Tichy HDD/vyssia teplota
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
:8O: no, dnes mi presne takto zabalili 30 deko salamy v potravinach
zeby teda takyto sposob stisovania mal nieco spolocne so serióznym pristupom k veci sa povedat rozhodne neda
...prevlada len efekt nechutneho pohladu nato a strach zo zakopnutia o case, ci len jej pohnutie, kedy by to disk nemusel rozchodit
nechces nad tym stisovanim HDD trochu viac pouvazovat a pustit sa do toho menej "slendriansky"?
zeby teda takyto sposob stisovania mal nieco spolocne so serióznym pristupom k veci sa povedat rozhodne neda
...prevlada len efekt nechutneho pohladu nato a strach zo zakopnutia o case, ci len jej pohnutie, kedy by to disk nemusel rozchodit
nechces nad tym stisovanim HDD trochu viac pouvazovat a pustit sa do toho menej "slendriansky"?
No Biker uz nieco naznacil, lebo som mal aj ja chut ti nieco podobne napisat...
Tu ide vsak aj o to, ze disk ma byt buD vo vodorovnej alebo zvyslej polohe nie vsak nakloneny to mu skodi hodne...skus skor pekne nejaku tlmiacu hmotu narezat podlozit a pod...pohrat sa s tym pretoze toto je ako z masiarne.. :roll:
Tu ide vsak aj o to, ze disk ma byt buD vo vodorovnej alebo zvyslej polohe nie vsak nakloneny to mu skodi hodne...skus skor pekne nejaku tlmiacu hmotu narezat podlozit a pod...pohrat sa s tym pretoze toto je ako z masiarne.. :roll:
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
chlapci vy tomu nerozumiete, to je predsa jablkovi zavin, len jabkla chybaju ale je tam disk, len cesto este nieje upecene, preto je to take svele, len aby ti to neprekyslo mimo skatulu.
jednoducho povedane je to faza 1, zatial to prinieslo viac starosti ako uzitku, ale podla vysky inteligencie skor ci neskor prides nato ze ono to pojde polozit aj nejak inac aby to bolo o nieco lepsie.
jednoducho povedane je to faza 1, zatial to prinieslo viac starosti ako uzitku, ale podla vysky inteligencie skor ci neskor prides nato ze ono to pojde polozit aj nejak inac aby to bolo o nieco lepsie.
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- Bikermotyl
- VIP
- Dátum registrácie: Ne 22. Máj, 2005, 20:00
aaano, chceme. A daj hneD viacero fotiek - s vodovahou, so "slajf" vahou, s kuchynskou vahou, s osobnou vahou, aj s vahou vo zverokruhu05jarule napísal:on je uplne vodorovne,chcete fotku s vodovahou ? :roll:
...potom ich v graf.editore hodim vedla fotiek toho salamu a porovnam. Predpokladam, ze rozdielnost nik nerozozna.
...ak bude cas skusim porobit aj ten jablkovy zavin na porovnanie, ale zatial pre nedostatok casu neslubujem
Mno tu nejde o vysmievanie ani ponizovanie. Ponizovanie vyzera trochu inak tu skor ide o vec co sa tyka estetickosti a naozaj funkcnosti, lebo takto polozeny disk je sice odvibrovany (ako tak), ale pochybujem, ze je presne vo vodovahe. Ako som uz pisal treba to prerobit aby to vyzeralo aj esteticky a dokoncit ten napad...vsak on to tu postne ako napisal, ze nareze tie molitany...
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
S tym molitanom velmi opatrne. Je sice pekne, ze to disk odvybruje a stisi, ale zabudate na jednu velmi podstatnu vec a to je ze disk sa bude neskutocne prehrievat a nakoniec zdochne. Vseobecne je zname, ze disk pri vyssich a nizsich teplotach je velmi nachylny na poruchovost, kde pri vysokych teplotach poruchovost zavratne stupa. Disk by mal mat pre jeho dlhu zivotnost a zachovavani dat v bezchybnom stave teploty okolo 37-39 °C pocas prevadzky.
