Tak par letnych vecerov som stravil v kolnicke hejbumtralali, a trosku som popracoval na zlepseni mojho pasivneho chladenia. Ako sa ukazalo, g80 je pekny kuric, a ta moja kozmicka raketa ju nestiha chladit. No co uz. Rozhodol som sa o pridanie dalsieho vymennika z hliniku o ploche 0,6 metra stvorcoveho zaradit medzi procesor a graficku kartu. Mohol som vymennik jednoducho kupit, ale to by uz nebolo to prave orechove. Ako inak navstivil som v ZH predajnu alufinal a kupil 8 metrov pasoviny, 4cm siroka, 2mm hruba, skoda jednotku nemali. V garazi som nasiel hlinikovu tenkostennu trubku, vysypal ju pieskom, a ohol do tvaru U. Zacala vyroba rebier. Najskor som nastrihal pasovinu na rozmer
165x40mm. Z oboch stran som vo sveraku ohol 3mm dlhe
vymedzovacie casti, aby rebra drzali od seba. Prislo na rad vrtanie prvej diery. Ale nakolko som to chcel mat presne, vyrobil som si
dreveny pripravok na vrtanie. A mohlo sa zacat. Najskor
predvrtanie so sestkou, potom
vrtanie s dvanastkou. Nakoniec bolo potrebne este rucne opracovat
zbytky po vrtani. Este treba dorobit dalsich 25 rebier, dovrtat do vsetkych rebier druhu dieru, poeloxovat vsetko na cierno a moze sa zapajat. Nevyzera to az tak supis pupis, ale aspon mam dobry pocit na dusi, ze som si to urobil sam, kupit hotovu vec dokaze kazdy.
Tak zatial vsetko, len aby ste si nemysleli ze doma driemem...
Cest praci.