2 x win XP a skryty disk
2 x win XP a skryty disk
zdravim,
mam taky mensi problem a sice nainstaloval som na jeden PC dva Win XP, kazdy na iny fyzicky disk. potreboval by som vsak nastavit tie disky tak, aby keD spustim ten konkretny windows, aby videl iba ten disk na ktorom je nainstalovany. nechcem, aby mali ostatny, ktory pustaju ten druhy windows pristup k datam na tom druhom disku.
dufam ze sa nieco take da spravit. vsetky napady su vitane. vopred vDaka
mam taky mensi problem a sice nainstaloval som na jeden PC dva Win XP, kazdy na iny fyzicky disk. potreboval by som vsak nastavit tie disky tak, aby keD spustim ten konkretny windows, aby videl iba ten disk na ktorom je nainstalovany. nechcem, aby mali ostatny, ktory pustaju ten druhy windows pristup k datam na tom druhom disku.
dufam ze sa nieco take da spravit. vsetky napady su vitane. vopred vDaka
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
... carovne slovicko sa vola sprava uzivatelskych uctov
... ostatnym uzivatelom vytvoris ucty s obmedzenymi pravami
... nebudu moct ani kychnut za klavesnicou, ak to nepovolis
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Prave o to ide, ze nad touto moznostou som rozmyslal ako nad prvou a aj som ju pouzival asi dva roky, sice bez obmedzenych kont...ale..na pocitaci su aj deti, ktore si tam instaluju v kuse nejake hry, programy a ja neviem co este..a jednoducho im to nechcem zakazat...a na tom istom pc sa pracuje este s uctovnictvom a sluzi aj ako firemny pocitac a mne sa nechce zakazdym keD decka zahltia system znovu vsetko preinstaluvavat a hlavne s uctovnictvom nie je sranda, takze to je hlavny dovod na dva systemy.KikoKK napísal:... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
napad dobry, ale decka nie su sproste a po case aj ten vypinac najdu:)Gudas napísal:Tak ma napadlo...sprav si vypinac a pripoj ho na napajanie disku ktory chces aby bol "neviditelny"...keD od PC odides, vypnes ho a disk sa neroztoci, bude bezat iba jeden.
Dost nepohodlne ale co uz, niekedy mam divne napady.
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... existuju virtualne masiny
... jednoducho pri prihlaseni uzivatela sa vytvori virtualny PC
... tam mozu robit cokolvek, tvoj OS to nijako neovplyvni
... jednoducho pri prihlaseni uzivatela sa vytvori virtualny PC
... tam mozu robit cokolvek, tvoj OS to nijako neovplyvni
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.
Edit:
taketo nieco http://xosl.vos.sk/
Edit:
vDaka, presne nieco take som potreboval:)I-pop napísal:Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.
Edit:
Dakujem vam vsetkym za postrehy, nakoniec sa mi to podarilo spravit pomocou celkom jednoducheho programceku, ktory skryva disky, priecinky, subory, takze to bolo presne to co som potreboval. je chraneny heslom, a neda sa vypnut ani cez task manager bez zadania hesla, takze cez to sa tak skoro nedostanu..snaD:)
ospravedlnujem sa, ale naozaj som bol v tom ze som ho tam napisal ..to bude asi tym ze som to pisal tak neskoro v noci:)Gudas napísal:noo...super. Tak nas nenapinaj a povedz nam aspon nazov
programcek sa vola Folder Lock zatial som nevybadal ziadne muchy, takze spokojnost..snaD som uz na nist nezabudol, ak by nahodou rano doplnim:)