ASUS A9RP a bateria

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Používateľov profilový obrázok
MirciBB
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Jan, 2007, 02:00

ASUS A9RP a bateria

Príspevok od používateľa MirciBB »

Mam notbuk ASUS A9RP.

Dilema ktoru riesim je ako prevadzkovat tento notbuk v domacich podmienkach. Je osadeny bateriou Lion s kapacitou 4400 mAh.

V podstate sa mi jedna o pouzivanie, ktore by malo co najviac setrit bateriu resp. aby som nejakym sposobom neohrozil notbuk.

1 moznost.
Nechavat notbuk stale na sieti so zalozenou a nabitou bateriuou. Pri odchode mimo domu odpojim a po prichode bez ohladu na stav aku dam na siet. Aku sa dobije a prene sa system na siet.

2 moznost
Pockat kym sa bateria nabije a potom ju vybrat a ist len zo siete

3 moznost
Nabit bateriu odpojit siet vybit a znovu nabit bateriu atd atd

Ta tretia moznost je najhorsia v podstate ma zaujimaju prve dve.
Totiz v pripade prvej moznosti som pocul ze bateria ma osadeny cip ktory rata cykli nabijania a pri naplneni proste povie dost. To by znamenalo ze by som bol tri dni na sieti potom na hodinku isiel mimo prisiel domov a dobil vybitych 40 percent baterie cip by odratal jeden cyklus a tak stale do okola. Samozrejme v pripade ak je to s tym cipom pravda.
Druha moznost je tiez otazna bolo mi totiz povedane ze prevadzkovat notbuk bez aku je pri najmensom nezvykle a ze proste to tak nieje navrhnute. Nemoze sa s PC nieco stat ?

Zaujimala by ma skusenost prave s tymto notbukom, tazko povedat na kolko sa rozne zariadenia v tychto veciach lisia.
Tak mi prosim poradte nerad by som s novym notbukom hned zle zacal. Cital som sice ze zivotnost aku je cca 2 roky nechcem to ale zbytcne svojou nevedomostou urychlit.

Vopred dakujem.
MirciBB
Nový používateľ
Nový používateľ

re:

Chalani vsak napiste aj ked nepouzivate prave tento notbuk. Niekto to tu predsa musi vediet ... ako nato.

Miro BB
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

nho ked sa pozries tuna niekde sa riesilo ako na dnesne baterky
1. nevybijat na smrt lionku, toto je pre nu smrt
2. poctom nabijani sa skracuje zivotnost
3, raz za nejake obdobie sa baterka musi nabijat pretoze tiez zomrie, asi tolko
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
MirciBB
Nový používateľ
Nový používateľ

Miro BB

Dakujem za odpoved

Jo to co pises su zname fakty ... , ale v podstate otazka znie ktora z uvedenych moznosti je najlepsia ?
V podstate by som to mohol pouzivat tak ze by som mal vybratu aku a tym padom by som ju zbytocne necikloval a samozrejme raz za cas nabil/vybil aby bola v nejakej udrzbe. ALE nestane sa nieco notbuku ?
Vies proste je myslene na dlhodobejsie pouzivanie notbuku bez akohokolvek aku?

:?
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

nho je to diskutabilne, na zivotnost baterky vpliva vela veci, ale ked budes mat book na stole a baterku vedla neho a pobezis stale na zdroj tak preco nie. ja som book zobral koli tomu ze ked nemam chut sediet pri stole tak si ho vezmem a beham s nim kdekolvek po dome, ked sa mi nece tak je v rohu izby aj niekolko dni.
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
MirciBB
Nový používateľ
Nový používateľ

Miro

Dik za odpoved. Prave takto to mam aj ja v umysle. Aby aku stale nevysela na zdroji tak ju nabitu vybrat a ist na siet. V pripade poterby zalozit a ist ....

Návrat na "Mobilné PC"