Probem s CRT monitorom

Všetko o monitoroch CRT, LCD paneloch...
Používateľov profilový obrázok
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 31. Aug, 2007, 08:00

Probem s CRT monitorom

Príspevok od používateľa Ivkopivko12tka »

Ahoj.

Moj problem zacal tak, ze som vypol na noc normalne monitor (ide o RELISYS 17tku, ktory pouzivam v rozliseni 1024x768 pri 100Hz obnovovacia frekvencia) a rano ako som ho zapol, tak sa mi kraje ako keby posunuli do stredu - Horizontalne sa mi zuzil obraz a na lavom aj pravom kraji je tak centimeter cierny pas zvislo.

Samozrejme som hned isiel do OSD panelu a co nezistim, ze roztiahnutie obrazovky uz je na max. Toto sa deje pri obnovovacej frekvencii 100 a 85hz ... mohlo nieco odist?

Ovladace na graficku kartu som komplet preinstaloval, aj plug and play monitor ovladac som skusal prehodit.

Netusim, mate niekto s tymto skusenost ?
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MaxMan »

Skus sa pohrat s nastaveniami grafiky v ovladacoch, pripadne pouzi refresh rate fix podla druhu svojej grafiky. Ak ani to nepomoze, daj reset nastaveni monitora a nastav si vsetko od zaciatku.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ

Novy poznatok. Aj keD dam reset, nic sa nedeje ... na inych obnovovacich frekvenciach sa vsak vrati do povodna, ale na 100Hz a 85Hz nereaguje.

Teraz to mam hadam ako keby mi zobrazovalo len v 80% velkosti z povodnej , pricom pod povodnou sa rozumie ziadne cierne pasy naokolo, obraz roztiahnuty az na doraz.
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Skus pohladat, ci nema tvoj monitor funkciu zoom. Niektore to maju. Staci dat par krokov zoomu a netreba tolko natahovat obraz.
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ

nieco ako zoom v OSD je, ale maximalna hodnota je 100, a pri nej je to uz zmensene ... ide ubrat tusim do 50, ale bohuzial takych potrebnych 120 nejde =(
Ivkopivko12tka
Používateľ
Používateľ

Vsimol som si dalsiu vec ... ku krajom sa zda byt obraz (vsimol som si to na pismenach) sirsi, vo strede je uzssi .... takze asi nieco predsa len zhorelo vnutri
MaxMan
Redaktor
Redaktor

Tak to vyzera. Skus v nejakom servise sa spytat...
SurrendeR
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa SurrendeR »

toto nic nema s grafikou/ovladacmi na cokolvek, nevyriesis to ani v OSD ani zoomom ani nicim...

jednoducho pri vysokej obnovovacke elektronika nedokaze roztiahnut obraz. Na vine bude zrejme stabilizator horizontalneho zosilnovaca, ktory asi uz nezvlada taku vysoku frekvenciu.

najvecsi problem ale je, ze ani nevies kde presne treba hladat... cize myslim ze nema zmysel sa tym zapodievat..

tento problem sa bude len a len zhorsovat.
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Asus ROG Strux GTX 1080 8GB || 4x16 GB RAM 3200MHz CL14 G.SKILL || NVMe - 1000GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x3TB WD RED || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Seasonic Prime Ultra 750W Gold || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Návrat na "Monitory a zobrazovacie zariadenia"