vzduchove tunely
- N0SF3RATUS
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 25. Jún, 2007, 08:00
vzduchove tunely
Poradite pls z coho vyrobit take tunely po domacky
Podla toho ,aky mas chladic, da sa vybrat flasa,alebo cast flase,priemeru,aky potrebujes,alebo sa daju vystrihnut rovno patky,co uchytis rovno na ventilator.Rozdiel teplot moze byt aj 5-9 stupnov,zalezi od skrinky a co v nej mas /hlavne VGA/.
Phenom X3 8450,Tt Tower102 ,Gigabyte M750SLI-SW4,4x1GB Kingston Hyper X,2x500GB WD,DVDRW NEC 7170A,zdroj 500W,2x VGA Gigabyte GF8800GT SLI,zatial vsetko default.
Tiez sa priklanam k papieru. Je lacny, lahko tvarovatelny, plni svoj ucel a ked sa s nim clovek vyhra tak urcite lepsie a profesionalnejsie vypada wind tunel z papiera ako z nejakej PET flase.
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
...len si ma nedotahuj ako maleho chlapca. Co je na tom nepochopitelne a na co vlastne potrebujes dokazy (fotku) ?DiwaSwina napísal: daj fotku to som zvedavy
Ved sa nad tym zamysli... papier (nemusi to byt hned karton, staci hrubsi papier) sa da lahsie tvarovat, ohybat, spajat (lepit), vyrezavat (vystrihovat) a vsemozne modifikovat...
Ku vsetkemu tomu ta papier nestoji prakticky nic, netreba v podstate ziadne nastroje (okrem noznic a lepidla, resp. voskovej pistole). Nepotrebujes nic rezat, pilit, obrabat...ked sa seknes pri papieri tak sa nic nedeje, proste si vystrihnes dalsi.
Na vyrobu prototypov nie je nic lepsie a pri zohladneni pravidla, ze provizorium vydrzi najdlhsie je to jasna volba
Case-Compucase 6A34 cooled by 2xNoctua NF-S12-1200; PSU-Seasonic S12-II-500W+; MoBo-GA EX38-DS4; CPU-INTEL E8400 cooled by Noctua NH-U12F; VGA-NVidia ASUS N9600GT; RAM-2x2GB A-DATA Extreme; HDD-Western Digital WD640AAKS; LCD-Samsung 214T (1600x1200)
Podla mna zavisi od typu chladica na procaku a celkoveho riesenia skrine Defaultny od Intelu nepotrebuje ziaden iny vetrak, sam si nasava. Pokial mas v skrinke trebars 2 outtake fany + zdroj, tak pri dobrom utesneni skrinky asi tiez nebude treba dalsi fan...Ebik napísal:A ako tam hodit vetrak ? Odsavanie alebo nasavanie ? Lebo idem kupovat Case ktory ma vo vybave Windtunel na CPU a ktomu aj prihodeny 80mm vetrak tak neviem ci ho dat na nasavanie alebo na odsavanie...
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
primarne sa tunely asi robia na nasavanie, ale teraz ma napadlo ze otocit vetrak priamo na CPU na odsavanie a tunelom to fukat von-tym padom by vlastne odsavalo cast vzduchu aj zvnutra caseu - co vy na to???? vnutro skrinky by tym padom bolo odlahcene o vsetok horuci vzduch z cpu chladicaEbik napísal:A ako tam hodit vetrak ? Odsavanie alebo nasavanie ? Lebo idem kupovat Case ktory ma vo vybave Windtunel na CPU a ktomu aj prihodeny 80mm vetrak tak neviem ci ho dat na nasavanie alebo na odsavanie...
ked budem doma a bude cas tak to testnem.