Dobry den,
Chcel by som poprosit o radu. Mam takyto problem:
Mam dualboot XP a Kubuntu(kazdy system ma svoje particie) ide o to ze chcem naformatovat particiu kde je XP a nainstalovat nanovo. Uz som to skusal minule a pametam si ze mi XP nejak odstranilo GRUB resp. pri spustani kompu sa uz nezavadzal GRUB a nezobrazilo sa ani boot menu jednoducho sa komp spraval ako keby tam bolo nainstalovane iba XP pritom v Disk Management boli stale tie dve particie ktore pouzivalo Kubuntu. Vtedy som sa na to vykaslal a nainstaloval aj Linux nanovo.
Teraz by som sa chel tomu vyhnut a taktiez naucit nieco nove. Pozeral som na nete ze ako sa s tym vysporiadali ostatni. Nasiel som vela navodov ale najjednoduchsi z nich sa mi zdal byt tento
Napriek tomu si to chcem overit popripade poradit iny sposob najlepsie od niekoho kto ma s Linuxom skusenosti a s niecim podobnym sa uz stretol ale nepohrdnem ani s radami od niekoho kto pracuje s Linuxom kratko(hlavne ak vie ako vyriesit tento problem).
Za rady vopred dakujem
PS: Nenasiel som tu na fore podobny thread takze ak sa tu uz niekto na to pytal tak s ospravedlnujem.
XP,KUBUNTU dualboot(XP reinstal zachovat GRUB)
No tak to Grub nijako nezachovas aspon som sa o takom nedocital.Ked instalujes win taj k GRUB nemilosrdne zmaze.Musis ho obnovit tu je navod http://wiki.ubuntu.cz/GRUB/Obnova?highlight=%28grub%29