hurfo napísal:Caute. potreboval by som pomoc.
Kupil som pc Shark rival: Sempron 2400+, mb - pc chip kt440A, inno 3d GeForce FX 5200.... (info pozri cennik Shark) a chcel by som nieco z toho vytrieskat. uvedomujem si ze je tam na hovno doska ale co uz.
Mate niekto skusenosti a ak ano tak poradte ci sa da s tym nieco robit alebo je to passe? Vopred dik

Hurfo :twisted:
Je pravda ze si svoju otazku mal smerovat do inej sekcie ale to neznamena ze na teba mame byt hned zli...
Ta tvoja doska je naozaj dost poslabsia a grafika takisto...
Skontoluj si aku mas pamat

najlepsie by bolo keby si mal PC400, aby ti nerobila problemy pri pretaktovani...
Na ten procesor si daj nejaky velky chladic, lebo sa bude viacej zahrievat...
Pretaktovanie u teba bude asi najjednoduchsie tak, ze prepojky JP2 a JP3 na doske nastavis na 166MHz (mal by si ich tak mat uz nastavene)

potom pojdes do BIOSu a v polozke "Frekvency/Voltage Control" budes zvysovat frekveciu v polozke "CPU Clock" o 5MHz a zakazdym ho restartujes a vyskusas vo Windowse spustit nejaku hru alebo nejaky program co ti ho poriadne zatazi (najlepsie Prime95)

takto postupujes az dokial to nezacne padat, ked to zacne, tak znizis tu frekvenciu o niekolko MHz na poslednu stabilnu hodnotu...
Na tu grafiku si daj tiez nejaky vacsi chladic...
Na pretaktovanie grafiky mozes pouzit bud nastavenie v ovladacoch, alebo programy RivaTuner alebo PowerStrip...
Najprv pretaktujeme jadro

Postupne zvysujes jeho frekvenciu o 5MHz a zakazdym vyskusas v nejakej hre ci to nerobi nejake graficke artefakty, ked zacne, tak to znizis o niekolko MHz na hranicu kde ich to nerobi...
Pamate pretaktovavas takisto ako jadro (chladit ich nemusis lebo su menej vykonne a nemali by sa zahrievat (treba skusit prilozit prst ci moc nehreju))...
BTW: mne sa na testovanie grafickej karty osvedcila hra Quake3 (krasne su tam vidiet defekty ked je karta uz moc pretaktovana)...
EDIT: napisal som to tu tak dost strucne a amatersky, ale uz mam z toho nervy lebo som to pisal 3 krat a vzdy sa mi ten text stratil...