Mam len taku otazocku. V kazdom boxe na chladenie HDD napr. Silentmax je pribaleny taky kablik ktory spaja box s case. Ked je disk napr hentak v molitane nevadi mu ze nieje spojeny s kase? Myslim ze je to uzemenenie (dufam ze myslim dobre). Zdroj ma uzemnenie priamo do siete ak sa nemylim.. tak nieje uzemneny tym padom aj disk ? Ale potom by ten kablik bol zbitocny, hmm. Co je na tom pravdy ?
kovovy obal HDD je priamo prepojeny s kostrou zdroja (cierne kable zo zdroja)
takze nemusi byt spojeny s case
co sa tyka toho odvibrovania v molitane...
skus spravit take nieco ze to das na hlinikovy chladic a to cele potom poloz na molitan a budes mat ciastocne chladenie aj odvibrovanie. samozrejme ze to bude riesenie ako to tvoje (cize neesteticke a nebezpecne, ale aspon to budes chladit
takze nemusi byt spojeny s case
co sa tyka toho odvibrovania v molitane...
skus spravit take nieco ze to das na hlinikovy chladic a to cele potom poloz na molitan a budes mat ciastocne chladenie aj odvibrovanie. samozrejme ze to bude riesenie ako to tvoje (cize neesteticke a nebezpecne, ale aspon to budes chladit
Spoiler: ukázať
takze takto vidim ze je tu par novych prispevkov takze musim vysvetlit vasu dilemu s mojim odvibrovanim/uzemnenim/teplotou/estetikou:
1. odviborvanie:
ten molitan to perfektne odvibroval ako aj kazdy tusi
2. uzemnenie:
sa da vyriesit nejakou fintou s dratikom
3. teplota:
je zabaleny v dost tenkom molitane ktory moc tej teploty nedava ale potesujucue je to ze teras som asi pred mesiacom alebo kedy robil upravu (malinkatu) a to taku ze som do predu do list vyrezal dieru,narval som tam 80 mm fan a ten ho nadherne chladi na 37 v idle,burne vo vsetkom co exixtuje(takze o chladenie by som sa nebal)este mi teplota HDD nestuplna nad 39 stupnov a co je asi v norme surrender,ze?
4. ten molitan som velmi nerezal,len uz to nie je hentak obalene ale urezal som to presne aby to obalilo HDD na jednu vrstvu(t.j. aby sa nikde nic neprekryvalo) a strcil do tej 5,25 pozicie pred FAN a tam kde sa uchytavaju mechaniky(zvycajne su 4 dierky na jednej strane) tak cez dve na jednej a cez dve na druhej(tie dve su pod sebou) som pretiahol dve eskapasky,stiahol a perfektne to drzi
verdikt: HDD je tichy,odvibrovany,uchladeny a upevneny ak niekomu nie je nieco jasne nech napise
1. odviborvanie:
ten molitan to perfektne odvibroval ako aj kazdy tusi
2. uzemnenie:
sa da vyriesit nejakou fintou s dratikom
3. teplota:
je zabaleny v dost tenkom molitane ktory moc tej teploty nedava ale potesujucue je to ze teras som asi pred mesiacom alebo kedy robil upravu (malinkatu) a to taku ze som do predu do list vyrezal dieru,narval som tam 80 mm fan a ten ho nadherne chladi na 37 v idle,burne vo vsetkom co exixtuje(takze o chladenie by som sa nebal)este mi teplota HDD nestuplna nad 39 stupnov a co je asi v norme surrender,ze?
4. ten molitan som velmi nerezal,len uz to nie je hentak obalene ale urezal som to presne aby to obalilo HDD na jednu vrstvu(t.j. aby sa nikde nic neprekryvalo) a strcil do tej 5,25 pozicie pred FAN a tam kde sa uchytavaju mechaniky(zvycajne su 4 dierky na jednej strane) tak cez dve na jednej a cez dve na druhej(tie dve su pod sebou) som pretiahol dve eskapasky,stiahol a perfektne to drzi
verdikt: HDD je tichy,odvibrovany,uchladeny a upevneny ak niekomu nie je nieco jasne nech napise