18TB Toshiba - MG09ACA18TE VS Seagate Exos 18TB
Re: 18TB Toshiba - MG09ACA18TE VS Seagate Exos 18TB
ale hej. bude to lepsie fukat ako ked to bolo otvorene.ale cakam kym pridu lepsie ventilatory. hovoril som ze som objednal arctic P14, ako to nevyjde. idem na tie Noctuy. urcite tu teplotu urobim. a ak nie .kupim skrinku kde bude lepsi airflow. ale urcite si to postupne vsetko dam do poriadku.lebo vidis ze ani ten cpu nieje na tom dobre.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
cpu na tom nebude dobre z ineho dovodu - idle nemoze mat 65 stupnov ani keby chcel, ani v najhorsej skrini ktora existuje. Nieco tam nonstop bezi na pozadi, co mu neumozni sa uspavat/setrit energiou, su zle nastavenia biosu (tusim si aktualizoval na poslednu verziu, ze ?), nie je tam pasta lebo zaschla, chladic je uplne zle namontovany povedzme sikmo takze ma kontakt asi na 28% plochy procesoru atd, atd.
tam je nejaka systemova chyba, nielen zla bedna. jasnacka, nahodit tam 420tku vodu a navyse jednu z najvykonnejsich na svete urcite pomoze ale tu ides medzikontinentalnou raketou na mlaku s komarom. Pisem ti, ze na najhorsom boxovom chladici co existuje [!!!] mam procesory v zatazi menej, nez mas ty idle - a to v miestnostiach je pomaly 35 stupnov. Zakladna skola, juzna strana, o siestej vecer tam nevies existovat.
tam je nejaka systemova chyba, nielen zla bedna. jasnacka, nahodit tam 420tku vodu a navyse jednu z najvykonnejsich na svete urcite pomoze ale tu ides medzikontinentalnou raketou na mlaku s komarom. Pisem ti, ze na najhorsom boxovom chladici co existuje [!!!] mam procesory v zatazi menej, nez mas ty idle - a to v miestnostiach je pomaly 35 stupnov. Zakladna skola, juzna strana, o siestej vecer tam nevies existovat.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tak je to cpu z bazosa. On už od začiatku mal také že 85 stupňov keď som hral hru nejakú. Základná chladiča neviem ako je na tom. Kúpil som to spolu s tým. Pasta už bola aplikovaná na základni toho chladiča. Predali mi to s tým že to ten chladič chladí. Ja som urobil čo sa dalo cez ten ryzen master. Lebo cez bios to nedokázalo ísť stabilne keď som dal na všetky jadrá - 20 pbo. V najhoršom prípade sa kúpi iný cpu. Z bazáru je to vždy lotéria. Neviem kde je chyba. Nikdy som na to neprišiel.

Predtým som mal iba Intel cpu. Každému som urobil delid. Vylapoval som základňu chladiča aj ihs na zrkadlo. Na čip som dal vždy tekutý kov. Vždy som mal iba vzduchový chladič a teplotu som dal dole o 20 stupňov oproti tomu čo sa dalo urobiť s tou sadrou čo tam dal výrobca. Aj tie ihs také krivé boli. No ako to mohlo niečo chladiť. Ale tuto pri amd to neviem urobiť.. Respektíve mi povedal pán čo robí delid na amd že u môjho cpu to nemá význam.