Abit NF7-S - komu botuje windows zo sata
Abit NF7-S - komu botuje windows zo sata
mam tuto dosku ale z disku Seagate Barracuda ES SATA II NCQ 320GB mi nenabotuje windows, ma niekto windows na sata disku na tejto doske?
spusti si nejaky program na particie a tam si ho nastav ako aktivny alebo tak nejak sa to oznacuje.ja som tiez raz mal problem ze furt nechcelo bootovat z disku aj ked na nom win bol naistalovany.a stacilo spustit nejaky soft na particie a nastavit ho ako aktivny a voala uz to slo.
Spoiler: ukázať
ako ho mam dat ako aktivny povedzme cez partition magic asi to bude polozka set active nesuvisi to stym ked mas viac diskov? lebo vtedy som mal jeden, ja som particie vytvoril cez instalacne CD windowsu, ale potom som to prerobil do jednej primarnej oblasti a dal som dalsi 40GB PATA, kedze mi to zo sata nebotuje, ak by sa to dalo rad by som sa zbavil toho PATA WD 40GB disku
Naposledy upravil/-a chleba v So 04. Aug, 2007, 10:16, upravené celkom 1 krát.
momentalne mam setky particoe primarne mam to spravene cez partition magic vtedy som mal jednu natom sata logicku ale tam nebol windows, naco vlastne sluzi nastavenie set active v partition magic? pomoze mi to k volacomu, keby som to chcel vyskusat da sa presunut windows zo 40GB PATA disku na 320 SATA? necche sa mi po 10 znova instalovat ked mi to mozno aj tak nenabotuje alebo neako inak vyskusat ci s toho disku nieco nabotuje, zeby som na ten disk skopiroval len daco co botuje
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... mal som tu dosku
... jedna z najlepsich ake kedy mi bezali v mojich kompoch
... samozrejme ze ide zo SATA bootovat, dokonca aj z RAIDu
... bez ziadnych problemov
... jedna z najlepsich ake kedy mi bezali v mojich kompoch
... samozrejme ze ide zo SATA bootovat, dokonca aj z RAIDu
... bez ziadnych problemov
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
"set active" sak prave to musis zapnut na tom disku z ktoreho chces aby ti bootovalo.a na tom s ktoreho bootovat nechces tam to vypni,.A ano windows sa da presunut.ale nie jednoduchym skopirovanim,vytvor si z toho disku image win.
Spoiler: ukázať
Nepochopil som to dobre, mas k tomu pripojene oba disky, aj PATA aj SATA a nechce ti nabootovat zo SATA? V BIOS-e si skusal "ADVANCED BIOS FEATURES/Hard Disk Boot Priority" zvolit ten SATA? Samozrejme, ze podmienkou je, aby si mal na SATA disku korektne nainstalovany system aj s boot blockom. Az mas a aj tak ti to nepojde, tak skus jednoducho ten 40GB PATA odpojit. Az ani to nepomoze, tak to budes musiet nainstalovat, system len tak jednoducho z disku na disk neprenesies. kde su casy DOS-u, kedy to este slo relativne bez problemov jedinym prikazom (a z prikazoveho riadku ) Mozno su na to programy, ale ... je to Windows
i7-3770K, GB Z77X-UD5H, GB R7970OC-3GB, 2x8GB 1600MHz CL9, SSD 256GB, HD 500+750GB, SB X-Fi FATAL1TY