takze musim sa podelit o nove poznatky ktore vyplynuli z mojej reklamacie zdroja znacky ENERMAX LIBERTY 620W zakupeny vo firme : Antik computers & communications s.r.o. (
www.antik.sk)
dna 17.12.2006 som dany HW zaniesol na reklamaciu z dovodu ze zdroj prestal vykazovat funkcnost - vobec sa nerozbehol. reklamacia bola prijata bez problemov, pytal som sa ze asi ako dlho to bude trvat bolo mi oznamene ze pri zdrojoch je to na dlhsie nevadilo mi to len som dodal poznamku ze 30dni je reklamacna doba dlhsie cakat nebudem ziadne namietky som nepocul (bez mojho vyziadania mi bol ponuknuty nahradny zdroj Eurocase 450W!!! aby som mohol pc pouzivat kedze reklamacia zdroja trva dlhsie ako mi bolo povedane)
priebezne som sa informoval ako to vyzera odpovede typu: este nic, nevolali a pod...
16.1.2008 som sa informoval ze ako to vyzera dostal som totoznu odpoved este nic nove heh
tak som vysvetlil ze 15.1.2008 bol 30ty den reklamacie a ze ked nema tovar tak ze chcem vratit peniaze a hned sa domna pustila ze mi dala nahradny zdroj ze viem pc pouzivat a pod ze mi vychadza vustrety ako vie a co vytahujem 30dnovu lehotu ..
nasledne som tam siel osobne neprejavovali zaujem sa so mnou bavit dostal som odpoved ze mi este nevratia peniaze ze budu kontaktovat dodavatela a zavolaju mi, vypytali si telefon a ja som siel prec nemalo to vyznam sa tam hadat
zavolal som na soi a vysvetlil problem pani bola velmi ochotna vysvetlila mi setko co som potreboval a objasnila mi aj tu 30dnovu lehotu lebo ja som sa sekol o jeden den pretoze den kedy uplatnim reklamaciu sa do danej 30dnovej lehoty nerata!!! bacha nato tym padom este 16.1.08 mali moznost stihnut tuto lehotu ale nik sa neozval
rano 17.1.08 zapinam pc prichadza sprava na: msn ze mam zdroj, opytal som sa ci je to novy kus jasna a strucna odpoved ANO
siel som si ho vyzdvihnut, samozrejme klamstvo bol to totozny kus ktory som tam doniesol ale bez akehokolvek balenia cisty holy zdroj bez sietoveho napajacieho, cablemanagmentu, krabice navodu nicoho cize nepouzitelny tovar. odmietol som to prevziat, obvolala dodavatela prisla s tvrdenim ze tak to prislo a mam prist este raz lebo sa nespojila s dotycnym clovekom ze mi zavola hovorim si dobre siel som prec za hodinu telefonat z ATK ze v BA zabudli pribalit tie veci ze pridu zajtra

a este som sa opytal ze ci ten kus mi ako chcu dat a oni ze ano ja som povedal ze ten kus nechcem a oni ze preco sak je opraveny a ze mi ho aj otestuju predomnou...
takze znova som bol nuteny kontaktovat SOI hovoril som s inou pani ale tiez bola velmi ochotna a podrobne mi vysvetlila ze uz mam narok na novy tovar alebo mozem odstupit od zmluvy nadiktovala mi setko potrebne k tomu co som potreboval kedze to treba uplatnit pisomne pripravil som si to ale nestihol som to odfaxovat, osobne som uz v ten den nemohol tam zajst...
18.1. rano som poslal predavajucej spravu na msn ze niesom spokojny s vybavenim reklamacie a ze chcem odstupit od zmluvy bez odpovede...
poobede som tam siel osobne predavajuca tam nebola, bol tam iny predavajuci predpokladam zastupca (vek odhadujem na +-20... mladsi odomna) ujal sa toho a polozil predo mna novy zabaleny model enermax infinity 720W oznamil mi ze mi poslali novy kus rehot povedal som mu ze chcem inak vyriesit reklamaciu dal som mu do ruky spominane tlacivo originalne!!! kde bolo popisane ze pozadujem odstupenie od zmluvy pretoze 30dnova lehota nebola splnena a on nato ze jak nebola splnena ze kedy som reklamoval zdroj odpovedal som ze 17.12. a 30den uplynul 16teho a nikto mi neoznamil ze mam reklamaciu vybavenu a on nato ze mi poslali 15teho listo o tom ze mam vyriesenu reklamaciu ze si mam zdroj vyzdvihnut do dnes ten list som nevidel a ze sa mam spamatat a si to prepocitat 30dni je od 17teho do 17teho (pritom uz bolo 18teho) a ze on mi peniaze nevrati a ten doklad akceptovat nebude, dodal ze mam tam novy vyrobok a si ho musim prevziat!!! povedal som mu ze okej ten doklad mu tam necham a ze nech mi podpise kopiu ze ju prevzal on ze mi nic nepodpise uz som zuril dal som si zavolat nadriadeneho zavolal predavajucu s nou to bolo este horsie precitala si dokument a ze ona si splnila reklamacnu povinnost oznamit zakaznikovi ze ma reklamaciu vybavenu spominanym listom a mozem si vybrat mam tam novy tovar ked ho nechcem mozem jej nechat tlacivo a uplatnit narok na odstupenie od zmluvy ze sa nato pozrie ich pravnik potom ze sa mam rozhodnut a tu uz som skoncil zo svojimi argumentami pretoze som sa obaval toho ze tym ze mi poslali list tak su v prave...
cize som povedal ze okej beriem si tovar svoj dokument som si zobral pre istotu dala mi podpisat reklamacny ten som odmietol hned podpisat nechal som si najprv vystavit novy dodaci / reklamacny list k novemu vyrobku - dostal som reklamacne podmienky musel som jej vysvetlit ze co chcem po pol hodine som to mal hotove podpisal som a odisiel.
zabudol som spravit zapis do knihy staznosti a priani - moja chyba a este jednu vec nemam v reklamacnom poznamku ze som im vratil zapozicany zdroj co si myslim zeby nemal byt az taky problem koli 500korunam ma snad nebudu nahanat teda dufam
je to smutne ale predavajucu som poznal tykal som si z nou a tak to dopadlo uz nikdy tam nic nekupim horsie bude ked budem znova nieco reklamovat ja tam uz asi nevkrocim budem tam musiet niekoho poslat
takze asi tolko z mojej strany kazdy nech si spravy obraz o danej firme, a nenakupoval tam aby sa vyhol problemom
EDIT: takze doplnim ze fcera vecer som nasiel v schranke spominany list ktory mi poslali z atk o vybaveni reklamacie ze je uzvybavena a ze si mozem vyreklamovany tovar vyzdvihnut