Ahoj.
Moj problem zacal tak, ze som vypol na noc normalne monitor (ide o RELISYS 17tku, ktory pouzivam v rozliseni 1024x768 pri 100Hz obnovovacia frekvencia) a rano ako som ho zapol, tak sa mi kraje ako keby posunuli do stredu - Horizontalne sa mi zuzil obraz a na lavom aj pravom kraji je tak centimeter cierny pas zvislo.
Samozrejme som hned isiel do OSD panelu a co nezistim, ze roztiahnutie obrazovky uz je na max. Toto sa deje pri obnovovacej frekvencii 100 a 85hz ... mohlo nieco odist?
Ovladace na graficku kartu som komplet preinstaloval, aj plug and play monitor ovladac som skusal prehodit.
Netusim, mate niekto s tymto skusenost ?
Probem s CRT monitorom
- Ivkopivko12tka
- Používateľ

- Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00
- Ivkopivko12tka
- Používateľ

Novy poznatok. Aj keD dam reset, nic sa nedeje ... na inych obnovovacich frekvenciach sa vsak vrati do povodna, ale na 100Hz a 85Hz nereaguje.
Teraz to mam hadam ako keby mi zobrazovalo len v 80% velkosti z povodnej , pricom pod povodnou sa rozumie ziadne cierne pasy naokolo, obraz roztiahnuty az na doraz.
Teraz to mam hadam ako keby mi zobrazovalo len v 80% velkosti z povodnej , pricom pod povodnou sa rozumie ziadne cierne pasy naokolo, obraz roztiahnuty az na doraz.
- Ivkopivko12tka
- Používateľ

- Ivkopivko12tka
- Používateľ

toto nic nema s grafikou/ovladacmi na cokolvek, nevyriesis to ani v OSD ani zoomom ani nicim...
jednoducho pri vysokej obnovovacke elektronika nedokaze roztiahnut obraz. Na vine bude zrejme stabilizator horizontalneho zosilnovaca, ktory asi uz nezvlada taku vysoku frekvenciu.
najvecsi problem ale je, ze ani nevies kde presne treba hladat... cize myslim ze nema zmysel sa tym zapodievat..
tento problem sa bude len a len zhorsovat.
jednoducho pri vysokej obnovovacke elektronika nedokaze roztiahnut obraz. Na vine bude zrejme stabilizator horizontalneho zosilnovaca, ktory asi uz nezvlada taku vysoku frekvenciu.
najvecsi problem ale je, ze ani nevies kde presne treba hladat... cize myslim ze nema zmysel sa tym zapodievat..
tento problem sa bude len a len zhorsovat.
Spoiler: ukázať