Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Alemiz
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Júl, 2026, 15:18

Re: Orange optika kompletne na vlastnych zariadeniach (aj konvertor)

Príspevok od používateľa Alemiz »

TheEragon napísal: Ut 21. Júl, 2026, 16:04 Ja to mam na cisto Telekom sieti s dynamickou ipv4 a ide to cez unifi, vlan 2510+pppoe a nic extra.
Nastavovali ste najeke specificke nastavenia? Ja mam biez router of Ubiquity (starsi z rady EdgeRouter).

PPPOE som jednoducho spravil takto:

Kód: Vybrať všetko

set interfaces ethernet eth5 vif 2510 pppoe 0 user-id YOUR_USERNAME
set interfaces ethernet eth5 vif 2510 pppoe 0 password YOUR_PASSWORD
set interfaces ethernet eth5 vif 2510 pppoe 0 mtu 1492
set interfaces ethernet eth5 vif 2510 pppoe 0 default-route auto
Po aplikovani zmien je interface v stave "pppoe0: Coming up", ale nikdy sa nepripoji.
Naposledy upravil/-a Alemiz v Ut 21. Júl, 2026, 16:17, upravené celkom 1 krát.
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

neni MTU prilis velke ? to by nemalo mat vplyv na ustanovenie pppoe tunelu samotneho, ale ked je volakde po ceste blackhole, napr. ked provider potichu zahadzuje vacsie pakety a neumozni fragmentaciu, tak by to mohlo dopadnut takto.

skus tam nahodit 1400 bajtov plus update softu na uplne najnovsi / eventualne nejaku odporucanu long-term support verziu. Co si pamatam, tak UBNT riesili take neuveritelne sprostosti na radiach vo verzii softu 14, ze hlava bolela este aj studentov druheho rocnika informatiky.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Alemiz
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 21. Júl, 2026, 15:18

Príspevok od používateľa Alemiz »

Haha, s tym bolenim hlavi mam skusenosti aj ja ...

MTU som sa nahodilo automaticky na rovnake ako ked som mal Telekomacky prevodnik napojeny na svoj router a tam rovnako nastavene pppoe (samozrejme okrem vlan). Ale zajtra skusim, ci to pomoze.

Software mam tiez najnovsi. Ina moznost je uz len nahrat OpenWrt, ale to bude az zalohove riesenie.

Návrat na "Siete"