Akeho operatora? (neviazanost, ziadny pausal pokial sa da)
Re: Akeho operatora? (neviazanost, ziadny pausal pokial sa da)
Ludia co mate pevny internet od o2, tiez vam to nahodne na 0,5-1sekundu straca packety priblizne kazdych 20-40 sekund? Online hry su takto dost neprijemne, torrenty prichadzaju poskodene, videohovory sa vtedy trhnu... vobec to neni prijemne a nenapada mi co s tym robit

-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
o2 mam asi 5 rokov, take som nezazil.
Primarna lokacia Bublina-Petrzalka, potom Bublina-Nove Mesto (III.obvod), Bublina-Raca (takisto III.obvod), potom Donovaly rovno na kopci.
Primarna lokacia Bublina-Petrzalka, potom Bublina-Nove Mesto (III.obvod), Bublina-Raca (takisto III.obvod), potom Donovaly rovno na kopci.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
No zacal som to riesit...
-pomenil som kable, nic
-vsetko som vyresetoval a nastavil nanovo, nic
-odpojil som mikrotik od o2, zyxel prestal vypadavat
-pripojil som mikrotik, odpojil len brocade switch za tym, stale to fungovalo. Ked som pripojil switch tak to zase blbnut zacalo
-zacal som odpajat zariadenia zo switchu, po hodine doslo na to ze to robi hp elitedesk 800 g4 ktory mam pripojeny v racku... Ked ten zapojim do switchu tak o2 router na vstupe zacne vypadavat
-Chvilu som sa s tym hral, nic nepomahalo, akonahle bol zapnuty tak internetu hrabalo... Updatol som driver od internetovej sietovky a problemy prestali... Nechapacka. Stary driver na miniPC pripojenom cez switch, cez mikrokrotik sposoboval zaseky na O2 routri.
To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.
-pomenil som kable, nic
-vsetko som vyresetoval a nastavil nanovo, nic
-odpojil som mikrotik od o2, zyxel prestal vypadavat
-pripojil som mikrotik, odpojil len brocade switch za tym, stale to fungovalo. Ked som pripojil switch tak to zase blbnut zacalo
-zacal som odpajat zariadenia zo switchu, po hodine doslo na to ze to robi hp elitedesk 800 g4 ktory mam pripojeny v racku... Ked ten zapojim do switchu tak o2 router na vstupe zacne vypadavat
-Chvilu som sa s tym hral, nic nepomahalo, akonahle bol zapnuty tak internetu hrabalo... Updatol som driver od internetovej sietovky a problemy prestali... Nechapacka. Stary driver na miniPC pripojenom cez switch, cez mikrokrotik sposoboval zaseky na O2 routri.
To je jedna vec... Druha vec je ze s tym miniPC prisiel nejaky polsky napajaci adapter miesto original HP a ten je spraveny tak nesikovne ze na minusovom pole sa da namerat 110-120V striedavych oproti zemi. Takze cely miniPC na dotyk slusne kope vzdy ked sa nedotyka niecoho kovoveho uzemneneho.
-
mp3turbo
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
... keby som toto cital na internete, tak neverim - ale teraz, ked som to zazil ...
treba uz len kuknut, ci ti predali pocitac alebo kardiostimulator.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Tak nebezpecne to nie je, lebo je to len "prieraz" z Y kondenzatora, takze to ma max 0,1mA prudu(za hranicne bezpecnych sa povazuje 30mA)... Ale aj tak, vyprdli sa na to stiahnut to do ochranneho vodica.
Tak ci tak, stale nerozumiem tomu s tou sietovou kartou... Neviem si predstavit spravovat siet kde su stovky zariadeni a riesit nieco podobne.
Tak ci tak, stale nerozumiem tomu s tou sietovou kartou... Neviem si predstavit spravovat siet kde su stovky zariadeni a riesit nieco podobne.
nemate nejake nove info/skusenosti ohladom pausalov, mne v orange teraz konci viazanost a pri sluzbach za 60Eur(internet+pausal) mi ponukli zlavu na 53Eur a zevraj uz retencne nefunguje a teda ma ani nemaju kde prepojit. Ma zamysel ziadat o prenos cisla k inemu operatorovi a cakat ze ponuknu nieco lepsie?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Spoiler: ukázať
No v decembri posledny den pred prenosom ponukli 50% zlavy bez viazanosti.
Retencne sa o teba začne zaujímať až keď zadas prevod čísla inam.
ITX >>> ATX
-
Mumak
- Pokročilý používateľ

