Abit NF7-S - komu botuje windows zo sata

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
Používateľov profilový obrázok
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Jún, 2007, 08:00

Abit NF7-S - komu botuje windows zo sata

Príspevok od používateľa chleba »

mam tuto dosku ale z disku Seagate Barracuda ES SATA II NCQ 320GB mi nenabotuje windows, ma niekto windows na sata disku na tejto doske?
cicolably
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa cicolably »

starsia doska ma SATA1,jumper prepnuty na SATA1,asi hej.BIOS ho nasiel?
tak uz len to ze je to velmi velky disk pre tu dosku.mne na jednej starsej nesiel vacsi ako 250Gb.to mi povedal aj predavac v obchode(mozno oblboval ale disk nesiel ani za boha a 250 hej)
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

disk mi naslo, normlane snim pracujem, len mi sneho nenabotuje system, potreboval by som neaky disk ktory stou doskou normlane ide moze byt aj mensi, najlepsie keby bol tichy ako ten co mam teras ten seagate ,system mam na 40GB WD, nemozem povedat zeby hucal ale ja som narocny
cicolably
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Jún, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa cicolably »

a to si instaloval nanovo? na ten sata disk,ci si nechal oba?
pri instlovani treba stlacit F6 a nahrat ovladace pre sata disky
najdes na stranke vyrobcu dosky
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

vsetko som spravil proste to nespolupracuje, mozno bude stacit iba druhy mensi disk ako hovoris, preto potrebujem niekoho komu to funguje, chcel by som dat prec ten WD, dat tam neaky tichy SATA, ked sa to neda tak aj PATA, len nech je tichy
skill3r
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa skill3r »

spusti si nejaky program na particie a tam si ho nastav ako aktivny alebo tak nejak sa to oznacuje.ja som tiez raz mal problem ze furt nechcelo bootovat z disku aj ked na nom win bol naistalovany.a stacilo spustit nejaky soft na particie a nastavit ho ako aktivny a voala uz to slo.
Spoiler: ukázať
Intel Core I9 - 11900K chladený pomocou Noctua NH-D15S chromax.black//MSI MPG Z590 Gaming Carbon WIFI//2x 16GB DDR4 3600Mhz CL16 G.Skill TridentZ neo//SAMSUNG SSD 980 Pro 256GB M2 PCIe + Corsair BX500 2TB SSD pre data + Western Digital Red 3TB 5400RPM 64MB SATA III pre databackup//MSI GeForce RTX 4080 Super SUPRIM X 16G//PSU FSP Fortron Hydro Ti PRO 1000W//Creative Sound Blaster Z@Creative Inspire 5.1 5100//MSI MAG 322CQR
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

ako ho mam dat ako aktivny povedzme cez partition magic asi to bude polozka set active nesuvisi to stym ked mas viac diskov? lebo vtedy som mal jeden, ja som particie vytvoril cez instalacne CD windowsu, ale potom som to prerobil do jednej primarnej oblasti a dal som dalsi 40GB PATA, kedze mi to zo sata nebotuje, ak by sa to dalo rad by som sa zbavil toho PATA WD 40GB disku
Naposledy upravil/-a chleba v So 04. Aug, 2007, 10:16, upravené celkom 1 krát.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

mas vobec na tom disku primary particiu?
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

teras si nespominam ci to bola primarna oblast alebo logicka cast
ale mysim ze primarna jak si dobre pamatam
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

ak ho mas pripojeny ku kompu a mas win xp tak daj prave tlacidlo na tento pc - spravovat a vyber si zalozku spravca diskov. uvidis ci mas pripamrnu alebo logicku, ale z logickej logicky nikde nenabootujes
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

momentalne mam setky particoe primarne mam to spravene cez partition magic vtedy som mal jednu natom sata logicku ale tam nebol windows, naco vlastne sluzi nastavenie set active v partition magic? pomoze mi to k volacomu, keby som to chcel vyskusat da sa presunut windows zo 40GB PATA disku na 320 SATA? necche sa mi po 10 znova instalovat ked mi to mozno aj tak nenabotuje alebo neako inak vyskusat ci s toho disku nieco nabotuje, zeby som na ten disk skopiroval len daco co botuje
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa KikoKK »

... mal som tu dosku
... jedna z najlepsich ake kedy mi bezali v mojich kompoch
... samozrejme ze ide zo SATA bootovat, dokonca aj z RAIDu
... bez ziadnych problemov
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
chleba
Nový používateľ
Nový používateľ

no lenze mne to nejde aky si mal disk?
skill3r
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Dec, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa skill3r »

"set active" sak prave to musis zapnut na tom disku z ktoreho chces aby ti bootovalo.a na tom s ktoreho bootovat nechces tam to vypni,.A ano windows sa da presunut.ale nie jednoduchym skopirovanim,vytvor si z toho disku image win.
Spoiler: ukázať
Intel Core I9 - 11900K chladený pomocou Noctua NH-D15S chromax.black//MSI MPG Z590 Gaming Carbon WIFI//2x 16GB DDR4 3600Mhz CL16 G.Skill TridentZ neo//SAMSUNG SSD 980 Pro 256GB M2 PCIe + Corsair BX500 2TB SSD pre data + Western Digital Red 3TB 5400RPM 64MB SATA III pre databackup//MSI GeForce RTX 4080 Super SUPRIM X 16G//PSU FSP Fortron Hydro Ti PRO 1000W//Creative Sound Blaster Z@Creative Inspire 5.1 5100//MSI MAG 322CQR
HMLafo
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HMLafo »

Nepochopil som to dobre, mas k tomu pripojene oba disky, aj PATA aj SATA a nechce ti nabootovat zo SATA? V BIOS-e si skusal "ADVANCED BIOS FEATURES/Hard Disk Boot Priority" zvolit ten SATA? Samozrejme, ze podmienkou je, aby si mal na SATA disku korektne nainstalovany system aj s boot blockom. Az mas a aj tak ti to nepojde, tak skus jednoducho ten 40GB PATA odpojit. Az ani to nepomoze, tak to budes musiet nainstalovat, system len tak jednoducho z disku na disk neprenesies. kde su casy DOS-u, kedy to este slo relativne bez problemov jedinym prikazom (a z prikazoveho riadku :-) ) Mozno su na to programy, ale ... je to Windows :-D
i7-3770K, GB Z77X-UD5H, GB R7970OC-3GB, 2x8GB 1600MHz CL9, SSD 256GB, HD 500+750GB, SB X-Fi FATAL1TY

Návrat na "Základné dosky"