral Bosch (850,-€ vs. 1600,-€). Nemyslim, ze bude zla. Ma 35dB ako moja, hoci kludne by som zobral aj tichsiu. Z dlhodobeho hladiska aspon budem(e) mat skusenosti aj s Liebherrom od niekoho.
Teraz k nevybratym komponentom...
•
Umyvacka: Tu naozaj skoda, ze neberies Bosch. Maju jeden z top (TOP!) vyrobkov - kvalita umyvania, kvalita susenia, kvalita prevedenia, hluk, info displej premietaci na zem, atd.
•
Digestor: Dufam, ze pojdes do Electroluxu, aby to pekne komunikovalo s indukcnou doskou. Dalej, kedze si tusim z tych vyssich ludi, tak by som chcel ten s nahnutym sklom, nie ten trciaci do priestoru, do ktoreho som si za zivot uz asi 500x tresol hlavu. Ked si budes porovnavat Electrolux digestory, tak oni maju take, co 2 vyzeraju skoro rovnake, ale lisia sa prietokom vzduchu a hlukom. Ja som zobral tu tichsiu verziu, konkretne
KFVB19K - nerez + cierne sklo, kovove sitko na mast sa da umyvat v umyvacke, dva pomerne masivne uhlikove filtre. Chcel som, aby mal taky pomaly mod (Breeze funkcia), kedy to len tak veeeelmi pomaly otaca vzduch a za hodinu sa automaticky vypne. Pouzivam na take precistenie vzduchu, ale zase nemam v dome rekuperaciu, ktora to asi obsluzi tiez a lepsie.
•
Pracka +
susicka: Na to je tu tem dost a ini poradia lepsie.