+1dexter napísal:...
dokoca sa zda reakcia vist lepsia ako xp...
Vista 64 bit skusenosti, problemy ...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
no dnes som pustil VISTY x64 na 1GB ram, myslim ze aj xp na 128mb idu lepsie , takmer utrhlo hdd...
a to som len instaloval ovladace a komprimoval 100mb subor
v xp to ise uplne v pohode...
p.s. visty na 1GB som videl 1. krat
a to som len instaloval ovladace a komprimoval 100mb subor
v xp to ise uplne v pohode...
p.s. visty na 1GB som videl 1. krat
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ja si myslim, ze Visty na system, kde je menej ako 2 GB RAM nema zmysel ani instalovat.
Ale schvalne som ich skusal na 512 MB RAM, to bolo utrpenie.
Aj tie 2 GB sa mi zda ako minimum, preto si dokupim este Dalsie 2 GB.
Ale schvalne som ich skusal na 512 MB RAM, to bolo utrpenie.
Aj tie 2 GB sa mi zda ako minimum, preto si dokupim este Dalsie 2 GB.
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
Mam taky zaujimavy problemik...
Cca po 3-4 dnoch od naistalovania Visty Ultimate 64bit sa mi do... pripojenie na internet. Mam Chello.
Nejde ziadne www (cez ziaden prehliadac) a v DC++ vypisuje "Permision denied".
Problem je ten, ze internet ako taky ide. Ping, Tracert ukaze presne co ma.
Napadlo ma, ci nemam nejako blokovane porty (80 pre www napr.), ale skusal som pozriet a uplne vypnut win firewall, skusal som trial verziu ESET Smart security a ich firewall, skusal som to uplne bez firewallu a vzdy to skonci rovnako.
Instaloval som tie Visty 3x a vzdy to skoncilo takto... Ked sa vratim naspat k XP (pomocou GHOSTa), tak internet ide bez problemov.
Nema niekto nejaky napad? Co to moze sposobovat?
Cca po 3-4 dnoch od naistalovania Visty Ultimate 64bit sa mi do... pripojenie na internet. Mam Chello.
Nejde ziadne www (cez ziaden prehliadac) a v DC++ vypisuje "Permision denied".
Problem je ten, ze internet ako taky ide. Ping, Tracert ukaze presne co ma.
Napadlo ma, ci nemam nejako blokovane porty (80 pre www napr.), ale skusal som pozriet a uplne vypnut win firewall, skusal som trial verziu ESET Smart security a ich firewall, skusal som to uplne bez firewallu a vzdy to skonci rovnako.
Instaloval som tie Visty 3x a vzdy to skoncilo takto... Ked sa vratim naspat k XP (pomocou GHOSTa), tak internet ide bez problemov.
Nema niekto nejaky napad? Co to moze sposobovat?
- F242
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Aug, 2006, 02:00
No trochu som hladal na nete a tu je odpoved na moj problem.
http://support.microsoft.com/kb/937168
Ak to robi este niekomu inemu, tak snad to pomoze...
http://support.microsoft.com/kb/937168
Ak to robi este niekomu inemu, tak snad to pomoze...
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
Omg, som si hodil Vistu ale ono to PRISERNE swapuje Furt, po starte Windowsu 10 min v kuse, pustim hru , seka ju jak hovado. Vypnem hru Ledka svieti a disk chrci chrci chrci v kusne Non-stop, praca je 5x pomalsia ako v XP. Ako to riesit ???
Podotykam ze instalacka je cista bez programov (iba tie najnutnejsie) a vo Windowse nepozorujem ziadnu pracu zeby konal OS
Edit: vsimol som si ze CPU je permanentne vytazene od 50% nahor aj pri obcasnej necinnosti HDD
Ach jaj stare dobre XP
Podotykam ze instalacka je cista bez programov (iba tie najnutnejsie) a vo Windowse nepozorujem ziadnu pracu zeby konal OS
Edit: vsimol som si ze CPU je permanentne vytazene od 50% nahor aj pri obcasnej necinnosti HDD
Ach jaj stare dobre XP
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
To, ze Vista po starte pracuje s diskom, je normalne, kesuje si vsetko, co treba do pamate, az kym ju celu nezaplni.
Potom je ale praca s oblubenymi programmi prijemnejsia a rychlejsia, predsa len nacitavanie z RAm ma oproti nacitavaniu z HDD nieco do seba.
