2 PC,jeden net...
- pindiq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 30. Sep, 2005, 20:00
2 PC,jeden net...
doma mam 2 PC a fotrovci by chceli aby na oboch bol net... kamos mi vravel nieco o routeri kde ma napojeny jeden kabel zo switchu na streche a zvysne vyvody su na PC.Ale neviem kde ho zohnat,ci je to legalne,aku ip na druhom PC nastavit,a ci by to fungovalo aj po zmene internetu (teraz mam antik) dikes
Lenovo ThinkPad Edge E520 (i5 2430M,4GB RAM,HD6630m,500GB HDD)
Legalne to je ale zalezi to od zmluvy, ktoru mas s poskytovatelom internetu. Niektory to v nej vyslovene zakazuju. Router zozenies v hociktorom pc obchode.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- vuaras
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Sep, 2004, 14:00
nedavno som riesil tento problem, mam doma 3 pocitace, tak som kupil router, jeden pocitac je na "pevno" kablom z routera, dva notebooky cez wifi, takze surfujem kde chcem po celom byte. Ak nechces tahat kable po celom byte, kup si router, ktory ti umozni wireless pripojenie a mas pokoj.
Nastavenia IP sa nemusis bat - DHCP sa da pridelovat automaticky, takze ti IP prideli sam.
Jediny problem, ktory mozes s routerom mat je, ze ti nejakym sposobom bude provider blokovat pripojenie cez router - mne sa stalo, ze robur.sk neumoznuje taketo pripojenie, bonet.sk zasa len za urcitych podmienok.
Pokial viem, T-com ani chello tento problem zatial nemaju.
Vuaras
Nastavenia IP sa nemusis bat - DHCP sa da pridelovat automaticky, takze ti IP prideli sam.
Jediny problem, ktory mozes s routerom mat je, ze ti nejakym sposobom bude provider blokovat pripojenie cez router - mne sa stalo, ze robur.sk neumoznuje taketo pripojenie, bonet.sk zasa len za urcitych podmienok.
Pokial viem, T-com ani chello tento problem zatial nemaju.
Vuaras
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
zaklad je zmenit jeho mac adresu na taku, aku si nadiktoval providerovi. vecina to ma tak ze staci zapichnut router na komp a das clone mac adress, potom ho uz len napojis na wan port na ten kabel od providera a za nim si mozes robit sarapatu jaku len chces
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
no, ani by som nepovedal. ono prepisat MAC adresu je sice krasne, ale staci, ked chces na net pichnut iny komp, nez ten, co mas u providera zapisany. v pripade, ze zdielas internet, uz to nestaci, lebo napr. drobnost, ako je TTL budu mat pakety o jedno mensie, cize napr. (windows ma default 128) namiesto 128 len 127. malickost, ale uz provider na zaklade toho vie zistit, ze nieco nie je v poriadku. takze bacha na to. zdielat internet bez toho, aby to provider zistil je dost tazka. cize by som na tvojom mieste najprv overil, ci mozem, alebo nie. az potom router.jararak napísal:zaklad je zmenit jeho mac adresu na taku, aku si nadiktoval providerovi. vecina to ma tak ze staci zapichnut router na komp a das clone mac adress, potom ho uz len napojis na wan port na ten kabel od providera a za nim si mozes robit sarapatu jaku len chces
- jararak
- Moderátor
to kamisama, viem o tom ttl, cisco ccna som si nerobil pre nic za nic, ale antiku je to fuk, oni nechcu vidiet len na jeden kabel viac ipciek zapojenych, cize im je jedho ake zverstvo stvaras za ich routerom, no co viem tak sa im wifi routre velmi nepozdavali a neviem ako to maju teraz v zmluvach no niekedy ich tam nemaly povolene.
Watching you ...
- jararak
- Moderátor
to kamisama, viem o tom ttl, cisco ccna som si nerobil pre nic za nic, ale antiku je to fuk, oni nechcu vidiet len na jeden kabel viac ipciek zapojenych, cize im je jedho ake zverstvo stvaras za ich routerom, no co viem tak sa im wifi routre velmi nepozdavali a neviem ako to maju teraz v zmluvach no niekedy ich tam nemaly povolene.
Watching you ...
2 jararak: OK, len ako si napisal:
z toho by sa dalo vydedukovat, ze ked je za firewall-om a si naklonuje mac adresu, potom ma svaty pokoj v kazdom pripade - ved vieme, ze nie kazdy provider to dovoluje. ja som len chcel odstranit najmensi znak nejasnosti, resp. najmensi znak nepresnosti. nic to nemalo spolocne s tvojimi vedomostami o PS.zaklad je zmenit jeho mac adresu na taku, aku si nadiktoval providerovi. vecina to ma tak ze staci zapichnut router na komp a das clone mac adress, potom ho uz len napojis na wan port na ten kabel od providera a za nim si mozes robit sarapatu jaku len chces
Tak to sa velmi mylis! Chello to ma aj v zmluve zakazane! Ale zatial sa to ticho toleruje. hmm, minule som mal problemy s chellom, boli caste vypadky a tak. Tak som im napisal, ze som nespokojny a ze preco to tak casto pada no a oni prve co mi napisali v odpovedi bolo, ze sa im zda ze mam na modem napojeny router a ze podla zmluvy to je zakazane, takze BACHA NA TO!vuaras napísal: Pokial viem, T-com ani chello tento problem zatial nemaju.
Vuaras
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438