Tranzistor v CRT monitore.
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
Tranzistor v CRT monitore.
Zdravim. Cez sviatky mi umrel moj skvely CRT monitor Philips tak som ho doniesol spoluziakovi, ktory je lepsi elektrikar ako ja. Zistil ze je odpaleny VN tranzistor BU2527A. V obchode som zohnal ale len BU2527DX, ktory ma narozdiel od A verzie nejaku "damper diode". Inak ostatne parametre ma rovnake. Mozem ho bez obav nahradit za povodny? Nevedeli mi na toto odpovedat ani v predajni a ani ten spoluziak si neni isty, ale tvrdi ze by to vadit nemalo. Dik za pomoc.
- Lkuzman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 08. Jún, 2007, 08:00
Re: Tranzistor v CRT monitore.
Ahoj Marek, ta antiparalelna dióda ( damper diode ) sluzi ako ochrana proti prerazeniu tranzistora v zavernom smere. To je vsetko. Kludne tranzistor vymen. Skus si ale navyse premerat aj budenie tohoto tranzistora - moze byt odpalenim tranzistora "nacate". To len pre to aby si sa po vymene tranzistora a zapnuti monitora nahodou nedostal spatne do stavu monitora pred opravou ... drzim palce. <BR> luboMarek napísal:Zdravim. Cez sviatky mi umrel moj skvely CRT monitor Philips tak som ho doniesol spoluziakovi, ktory je lepsi elektrikar ako ja. Zistil ze je odpaleny VN tranzistor BU2527A. V obchode som zohnal ale len BU2527DX, ktory ma narozdiel od A verzie nejaku "damper diode". Inak ostatne parametre ma rovnake. Mozem ho bez obav nahradit za povodny? Nevedeli mi na toto odpovedat ani v predajni a ani ten spoluziak si neni isty, ale tvrdi ze by to vadit nemalo. Dik za pomoc.
Spoiler: ukázať