problem pri BOOTOVANI

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
Používateľov profilový obrázok
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00

problem pri BOOTOVANI

Príspevok od používateľa Zuzu »

Zdravim, chcel by som poprosit o radu. Mam taky problem ze pri starte pocitaca mi nabehne moznost vyberu dvoch operacnych systemov, prvy je xp prof. a druhy je instalacia xp. Ked nevyberiem ani jeden tak Bios automaticky vyberie tu instalaciu a potom samozrejme vypise ze mu chyba nejaky subor 32. Neviete mi poradit ako by som tu instalaciu odstranil? Dakujem za rady.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

ako ju odstranis ti poradit neviem, ale viem ti poradit aspon ako prepnes to bootovanie

vlastnosti tohoto pc - upresnit - spustanie a zotavenie systemu - vlastnosti

tu si vyberies cas ako dlho ma byt na vyber polozka a ktoru mas mat ako prvu, ked das cas 0 tak cas nebezi, musis si vybrat, caka na volbu
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
glide
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 04. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa glide »

Otvor si subor boot.ini, ktory je skryty na c: a zmaz prislusny riadok.

(Aj ked je pravda, ze som este nikdy nevidel moznost "instalacia winu" v bootloaderi, cize nemam ponatia, ci to takto vyriesis.)
Spoiler: ukázať
CPU: AMD Ryzen 7 1700, Noctua NH-U12P SE2
RAM: Kingston HyperX Predator 2x16GB 3000 MHz DDR4
GPU: MSI GTX 1080 GAMING X 8G
MOBO: ASROCK Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac, PSU: Seasonic Focus Plus 650 Gold
HDD: Samusung 960Evo 250GB
Case: Fractal Design Node 304
NAS: Asustor 204TE 4x WD 3TB (RAID 5), 1x SSD Intel 330 180GB
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa robour »

glide napísal:Otvor si subor boot.ini, ktory je skryty na c: a zmaz prislusny riadok.

(Aj ked je pravda, ze som este nikdy nevidel moznost "instalacia winu" v bootloaderi, cize nemam ponatia, ci to takto vyriesis.)
Zrejme zacal novu instalaciu win a potom to prerusil. Tak cast instalacie zostala tam.
Dobre by bolo okopirovat cely obsah textu, co je v subore boot.ini a postnut to sem. Ak totiz vtom subore urobis chybu a nieco prepises alebo zmazes -tak sa moze stat ze uz nenabootujes vobec.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
Zuzu
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 08. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Zuzu »

Dakujem za rady,uz to mam vyriesene. Urobil som to ako napisal Glide.Dal som zobrazit skryte subory a na disku C bol ten ini subor boot. A tam som vymazal tu instalaciu. Este raz Dik.
Monster
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 22. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Monster »

este doplnim ze sa to da aj upravit inym sposobom, na My computer pravym tlacidlom, properties, Advanced, startup and recovery-settings a tam EDIT.
Asus Zenbook Duo Pro

Návrat na "Operačné Systémy"