Asus P5KC -> RAID0 ?

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Andrew
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00

Asus P5KC -> RAID0 ?

Príspevok od používateľa Andrew »

Caute, pokusam sa zapojit disky (WD 2500AAKS) do raidu na tejto doske no akosik si s tym neviem rady v manuale vsetko co som o RAIDe nasiel sa vztahuje k JMicron chipu ktory riadi eSATA/PATA... Nema niekto disky v raide na tejto doske a bol by ochotny napisat ako na to ?

Dik moc :)
Think Pad T430 i5 3320M 8Gb RAM + Mini Dock
Andrew
Nový používateľ
Nový používateľ

nikto nic ? :(
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

A co ti na tom nejde? Ved v manuale je to pekne popisane,, co mas kde ako nadstavit v biose, potom vytvoris raidove pole a uz len instalujes widle s disketou na raid ovladace ... Popis presne co ti nejde, inak sa tazko radi ...

Este k tomu JMicron chipu ... taky mam aj ja na doske Gigabyt, ale to je iba alternativa na zapojenie diskov. Je to na tebe, ktore porty si nechas na disky ... :wink:
Andrew
Nový používateľ
Nový používateľ

no ak je pravda to co som dnes nasiel na support fore asusu tak tie 4 porty sata co su na doske a ovladane SB alebo cim nepodporuju RAID, raid podporuje iba ten jmicron a to tak ze jeden hdd do esata na i/o paneli a druhy do sata ktory ovlada ten jmicron...
Ak to nieje tak ako pisem tak nechapem pretoze ak zapojim oba disky do dosky tak v poho najde ich aj vsetko no v biose pri nich nieje moznost zmenit IDE na RAID, tato moznost je iba pri nastaveniach toho jmicron.
Takze asi v tom spociva moj problem, zrejme ta doska raid nepodporuje a zle som pochopil to co je v specifikacii dosky, snad som to teraz uz dobre popisal :(
spec dosky

Dik za hlp
Jerry
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: Ut 22. Feb, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Jerry »

Idem teraz prec, ked sa vratim vecder, napisem ti ako to mas urobit ... :wink:

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"