pod stromcek (predcasne) som si kupil par novych veci do PC. CPU E2160 , MB ASUS P5N32 E SLI PLUS , Noctuu NHU12P a A-data 2x1GB EE Vitesta
dnes som si k pocitacu konecne sadol, nasiel si cas reku ze idem daco potaktovat ze co to da. zacal som mat uz spociatku taktovania problemy...dlhsie som skusal rozne variacie az mi z toho vsetkeho vyslo ze doska nevladze utiahnut viac nez 1190 mhz FSB !!!
pytate sa ako som k tomu prisiel. jednoducho. pamate ram som dal do modu unlinked a nastavil im hodnotu 800Mhz a s tymto som nehybal. menil som hodnotu FSB a frekvenciu CPU som drzal do 2.1Ghz a to tym ze v zavislosti od zvolenej FSB som menil nasobic CPU od 6 po 9. Ked som nastavil FSB vyssiu nad 1190Mhz tak mi nenabehol Win, pripadne nenabehol komp, zamrzal uz v biose. Ked som nastavil hodnotu FSB od 800Mhz do 1190 a CPU siel do cca 2100mhz tak vsetko nabehlo aj Win, ziadne problem, ziadne zamrzanie , podotykam ramky boli stale v mode unlinked teda nezavisle od FSB.
Skuste poradit co s tym mam robit. Napatia mam vsade dost vysoke, nie som ziadna OC lama, uz som nataktoval E6300 na 3500Mhz a stabilne takze co to o taktovani viem. Zajtra skusim hodit starsie biosy lebo aby doska nezvladala viac nez 1200mhz je ubohe. Ved "nove" Intely maju nativnu podporu 1333FSB. Len teraz cez sviatky asi nezozeniem procak s podporou takej vysokej FSB i ked len na skusku.( Ak by sa medzi Vami nasiel niekto kto by bol ochotny mi na hodku pozicat procak s 1333FSB bol by som rad a nebolo by to zadarmo

Ak najdete podobny problem na nete sem s tym plz.
Ak by dakto nevedel o aku dosku ide a mal by zaujem pomoct je to tato http://www.alza.sk/zakladni-deska-asus- ... d71674.htm , bios je najnovsi, cislo verzie neviem, ale je to augustove vydanie, novsi na origo stranke nebol.
Dik vopred za rady.
Vas zufaly agrashi