Intel Penryn procesory @ 45nm (evolucia C2D)
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Ak je pravdou ta tabulka a 45nm procesory budu mat naozaj maximalnu spotrebu okolo 30W, stane sa Scythe Ninja druhykrat hitom a pasivne chladenie bude uplnou samozrejmostou. :o
Kedze i965 je podporovany, nebudem vahat prilis dlho (pockam na novy BIOS) a E8400 sa v mojej doske urcite udomacni.
Kedze i965 je podporovany, nebudem vahat prilis dlho (pockam na novy BIOS) a E8400 sa v mojej doske urcite udomacni.
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v St 16. Jan, 2008, 17:34, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Default napatie je pre mna ako stvorene, ja zvysene napatie pouzivam iba pri testovani.
VeD aj moj dvojjadrovy Celeron prevadzkujem na nizsom napati nez je default a ma 3 GHz.
Pasivne sa Ninjou uchladit da pri 3 GHz, vcera som to skusal a v Prime sa teploty vysplhali len nieco nad 80°C, co je este slusna rezerva.
Tu budem mat 3 GHz default ale 6MB vs 1MB by mohlo byt spolu s novou technológiou citit.
Samozrejme, aku maximalnu stabilnu frekvenciu da na default napati, taku budem pouzivat.
EDIT: Jeeeee, moj BIOS 1803 uz Penryn podporuje huraaaaaaa! :o
VeD aj moj dvojjadrovy Celeron prevadzkujem na nizsom napati nez je default a ma 3 GHz.
Pasivne sa Ninjou uchladit da pri 3 GHz, vcera som to skusal a v Prime sa teploty vysplhali len nieco nad 80°C, co je este slusna rezerva.
Tu budem mat 3 GHz default ale 6MB vs 1MB by mohlo byt spolu s novou technológiou citit.
Samozrejme, aku maximalnu stabilnu frekvenciu da na default napati, taku budem pouzivat.
EDIT: Jeeeee, moj BIOS 1803 uz Penryn podporuje huraaaaaaa! :o
Spoiler: ukázať
Podpora novych CPU na Gigabyte 965P DS4, rev.3.3
Podpora novych CPU na Gigabyte 965P DS4, rev.3.3 s fsb 1333MHz. Myslite, ze Gigabyte bude nasledovat AsusTek a zaradi plnu podporu tychto 45nm CPU pre "stary" chipset 965P??? Podla mna by sa to malo dat spravit len aktualizaciou BIOSu. 8)
- KikoKK
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 18. Máj, 2005, 20:00
... podla firemnych zdrojov gigabyte pracuje na biose aj pre i965 dosky
... jeho vydanie bolo viacejkrat odlozene pre technicke problemy
... klasicky komentar ... when is't done, it's done
... jeho vydanie bolo viacejkrat odlozene pre technicke problemy
... klasicky komentar ... when is't done, it's done
NOVY KOMP DOMA BEZI AKO HODINKY - thx lok2 || CPU: C2Q Q8600 @ 3.2GHz|| ZALMAN VODNE CHLADENIE || MB: Gigabyte X38-DS4 || CASE: Chieftec CA-01B-B-SL-OP Mesh Big Black/Silver || PSU: Chill Inovation 510A || RAM: 4 x 2GB Kingston DDR2 1066MHz HyperX || GPU: Sapphire HD6850 1GB || zatial integrovany zvuk || Harman/Kardon CineQ || HDD: 320GB Hitachi @ SilentMax || DVD+/-RW Samsung SH-S203P || LCD: Samsung SyncMaster 225BW || KEY + MOUSE Logitech MX5000 BlueTooth Desktop || Joystick: Logitech Extreme 3d PRO || vrrm-vrrrm-volantos Logitech RacingWheel G25 || Spytaj sa ma kde kupujem moj HW ||
Diky moderatorovi za linky na 865P chipset, sice myslim, ze sa pomylil a myslel 965P chipset. Sice kratkodoba, ale URCITE pre Gigabyte cenna spolupraca s AsusTek priniesla firme cenne skusenosti, ze netreba brat ohlad na odporucania Intelu a sem tam trochu aj zaexperimentovat a vidat sa vlastnou cestou. Hned idem pozriet do net shopou a nejaku 45nm technologiu objednat. Uvazujem nad E8400 mozno E8200. Ja este napisem, ako to slape :o
penrin
javascript:emoticon(':o')
Surprised
podla mna je to rozumny krok od Intelu ale maju aj naviac.
Penrin podla mna neuverejnie len preto aby sa vyzdvyhli ale musia tak urobyt aby ich prichod Pheonov prilis neohrozil.
podla mna sa s Penrinom urcite poponahlaju a vypustia ich uz v marci alebo v aprili :8O:
Surprised
podla mna je to rozumny krok od Intelu ale maju aj naviac.
Penrin podla mna neuverejnie len preto aby sa vyzdvyhli ale musia tak urobyt aby ich prichod Pheonov prilis neohrozil.
podla mna sa s Penrinom urcite poponahlaju a vypustia ich uz v marci alebo v aprili :8O:
Niektore nove CPUs - medzi inymi 45nm E8300, E7200, ci dvojjadrovy 65nm Celeron na 2GHz...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
45nm C2D E3000
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=67