da sa vobec nieco take zohnat? myslim nieco ako je teplovodiva podlozka co sa pridava k chladicom... len tekute, teda nieco ako montazna pena, ze si to niekde nastriekam, zaschne to, a bude to odvadzat teplo...
idem si robit nieco ako silentmaxx ta krabicka bude o kusok vacsia ako HDD, tak by som medzi to dal tu penu, a zaroven by som to tym aj odhlucnil. HDD by bol ako v perinke, pena by odvadzala teplo na steny krabicky a tam by to ochladzoval okolity vzduch... krabicka by bola potom pripevnena napevno o case
cize by sa HDD stisil, odvibroval a zaroven aj chladil
teplovodiva pena...
Re: teplovodiva pena...
a inak vsetko v poriadku? pena je zlozena z nejakej hmoty a VZDUCHU a ten pokial viem, je horsi vodic tepla ako kov.. teda pena nieje vodic, ale izolant.. napr taky polystyren
alebo vybrakuj ten silentmaxx.. tam bude nejaka guma porovita alebo co..
alebo vybrakuj ten silentmaxx.. tam bude nejaka guma porovita alebo co..
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..
- jio2
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2007, 08:00
a co takto pouzit teplovodivu pryz z ponuky http://www.fischerelektronik.cz/fischer_cool.htm
vedie teplo, je pruzna, elektricky nevodiva ale dost draha
dalsia moznost ktora ma napada ale ta je neoverena je skusit pouzit tenku cca 0,5 cm hrubu vrstvu ocelovej vaty zo stran a vrchu toho disku a zospodu dat molitan tak aby sa nedotykal ale ako to bude alebo nebude fungovat to uz neviem ak chces vyskusaj ale zas bolo by to za babku
vedie teplo, je pruzna, elektricky nevodiva ale dost draha
dalsia moznost ktora ma napada ale ta je neoverena je skusit pouzit tenku cca 0,5 cm hrubu vrstvu ocelovej vaty zo stran a vrchu toho disku a zospodu dat molitan tak aby sa nedotykal ale ako to bude alebo nebude fungovat to uz neviem ak chces vyskusaj ale zas bolo by to za babku
Taketo riesenia nevedu k nicomu staci pozriet zahr. ext. fora o co vsetko sa pokusali a ako to aj realne vyuzili. Ak chcete doslova "zabalit" disk najlepsie je to s vodnym chladenim kde jednoducho blok chladi disk a mozete ho potom balit a izolovat, pripadne vyuzit sice drahy ale kvalitny "vodny" box pre HDD od watercooling DE ci ako sa volaju (nie so na svojom PC tak ak nezabudnem dopisem).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- charonme
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Aug, 2004, 14:00
jednoduchsia alternativa vodneho chladenia
da sa riesit aj cez heatlane ale treba to trochu lepsie premysliet a prepracovat ako tamten scythe silent box