Caute, pokusam sa zapojit disky (WD 2500AAKS) do raidu na tejto doske no akosik si s tym neviem rady v manuale vsetko co som o RAIDe nasiel sa vztahuje k JMicron chipu ktory riadi eSATA/PATA... Nema niekto disky v raide na tejto doske a bol by ochotny napisat ako na to ?
Dik moc
Asus P5KC -> RAID0 ?
- Andrew
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
Asus P5KC -> RAID0 ?
Think Pad T430 i5 3320M 8Gb RAM + Mini Dock
A co ti na tom nejde? Ved v manuale je to pekne popisane,, co mas kde ako nadstavit v biose, potom vytvoris raidove pole a uz len instalujes widle s disketou na raid ovladace ... Popis presne co ti nejde, inak sa tazko radi ...
Este k tomu JMicron chipu ... taky mam aj ja na doske Gigabyt, ale to je iba alternativa na zapojenie diskov. Je to na tebe, ktore porty si nechas na disky ...
Este k tomu JMicron chipu ... taky mam aj ja na doske Gigabyt, ale to je iba alternativa na zapojenie diskov. Je to na tebe, ktore porty si nechas na disky ...
- Andrew
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 05. Apr, 2004, 14:00
no ak je pravda to co som dnes nasiel na support fore asusu tak tie 4 porty sata co su na doske a ovladane SB alebo cim nepodporuju RAID, raid podporuje iba ten jmicron a to tak ze jeden hdd do esata na i/o paneli a druhy do sata ktory ovlada ten jmicron...
Ak to nieje tak ako pisem tak nechapem pretoze ak zapojim oba disky do dosky tak v poho najde ich aj vsetko no v biose pri nich nieje moznost zmenit IDE na RAID, tato moznost je iba pri nastaveniach toho jmicron.
Takze asi v tom spociva moj problem, zrejme ta doska raid nepodporuje a zle som pochopil to co je v specifikacii dosky, snad som to teraz uz dobre popisal
spec dosky
Dik za hlp
Ak to nieje tak ako pisem tak nechapem pretoze ak zapojim oba disky do dosky tak v poho najde ich aj vsetko no v biose pri nich nieje moznost zmenit IDE na RAID, tato moznost je iba pri nastaveniach toho jmicron.
Takze asi v tom spociva moj problem, zrejme ta doska raid nepodporuje a zle som pochopil to co je v specifikacii dosky, snad som to teraz uz dobre popisal
spec dosky
Dik za hlp
Think Pad T430 i5 3320M 8Gb RAM + Mini Dock