- Dátum registrácie: Št 21. Aug, 2008, 17:34
Retencne funguje presne tak, ako pisal Miso. Mali ma v prdeli, az kym som nedal prenos do stvorky a dokonca mam priame cislo na retencne a dali mi tam tiez len 20% zlavu... po prechode 50%. A to som im aj vravel, ze este raz mi to spravia, ze sa budem musiet doprosovat, pojdem inde. Holt, nieje nahoda, ze najviac klientov odchadza z pomarancu. I ked v telekome neponukli ABSOLUTNE ziadnu zlavu, ani za prechod, nic. Im novych klientov prilakat netreba, proste mas cennikovu cenu? MAS! Tak bud spokojny a suchaj nohami.
Main:ROG CROSSHAIR X870E HERO, Ryzen 9 9950X3D, KRAKEN 360, MSI RTX 5090 SUPRIM LIQUID SOC, 64GB 6200 CL28 Expo, Crucial T700 4TB Gen5(System/games), 990PRO 4TB(Data), ROG Strix Platinum 1200W, Lian Li O11 Dynamic Evo + 10x Noctua A12x25 Chromax, LG OLED42C44, Roccat Kone Air + HyperX FURY Ultra, Logitech G915 TKL, Marantz NR1710 + Mission M32 + B&W PX.
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Gigabyte Windforce RTX5080 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
Toyota Corolla TS 2020 2.0 Hybrid 135kW
Kia Ceed SW GOLD 2026 1.5 T-GDi 7AT 103kW
MiniBeast: Minisforum BD790i+A12x25, Ryzen 9 7945HX3D, Gigabyte Windforce RTX5080 OC SFF, SO-DIMM 32GB 6400MHz CL38, Kingston Fury Renegade G5 2TB, Corsair SF1000 Platinum ATX3.1, Fractal Terra + Noctua Sterrox A12x15, Samsung S90F 65"/// Samsung S24 Ultra + Galaxy Watch6 47mm LTE
Toyota Corolla TS 2020 2.0 Hybrid 135kW
Kia Ceed SW GOLD 2026 1.5 T-GDi 7AT 103kW
-
JacobSteven
- Používateľ

- Dátum registrácie: Ut 30. Mar, 2021, 20:49
Je to tak. Mal som prenos do Telekomu a volali mi. Ponúkli mi Stredný a ten najväčší s 50% zľavou. Jediná škoda, že je to s viazanosťou na 2 roky, potom je to otázne či znova niečo ponúknu, alebo budem opakovať tento postup.
Ideálne by bolo keby sa to dalo ako známy raz vychytal akciu. Dávali dokonca na predajni nejakú "podpultovku", 50% zľavu na paušál s neobmedzenými volaniami a tuším 10 GB dát za 15€. S 2 ročnou viazanosťou, ale po dvoch rokoch mu povedali, že ak to nechá tak a nič nezmení tak môže to využívať stále. A reálne asi od roku 2020 má ten paušál s tou 50% zľavou a bez viazanosti v podstate, síce časom ako Orange zdražoval išla cena hore. Ale stále to má za super cenu 16,91€. A keďže mu ide len o neobmedzené volania, dáta nevyužíva vôbec (má tlačítkový telefón), tak si myslím, že pri akutálnych cenách by mu Orange lepšiu ponuku len na neobmedzené volania nedal.
Ideálne by bolo keby sa to dalo ako známy raz vychytal akciu. Dávali dokonca na predajni nejakú "podpultovku", 50% zľavu na paušál s neobmedzenými volaniami a tuším 10 GB dát za 15€. S 2 ročnou viazanosťou, ale po dvoch rokoch mu povedali, že ak to nechá tak a nič nezmení tak môže to využívať stále. A reálne asi od roku 2020 má ten paušál s tou 50% zľavou a bez viazanosti v podstate, síce časom ako Orange zdražoval išla cena hore. Ale stále to má za super cenu 16,91€. A keďže mu ide len o neobmedzené volania, dáta nevyužíva vôbec (má tlačítkový telefón), tak si myslím, že pri akutálnych cenách by mu Orange lepšiu ponuku len na neobmedzené volania nedal.
-
lopo1
- Sponzor fóra silver

- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
no s hentakou ponukpu od pomaranca som skoncil aj ja za 10e neobmedzene volania a 5gb internetu viazanost mi skoncila asi 5 rokov dozadu a nikde nic. kazde 2 roky riesim net a telku a natahujem sa ale do pausalu vzdy na pulte vravim nech mi nesahaju