42'' TV pre mamu

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
F1L1P
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 03. Dec, 2023, 14:28

Re: 42'' TV pre mamu

Príspevok od používateľa F1L1P »

Vďaka všetkým za rady, osobne som asi najviac naklonený tomu LG OLED. Novú TV riešim aj lvôli tomu, že tá plazma naozaj dosť hreje a spotreba tiež nie je zanedbateľná, plus teda celkovo by sa už patrilo niečo modernejšie, čo tase tých X rokov vydrží a nebude treba nič riešiť.

Sem-tam sa na nej bude púšťať aj kvalitnejší obsah, nebude to zas len Antik :D
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14

Príspevok od používateľa zodiaq »

@Dunar Este raz sa pozri aky tam ma teraz TV a ake ma ta "42" plazma" rozmery a ake rozmery maju dnesne 43" tv.

TX-P42S10E
704 x 1029 x 334

43" Philips 43PUS9010
628 × 962 × 216

To je ta nezrozumitelna cast. Preto som sa aj vyssie pytal ci by jej tam nevosla aj 48" oleda ktora je o 3 cm vacsia ako 42" plazma.

Ak treba aj som to na nakreslil...

https://comparesizes.com/comparison/Pla ... 2422736086

Ja sa nehadam len navrhujem alternativu.
[PC1] AsRock DeskMini H470: Pentium G6400, Noctua NH-l9i, 2x8GB 2666Mhz, WD SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB
[PC2] Lenovo M80q: i5-10500T, 16GB 2666Mhz, WD SN5000S 1TB
PS5 Slim 1TB + 2TB Samsung 990 Pro, Poco X6 5G 256GB/12GB
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Príspevok od používateľa Dunar »

Ja som nečital kontretne koľko miesta tam ma. Pisal som to obecne, kedže pisal že väčši mu tam nevojde.

Každopadne, ak ma rozpočet cez 1000€, je tak či tak nezmysel uvažovať o LCD. Aj s oledom sa zmesti značne pod tisicku. Čiže pointa ostava ta ista. LCD je oproti plazme downgrade.
F1L1P napísal: Št 06. Nov, 2025, 11:22 Novú TV riešim aj lvôli tomu, že tá plazma naozaj dosť hreje a spotreba tiež nie je zanedbateľná,
Riešiť spotrebu je nezmysel. To su jednotky eur ročne.
F1L1P
Nový používateľ
Nový používateľ

F1L1P napísal: Št 06. Nov, 2025, 11:22 Novú TV riešim aj lvôli tomu, že tá plazma naozaj dosť hreje a spotreba tiež nie je zanedbateľná,
Riešiť spotrebu je nezmysel. To su jednotky eur ročne.
[/quote]

to by si sa čudoval :laugh: ono záleží koľko hodín je tá TV spustená a povedal by som že dosť často nonstop aj celý deň, čiže pri minimálne dvojnásobnej spotrebe oproti tomu OLEDu už to budú vyššie desiatky € ročne. Nehovorím, že to je jediný argument, ale ani nie úplne zanedbateľný.

Musel som počkať kým sa vráti z dovolenky a teraz je zas ten LG všade nedostupný :facepalm: Dal som si všade notifikácie na naskladnenie, ale ak to nepríde, tak asi pôjdem do tejto Philips https://www.alza.sk/42-philips-42oled820-d13028146.htm s tým, že popozerám kde bude zľava ešte teraz cez black friday
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

82" co mam doma si pyta okolo 120 wattov. Kolko si vypyta 42" ?

nesmierne viac viac nez jednotky eur rocne na spotrebe usetris tym, ze ten debilny televizor nebude zapnuty prevaznu cast dna, naprazdno, zbytocne atd.
bol som zhodou okolnosti na dovolenke v Taliansku zrovna vo vedlajsej dedine, ked moj celozivotny kamarat bol tiez. Tak sme sa navstivili. Jasnacka, u nich zapnuty televizor s talianskym programom, lebo tak su zvyknuti z domu - cely den to hrci bez akehokolvek zmyslu. Samozrejme ze po taliansky nevieme nikto z nas. Proste to mal zapnute preto, lebo televizor musi byt zapnuty cely den.

Tak rieste spotrebu. Velmi dolezite !
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

F1L1P napísal: Ne 16. Nov, 2025, 14:20

to by si sa čudoval :laugh: ono záleží koľko hodín je tá TV spustená a povedal by som že dosť často nonstop aj celý deň, čiže pri minimálne dvojnásobnej spotrebe oproti tomu OLEDu už to budú vyššie desiatky € ročne. Nehovorím, že to je jediný argument, ale ani nie úplne zanedbateľný.
Pokiaľ maš 42" a kupiš si 60"+, tak samozrejme že tam bude rozdiel väčši. Ale aj to je par desiatok eur ročne, čo je nič.
Každopadne v tvojom pripade je to naozaj nezmysel.
F1L1P
Nový používateľ
Nový používateľ

bavíme sa o rozdiele plazma vs OLED pri rovnakej uhlopriečke - ešte raz, písal som to ako ďalšie plus, nie ako dôvod prečo ide meniť telku (a nie, nie sú to jednotky € ročne).
To ako dlho a prečo je spustená nemusíme riešiť, ja osobne klasickú TV tiež nepozerám a na filmy mám projektor, ale jednoducho táto staršia generácia to má zapnuté ako kulisu podstatnú časť dňa, šanca že to nejak zmením je nulová čiže asi tak, ideme si už celkom OT…
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert

A ja znova zopakujem, riešiť spotrebu v tvojom pripade je uplny nezmysel. Aj preto čo pišeš. Čokoľvek bude žrať menej ako "storočna" plazma. Aj vo väčšich uhlopriečkach. Ciže je to irelevantne. A vo všeobecnosti, oveľa viac človek ušetri kupou o par stoviek lacnejšieho TV, ako škrabať haliere na elektrine.

Návrat na "Nákupná poradňa"