To, ze mas CPU vytazene uz ale normalne nieje.
Pozri si, aky servis ti to robi a vypni ho.
A dufam, ze mas 4 GB pamate, inak asi moc spokojny s Vistou nikdy nebudes.
Potom je ale praca s oblubenymi programmi prijemnejsia a rychlejsia, predsa len nacitavanie z RAm ma oproti nacitavaniu z HDD nieco do seba.
To, ze mas CPU vytazene uz ale normalne nieje.
Pozri si, aky servis ti to robi a vypni ho.
A dufam, ze mas 4 GB pamate, inak asi moc spokojny s Vistou nikdy nebudes.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
No keD to vidim, uz verim, ale je to sialene...nechapem.
Ja mam Vistu len mesiac a moc sa v nej este nevyznam, ale toto vyzera na BUG. :8O:
Inak ten problem s nadmernou diskovou aktivitou som zaznamenal aj ja (aj uzivatel F242), v hrach to nevadi, ani v inych softoch, ale zato pri pozerani avi je to peklo - z nicoho nic zacne disk seekovat a po chvilke zacne obraz trhat a zazitok je v prd...
Dnes som upgradol na 4 GB RAM a ak to nepomoze, vypnem SWAP file a ak nepomoze ani to, budem sa velmi hnevat.
Ja mam Vistu len mesiac a moc sa v nej este nevyznam, ale toto vyzera na BUG. :8O:
Inak ten problem s nadmernou diskovou aktivitou som zaznamenal aj ja (aj uzivatel F242), v hrach to nevadi, ani v inych softoch, ale zato pri pozerani avi je to peklo - z nicoho nic zacne disk seekovat a po chvilke zacne obraz trhat a zazitok je v prd...
Dnes som upgradol na 4 GB RAM a ak to nepomoze, vypnem SWAP file a ak nepomoze ani to, budem sa velmi hnevat.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
robilo to hned alebo az ked si nieco nainstaloval??
skus dat prec ten NOD...
je to asi tyzden som kamosovi kupoval AV a od NODu ma pekne odradili ...
vraj ide len asi v 10% :8O: a vsetci sa chodia stazovat, tak ho vraj ani neodporucaju
ostatok su BSOD, mrznutie, spomalovanie ani by som to nespominal ale nepocul som to 1. x
inak ano 1. starty visty su fakt nieco ale potom sa to lepsi az sa nakoniec zdaju lepsie ako XP co sa reakcii tyka
skus dat prec ten NOD...
je to asi tyzden som kamosovi kupoval AV a od NODu ma pekne odradili ...
vraj ide len asi v 10% :8O: a vsetci sa chodia stazovat, tak ho vraj ani neodporucaju
ostatok su BSOD, mrznutie, spomalovanie ani by som to nespominal ale nepocul som to 1. x
inak ano 1. starty visty su fakt nieco ale potom sa to lepsi az sa nakoniec zdaju lepsie ako XP co sa reakcii tyka
- doCHtor
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Feb, 2005, 20:00
Jeden z mnohych dovodov preco prasila vista z bratovho kompu po par dnoch.fobos napísal:Omg, som si hodil Vistu ale ono to PRISERNE swapuje Furt, po starte Windowsu 10 min v kuse, pustim hru , seka ju jak hovado. Vypnem hru Ledka svieti a disk chrci chrci chrci v kusne Non-stop, praca je 5x pomalsia ako v XP.:
Kazdopadne skus pozret ci nemas nejake problemy s ovladacom disku a ci ma zapnute DMA (v spravcovy zariadeni).
To je na viste najsmutnejsie.andydul napísal:A dufam, ze mas 4 GB pamate, inak asi moc spokojny s Vistou nikdy nebudes.
Core i7 4500Mhz, 16GBRam, GTX570, x64 win7 pro
- dexterav
- Sponzor fóra gold
no treba brat do uvahy ze uz samotne x64 XP su narocnejsie na ram ako x32...
ale 2GB je fajn...
s 1GB by som to dlhodobo neskusal
dnes ani nevidim dovod pri cene ram usetrit 1000sk na ramke a za PC dat aj tak okolo 20k...
ale 2GB je fajn...
s 1GB by som to dlhodobo neskusal
dnes ani nevidim dovod pri cene ram usetrit 1000sk na ramke a za PC dat aj tak okolo 20k...