Pri hrani starodavnej hry Diablo2 zamrzol pocitac, z ktoreho sa okamzite zacal sirit priserny zapach spalenej elektroniky. Po preskumani zdroja, z ktoreho sa zapach siril mi bolo jasne, ze zdroj Corsair je "opat "ta kvalita". :roll:
Kedze Seasonic, ktory ma tolko propagovanu ochranu proti zniceniu komponentov mi znicil dve dosky, obaval som sa, ze aj v pripade Corsairu tomu nebude inak.
A obaval som sa opodstatnene...

Corsair HX520W mi pri svojom vypovedani sluzby znicil zakladnu dosku a graficku kartu (obe v podpise), zvukovka a HDD (tiez v podpise) prezili. Ako dopadol procesor a pamate netusim, lebo ich nemam kde odskusat.
Aby som sa uistil, ze je Corsair naozaj zniceny, skusil som ho zapojit do staruckej, ale mnou oblubenej (nostalgia) dosky ASUS P2B-F. To som samozrejme nemal robit, pretoze tento smejd zdroj okamzite znicil aj tuto dosku.

Takze som s vysledkom "velmi" spokojny a chcem len upozornit majitelov zdrojov tychto vyrobcov, aby neverili v propagovanu kvalitu tychto zdrojov, ani tvrdeniam, ze tieto zdroje maju ochranu proti zniceniu komponentov. Je to len a len marketingovy tah nemajuci s realitou nic spolocne. Tak ako 3 vetvy na Corsairi, ktore su v skutocnosti len dve. Skratka a z jasna, dal som sa bohuzial dva-krat oklamat "zarucenou kvalitou" a dva-krat na nu aj doplatil.
Tentokrat uz chybu neurobim a s kludnym svedomim si kupim nejaky lacny neznackovy zdroj, ktory bude rovnaky, alebo dokonca lepsi a aspon budem usetreny dristov o kvalite. Neznackove, hoci aj najlacnejsie zdroje mi nikdy nijaky komponet neznicili. Zaujimave...
A rozdiel medzi "kvalitnym znackovym" zdrojom za 3600,-SK a "nekvalitnym neznackovym" za 600,-SK som videl len v baleni, prislusenstve, uprave a vybornej reklame a tichsom ventilatore, ktore za usetrenych 3000,-SK s kludnym svedomim nabuduce ozaliem.