Zdravim. Suseda si kupila notebook a samozrejme ma poprosila aby som jej tam nahodil Win. NTB je to ACER ASPIRE 5315. Jednoduchy stroj, slaba konfiguracia. Lenze... ked ho zapnem zacne sa bootovat Linpus Linux Basic Edition a a jedine co mozem je pisat do prikazoveho riadku a s toho som jelen...Vlozil som boot CD win xp(z ktoreho si instalujem win na svoj pc bezne bez problemov) a ked sa spusti instalacia tak mi to napise ze nenaslo ziadne pevne disky a nemoze vykonat instalaciu, ze mam skontrolovat ci su zapojene atd a bios pritom ten HDD vidi( Hitachi 80GB)...neviete poradit co s tym?? thx
1. preformatovat linuxove particie na NTFS - uz spominanym Hirens Boot CD
2. skusit instalacku XP - ak nenajde disk, treba integrovat S-ATA ovladace, navod.
3. Rucne vyhladat vsetky ovladace, nakolko pre notebook su dostupne iba pre Vistu (ak ale pouzijes spominany navod, usetris si vela nervov)
uff, diks za rady, ale to vyzera dost na dlho a na to nemam cas bo maturujem o 2 tyzdne...kedy jej na ten book nahodim win Vista?? usetrilo by ma to setkych tychto zbytocnosti okolo??
Acer notebooky moc nerobim, ale nestaci jednoducho vypnut "Sata Native mod" v biose a nemusis sa babrat s instalovanim sata ovladacov k disku. Pokial chces XP, tak mas dve moznosti, jednu ako hovori Gudas, integrovat ich to instalacky, alebo zohnat USB FDD a podstrcit mu ich tam cez F6ku.