omylom naopak pripojene napajanie na hdd

Všetko o pevných diskoch, solid-state diskoch, optických mechanikách, USB diskoch...
Používateľov profilový obrázok
Crazy_Horse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00

omylom naopak pripojene napajanie na hdd

Príspevok od používateľa Crazy_Horse »

podarilo sa mi pripojit naopak najanie. nie priamo na disku, ale na zdroji (odnimatelne kable). poznate to, tma, clovek si je isty sam sebou .....
disk sa samozrejme ani neroztocil. a kupodivu ani potom ked som ho zapojil spravne :wink:
dal som dole ten kryt z plosaku a na prvy pohlad tam nevidno nic. z druhej strany som zatial nepozeral, kym sa nespytam. co myslite je to mozne opravit doma svojpomocne? nemam problem povymienat suciastky na hocijakom plosnom spoji, len by mi niekto musel prstom ukazat, ze ktore :cry:

alebo je jedina sanca zohnat rovnaku elektroniku?

Barracuda model ST340016A
40 Gbytes
zachary
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa zachary »

hmm tak to mas pruser teda..

"kupodivu sa neroztocil" - ja sa mu velmi necudujem :D

ak sa do toho rozumies skus si najst na nete schemu, rozober disk a pozri sa ci sa nieco neupieklo, ale zrejme budes potrebovat identicku elektroniku aby si ho rozbehal
PC:
Spoiler: ukázať
CPU: i5-7600K + Noctua NH-U12F | MB: Gigabyte GA-Z270X-Gaming K5 | RAM: 2x8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX | GK: Gainward GeForce GTX1060 6GB | SSD: Crucial MX100 256GB | HDD: Seagate Barracuda LP 2TB @ Scythe Quiet Drive | DVD-RW: Samsung SH-S223F | audio: on board + HyperX Cloud + Kurzweil KS-40A | PSU: Corsair RM 750i | fans: 3x Noctua, Enermax | case Corsair 330R carbide series| LCD Dell S2721DGFA | Rapoo E9270p + Logitech G500
LIVESTRONG
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa KikoKK »

... skusal si ho zapojit aj na inej vetve zdroja ???
... je dost mozne, ze disk aj konkretna vetva zdroja sa rozlucila
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

na niektorych optickych mechanikach a diskoch su naletovane mikro poistky, mozno to odniesly len ony.... ak ich najdes tak ich zmeraj ci si ok, ak niesu, premosti ich.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
Crazy_Horse
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Pi 09. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Crazy_Horse »

KikoKK napísal:... skusal si ho zapojit aj na inej vetve zdroja ???
... je dost mozne, ze disk aj konkretna vetva zdroja sa rozlucila
skusal, aj iny zdroj som skusil, urcite nejde iba disk.
Toman napísal:na niektorych optickych mechanikach a diskoch su naletovane mikro poistky, mozno to odniesly len ony.... ak ich najdes tak ich zmeraj ci si ok, ak niesu, premosti ich.
no vsak to. podla coho ich poznam? oznacenie, vzhlad.

Návrat na "Pevné disky, SSD, M.2, úložný priestor a mechaniky"