potrebujete:
- 2x ventik (u mna to boli 2x12cm EZCool modro podsvietene)
- AC adapter na napajanie ventikov (najlepsie korigovatelny, moj pouzity zvlada 1,5V-3V-4,5V-6V-7,5V-9V-12V)
- material na vyrobenie "sasi" podlozky... (u mna pouzity Comatex)
- teplovzdusna pystol
- vykruzovak
- ostry nozik (tie technicke vysuvacie, teraz ma nenapadne jak sa im nadava)
- pilnik
ako na to (budem sa opakovat, veeelmi jednoduche):
- zmeral som si NB a dal po sirke + 1cm z prava a + 1cm z lava (aby trosku vytrcala podlozka po stranach NB a taktiez som po dlzke pridal asi cca 15cm koli ohybom a "vyvyseniu" v zadu notebooku aby bol nakloneny a aby bol NB vyssie), ked som si to zmeral, vyznacil si velkosti na comatexe a rezal som... (velmi pekne sa donho reze...)
- comatex som zvolil preto lebo pri zhyboch ho stacilo poriadne nahriat teplovzdusnou pistolou a pomalicky ohybat, ked som sa dostal do uhlu do ktoreho som to chcel dostat tak som drzal comatex kym nevychladol a nevracal sa do jemnejsieho uhlu (pruzenie)...
- ohybal som ho koli dizajnu aj jemne v predu (na fotkach to vydno)
- potom som vykruzovakom vyrezal otvory na ventilatory... (blbo sa to sice vykruzovalo koli pruznosti kedze uz bol comatex povyhinany, ale bolo to lepsie ako najprv vyrezat a stratit tak silu comatexu pri ohybani nakolko by sa prehynala aj preslabena cast s otvormi na ventiky)
- potom som vsetky ostre hrany (vlastne vsetky okraje + diery na ventiky) prebrusil...
- nahodil som ventiky, pripojil ich k adapteru a bolo to super...
prakticke skusenosti:
- ak uz niekto bude robit nieco podobne ako ja, neni zle porozmyslat o uchiteni kablov atd (proste si zrobit na podlozke cabel management)
- taktiez, s cim som nepocital, adapter od NB mi pekne vojde do podlozky, skoda ze uz neni miesto na exter, HDD...
- fany ktore mam v podlozke su pri 7,5V nepocutelne no krasne citit po vsetkych stranach NB vanok...
- NB je teply jedine pri chladici, cele ostatne sasi NB je !studene!...
- teploty sli rapidne dole z 59C v zatazi (1,6GHz - 1.05V) na 48C...
co mi treba dorobit:
- Protismykove gumy (chcem nejake ktore "nasadim na kraje comatexu kde sa komatex styka zo stolom" - trosku sa mi smyka)
- prednu cast dat na distancky nakolko som prisiel na peknu fintu (ked nadvihnem predok o 3mm aby bola medzera medzi podlozkou a stolom, vznika pekny modry pas od nasvietenia ventikov - vecer hodim foto ako to vyzera)
foto: