Mam notbuk ASUS A9RP.
Dilema ktoru riesim je ako prevadzkovat tento notbuk v domacich podmienkach. Je osadeny bateriou Lion s kapacitou 4400 mAh.
V podstate sa mi jedna o pouzivanie, ktore by malo co najviac setrit bateriu resp. aby som nejakym sposobom neohrozil notbuk.
1 moznost.
Nechavat notbuk stale na sieti so zalozenou a nabitou bateriuou. Pri odchode mimo domu odpojim a po prichode bez ohladu na stav aku dam na siet. Aku sa dobije a prene sa system na siet.
2 moznost
Pockat kym sa bateria nabije a potom ju vybrat a ist len zo siete
3 moznost
Nabit bateriu odpojit siet vybit a znovu nabit bateriu atd atd
Ta tretia moznost je najhorsia v podstate ma zaujimaju prve dve.
Totiz v pripade prvej moznosti som pocul ze bateria ma osadeny cip ktory rata cykli nabijania a pri naplneni proste povie dost. To by znamenalo ze by som bol tri dni na sieti potom na hodinku isiel mimo prisiel domov a dobil vybitych 40 percent baterie cip by odratal jeden cyklus a tak stale do okola. Samozrejme v pripade ak je to s tym cipom pravda.
Druha moznost je tiez otazna bolo mi totiz povedane ze prevadzkovat notbuk bez aku je pri najmensom nezvykle a ze proste to tak nieje navrhnute. Nemoze sa s PC nieco stat ?
Zaujimala by ma skusenost prave s tymto notbukom, tazko povedat na kolko sa rozne zariadenia v tychto veciach lisia.
Tak mi prosim poradte nerad by som s novym notbukom hned zle zacal. Cital som sice ze zivotnost aku je cca 2 roky nechcem to ale zbytcne svojou nevedomostou urychlit.
Vopred dakujem.
ASUS A9RP a bateria
Miro BB
Dakujem za odpoved
Jo to co pises su zname fakty ... , ale v podstate otazka znie ktora z uvedenych moznosti je najlepsia ?
V podstate by som to mohol pouzivat tak ze by som mal vybratu aku a tym padom by som ju zbytocne necikloval a samozrejme raz za cas nabil/vybil aby bola v nejakej udrzbe. ALE nestane sa nieco notbuku ?
Vies proste je myslene na dlhodobejsie pouzivanie notbuku bez akohokolvek aku?
Jo to co pises su zname fakty ... , ale v podstate otazka znie ktora z uvedenych moznosti je najlepsia ?
V podstate by som to mohol pouzivat tak ze by som mal vybratu aku a tym padom by som ju zbytocne necikloval a samozrejme raz za cas nabil/vybil aby bola v nejakej udrzbe. ALE nestane sa nieco notbuku ?
Vies proste je myslene na dlhodobejsie pouzivanie notbuku bez akohokolvek aku?
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
nho je to diskutabilne, na zivotnost baterky vpliva vela veci, ale ked budes mat book na stole a baterku vedla neho a pobezis stale na zdroj tak preco nie. ja som book zobral koli tomu ze ked nemam chut sediet pri stole tak si ho vezmem a beham s nim kdekolvek po dome, ked sa mi nece tak je v rohu izby aj niekolko dni.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.