2 x win XP a skryty disk

Všetko o operačných systémoch...
POZOR: žiadny WAREZ
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 03. Okt, 2007, 08:00

2 x win XP a skryty disk

Príspevok od používateľa fateman »

zdravim,

mam taky mensi problem a sice nainstaloval som na jeden PC dva Win XP, kazdy na iny fyzicky disk. potreboval by som vsak nastavit tie disky tak, aby keD spustim ten konkretny windows, aby videl iba ten disk na ktorom je nainstalovany. nechcem, aby mali ostatny, ktory pustaju ten druhy windows pristup k datam na tom druhom disku.
dufam ze sa nieco take da spravit. vsetky napady su vitane. vopred vDaka :wink:
Používateľov profilový obrázok
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa KikoKK »

... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
... carovne slovicko sa vola sprava uzivatelskych uctov
... ostatnym uzivatelom vytvoris ucty s obmedzenymi pravami
... nebudu moct ani kychnut za klavesnicou, ak to nepovolis
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

KikoKK napísal:... na to staci aj jedna instalacia OS na kompe
... carovne slovicko sa vola sprava uzivatelskych uctov
... ostatnym uzivatelom vytvoris ucty s obmedzenymi pravami
... nebudu moct ani kychnut za klavesnicou, ak to nepovolis
Prave o to ide, ze nad touto moznostou som rozmyslal ako nad prvou a aj som ju pouzival asi dva roky, sice bez obmedzenych kont...ale..na pocitaci su aj deti, ktore si tam instaluju v kuse nejake hry, programy a ja neviem co este..a jednoducho im to nechcem zakazat...a na tom istom pc sa pracuje este s uctovnictvom a sluzi aj ako firemny pocitac a mne sa nechce zakazdym keD decka zahltia system znovu vsetko preinstaluvavat a hlavne s uctovnictvom nie je sranda, takze to je hlavny dovod na dva systemy.
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

Tak ma napadlo...sprav si vypinac a pripoj ho na napajanie disku ktory chces aby bol "neviditelny"...keD od PC odides, vypnes ho a disk sa neroztoci, bude bezat iba jeden.
Dost nepohodlne ale co uz, niekedy mam divne napady. :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

Gudas napísal:Tak ma napadlo...sprav si vypinac a pripoj ho na napajanie disku ktory chces aby bol "neviditelny"...keD od PC odides, vypnes ho a disk sa neroztoci, bude bezat iba jeden.
Dost nepohodlne ale co uz, niekedy mam divne napady. :)
napad dobry, ale decka nie su sproste a po case aj ten vypinac najdu:)
KikoKK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa KikoKK »

... existuju virtualne masiny
... jednoducho pri prihlaseni uzivatela sa vytvori virtualny PC
... tam mozu robit cokolvek, tvoj OS to nijako neovplyvni
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
I-pop
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 19. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa I-pop »

Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.

Edit:
taketo nieco http://xosl.vos.sk/
Dexx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 14. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Dexx »

chudaci decka :( kup im vlastny pc :P

co je to za dectvo ked sa nemozu hrabat v kompe :))
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

I-pop napísal:Ja som to mal urobene pomocou sw XOSL, ak sa dobre pamatam. Bolo nejak nadefinovane, ktory log. disk je vidiet, a ktory nie.

Edit:
taketo nieco http://xosl.vos.sk/
vDaka, presne nieco take som potreboval:) :bravo:
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

Dexx napísal:chudaci decka :( kup im vlastny pc :P

co je to za dectvo ked sa nemozu hrabat v kompe :))
No to by bolo najlahsie riesenie ja viem, ale akosi momentalne na to niesu financie.:)
I-pop
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 19. Aug, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa I-pop »

kazdopadne data zalohuj. Ak to padne, bohvie co sa stane. Ja som na tom frcal asi 1,5 roka bez problemov, ale potom zhavaroval disk. Nastastie som vacsiu cast dat dokazal zachranit.
jararak
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa jararak »

seba bootuj z nejakeho externeho disku, ktory budes mat cez usb, nastav bootovanie z usb, potom z interneho disku, prides ku kompu, zapichnes disk, resetnes a pracujes na svojom, nezaujima ta co vystrajali tvoje ratolesti
Watching you ...

Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

Dakujem vam vsetkym za postrehy, nakoniec sa mi to podarilo spravit pomocou celkom jednoducheho programceku, ktory skryva disky, priecinky, subory, takze to bolo presne to co som potreboval. je chraneny heslom, a neda sa vypnut ani cez task manager bez zadania hesla, takze cez to sa tak skoro nedostanu..snaD:)
Gudas
VIP
VIP
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Gudas »

noo...super. Tak nas nenapinaj a povedz nam aspon nazov :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
fateman
Nový používateľ
Nový používateľ

Gudas napísal:noo...super. Tak nas nenapinaj a povedz nam aspon nazov :)
ospravedlnujem sa, ale naozaj som bol v tom ze som ho tam napisal :D ..to bude asi tym ze som to pisal tak neskoro v noci:)

programcek sa vola Folder Lock zatial som nevybadal ziadne muchy, takze spokojnost..snaD som uz na nist nezabudol, ak by nahodou rano doplnim:)

Návrat na "Operačné Systémy"