Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Mar, 2026, 15:59

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa andy_Xt »

@shiro

Z Huawei support.
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Vycital nazov z weboveho interace a TR-069 je standardna vec asi ako gateway alebo subnet? To nie je VLAN 69 alebo co. Cely nazov je Technical Report cislo 69 (asi 69-ta iteracia dokumentu).
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

O tomto som vobec netusil a preto mi bolo divne, ze ako sa tam vie Orange dostat. Ked v bridge mode je z routera len hlupy prevodnik z optiky na metaliku. Clovek musi pracovat u ISP aby sa s tym stretol.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
andy_Xt
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 15. Mar, 2026, 15:59

Príspevok od používateľa andy_Xt »

Ako tiež mi všetci tvrdili, že sa tam nedá dostať vraj je to len hlúpy prevodník optika-metalika (teda po tom bridge). Ale bolo mi divné, že tam svieti na tom routeri Huawei to WiFi, tak som zo srandy položil otázku AI a tá, že sa to dá tak som to skúsil a ono to fakt ide. Len teraz otázka aké tam bude to VAN ID. Ale to skúsim až keď budem mat ten SFP modul a potom budem múdrejší. Oni zámerne zavádzajú, že sa tam nedá dosť a pod... aby sa im v tom ľudia nehrabali asi. Ale aj tak majú tam neporiadok, lebo každý operátor, predajca ti tvrdí niečo iné ... po vlastnej skúsenosti.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Tak toto je silno okrajova zalezitost, necakaj od cloveka u operatora co sa venuje 99 percent casu inym veciam ze bude technicky zdatny aby ti vedel v tomto poradit.
CASE: Xtia X-mini pro, CPU: AMD Ryzen 7600, RAM: 32GB, GPU: AMD Powercolor 9060 XT, 1GB SSD
Ignore list: DesRe, IVNAtor, SKiLEX, stiv
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa shiro »

Je to pochopitelne z pohladu operatora. Tiez by si nechcel mat v sieti X zariadeni roznych vyrobcov a modelov a potom aby ti vyvolavali BFU, ze daco nefunguje. A ty ries tomu support - nemas to otestovane, zhanaj dokumentaciu na nejaky paskvil, co si Fero kupil a Duro mu to nastavil. Lebo o tom dakde daco cital, vraj router od operatora je srajda, Kupil router, pozadaval tam hodnoty a musi to predsa ist.
Sietari u operatora fakt nemusia byt odbornici na Mikrotiky, Ubiquiti, Cisco a co ja viem este ake znacky predavaju beznejsie routre so SFP+, co si clovek kupi aj domov.

O bezpecnostnych rizikach pre celu siet ani nehovorim. Vela ludi ani nevie ze sa da firmware v routri updatnut.
Operator si vyriesi jednu znacku, jeden model, ten si otestuje, stara sa o updaty - a je garantovane ze to pobezi.

Ty sa vyznas, vies co robis...ale vela ludi nevie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB

Návrat na "Siete"