Mam AGPx4 slot a v nej GF4200ti 64MB 128bit. Doteraz mi vsetko slapalo v poho, mno teraz ak zapnem nejaku narocnejsiu 3D hru, tak bud sa mi sekne cele pc, alebo sa mi vypne monitor a blika ako keby bol odpojeny alebo v hre mam artefakty.... pricom driver som nemenil a mam stale ten isty s ktorym mi vsetko islo v poho... (uplna nova instalacia windowsu takisto nepomohla)
...moze to byt tym teda ze sa graficka prehrieva?
prehrievanie VGA?
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Ak to zacne robit az po chvili hrania tak sa prehrieva , ak hned tak VGA uz odisla na dochodok
- klasicky postup pri prehrievajucej sa VGA:
Rozobrat PC, vyhodit von VGA, zhodit chladic,skontrolovat funkcnost vetracika,doliehavost pasivu na jadro , riadne ho vycistit od prachu , zotret z chladica aj z grafickeho jadra staru pastu (ak tam vobec daka bola), naniest novu pastu a nahodit chladic spet na kartu
Rozobrat PC, vyhodit von VGA, zhodit chladic,skontrolovat funkcnost vetracika,doliehavost pasivu na jadro , riadne ho vycistit od prachu , zotret z chladica aj z grafickeho jadra staru pastu (ak tam vobec daka bola), naniest novu pastu a nahodit chladic spet na kartu
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
...skusim sa nato pozret, ale orig.pasiv (v ktorom je vetracik) je cely horuci z coho vyplyva ze prilieha v poriadku....Meloon napísal:Ak to zacne robit az po chvili hrania tak sa prehrieva , ak hned tak VGA uz odisla na dochodok
...poviem priklad: hram CS 1.6 = bez problemov, hram RF Online (omnoho narocnejsia hra ako CS) a po case blbnu textury abo sa vypne monitor ale niekedy sa to celkom drzi na par hodin...
-btw na grafike a tusim ani na tom pasive neudrzim prst jak je horuca, mno sa divim ze original to moc chladic to nestiha ked neni taktovana..
praveze cim menej dolieha tym je teplejsi... pretoze ak nedolieha poriadne tak sa GPU/CPU prehrieva co znamena ze aj chladic zacne viac hriat... stalo sa mi to na mojom s.A procaku, ked som ho prepastoval a heatsink z chladica som umyl pod vodou, vybral som sponu a ked som ju zasuvol tak som ju zasuvol spatne, dal som to vsetko nazat do PC... teplota burn 86C... chladic horuci... potom som tento problem so sponou objavil a ked som to dal do drazky do ktorej spona patrila, teplota burn 56C a chladic je vlazny
Core i5 4570 + Akasa Nero S, Asus Z87M-PLUS, 4x4GB DDR3 1600Mhz Kingston HyperX, EVGA GAMING GTX 1060 6GB, Coolermaster N200, Seasonic Titanium 750W, 250GB Samsung EVO 850 + crucial MX500 SSD 1TB, MSI OPTIX MAG341CQ
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
A to je uz co za blbost ? :roll: Cim vacsia stycna plocha jadra a chladica tym je odvod tepla z jadra efektivnejsi. Ak by chladic zle doliehal, ze by bola napriklad len tretina plochy jadra spojena s pasivom tak jadro zacne zvysovat svoju teplotu, nakolko 2/3 nemaju kam teplo odovzdat. Teda pasiv odobera teplo len z kuska plochy jadra a rozklada na celu svoju plochu a je chladnejsi ako keby doliehal na jadro poriadnemiqra napísal:praveze cim menej dolieha tym je teplejsi... pretoze ak nedolieha poriadne tak sa GPU/CPU prehrieva co znamena ze aj chladic zacne viac hriat...
- ine by to bolo asi pri medi lebo ta ma vyskou teplnu vodivost. Cize aj z malej plochy by ucinne odvadzala teplo a pasiv by sa mohol slusne zahriat
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
No jasne ze to je blbost!!miqra napísal:praveze cim menej dolieha tym je teplejsi... pretoze ak nedolieha poriadne tak sa GPU/CPU prehrieva co znamena ze aj chladic zacne viac hriat...
- neviem ako to mas s chladenim ale je dost mozne ze sa ti v tichto teplach prehrieva.
- osobne by som tam dal nejaky velky ventilator 8025, a nechal na pasiv riadne fukat.
- ak to nepomoze je vysoka sanca ze cip alebo pamete sa proste elektronicky "opotrebovali"
- chce to vymenit kartu.
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Sekanie PC pri 6200
Cavte. Ja mam podobny problem. Mam dosku s AGP 4 ale kupil som od kamosa za par korun MSI NX6200AX ktora je na AGP 8. Problem je v tom ze ked spustim hociaku 3D hru tak mi ihned sekne PC. Ale napriklad niektore starsie alebo niektore programy co pouzivaju javu chvilu idu a potom az seknu. Chcel by som sa preto spytat ze ci to moze byt chladenim. Lebo karta myslim nepresahuje 55 stupnov. Alebo to je tym ze karta je na AGP 8 a ja mam na doske iba AGP4. Dakujem velmi pekne.