My First Watercooling Project - Asus Striker II Formula
- doomed
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 10. Mar, 2008, 14:00
My First Watercooling Project - Asus Striker II Formula
Zdravim vsetkych Adminov,Gamerov,OC-clockerov,skratka vsetkych,ktori navstevuju vynikajuce a naucne fórum PRETAKTOVANIE.sk
Po dlhom vahani,zhanani informacii a otravovani skusenych uzivatelov fóra som sa rozhodol pre zadovazenie vodneho chladenia pre moje ak sa da nazvat GAMING PC.
V mojej ,,recenzii,, lepsie povedane popisu presneho postupu instalacii vodneho chladenia vas oboznamim ako som postupoval.
Na zaklade toho ze nie som spisovatel a ani dobry slovencinar vacsinu mojho postupu budu tvorit fotky.
Podla mna je lpsie 1 x vidiet ako 100X pocut ci citat!!!
SO LET´S GO
Tu su foto ako som zacinal a ako vyzeralo moje PC pred Vodnikom trosku rozobrate...rano o cca 8hod som zacal...
NEXT-Pohlad na vybratu maticnu dosku
LET´S TAKE OFF PASSIV
DON ´T FORGET CLEAR THAT S..T - cISTOTA 1/2 zIVOTA - Tu som si meral Tlak ze 200 na 300 - moja skoro zena sa stratila z dohladu 8)
HAVE a LOOK ON MY STUFF - Ake Komponenty som Pouzil
HW Labs Black Ice Xtreme III Triple 120mm Radiator - Black
Tygon R3603 7/16in. ID 5/8in. Laboratorne Hadice
Danger Den High Flow Fittings 1/4in to 1/2in
Swiftech MCRES-MICRO - Expanzka
Swiftech MCP355 s Delrin DDC Pump Top
EK-NB S-MAX - Acetal
EK-SB Striker 2 Formula - Acetal
EK-Backplate LGA 775
EK-Supreme - Acetal s Extra mounting plate
Arctic Cooling MX-2
Thermalright HR-09S Type 2 Mosfet Cooler
Thermalright HR-09U Type 2 Mosfet Cooler
Feser One F1 Cooling Fluid - UV BLUE - 1 Liter
SCYTHE Kaze Master-nepatri sem ale montoval som zaroven
Instaling - Zacinam po naneseni pasty instalovat Vodne bloky + ostatne
Backplate - Musi byt
Povodny ,,backplate,, z NB som jednoducho upravil na nove skrutky stacilo navrtat vacsiu dieru - nic zlozite
Blok po Bloku - Treba opatrne dotahovat ziadne zverstva ja uz som si dal par nitroglicerinov pod jazyk na znizenie tlaku
PO PAR HODINKaCH JE DOSKA V CASE - az na 1 image
No po zacati rezania hadic som zistil preco je dobre investovat do rezacky hadic alebo zeby som mal lave ruky??
Rezal som to s rezackou na koberce,pvc urcite vsetci viete co myslim.Tak dorezane ruky som uz dlho nemal.Keby som to mal este raz robit,tak investujem par SK do rezacky.
Urcite by mi aj ostalo viacej hadic ako bez rezacky
Pokial nemate este skusenosti z vodnikom,tak hadice mi tiez trosku zozrali nervy hlavne ked ich nasadite na fittingy a zistite ze je kratka,dlha,ci moc ohnuta - ten kto daval dole hadicu z fittingov,tak vie o com pisem - teda aspon spojenie mojich hadic a fittingov mi dalo zabrat.
Potom som radsej 2 x meral ako 1 x rezal - ale zistil som kolko znesie doska a moji susedia,padali tazke slova 8)
Takze pokracujeme - PICTURES
Inak tie vetraky som chcel dat povodne dovnutra k radiatoru,ale vrchny pasiv na mosfetoch mi to prekazil,vytrcal mimo dosky cca 2cm cize sa nezmestili. - este ze je ta bedna premyslena a dali sa dat navrch case uplne bezproblemov.
AJ BY SOM ZABUDOL - VYNaLEZ ALA DOOMED AND l0k2 NO DOBRE YOURS IDEA
SPOTENy,UNAVENy,STINKY,STICKY AKO TAKe HOVIEDKO SOM SA PUSTIL DO KaBLIKOV A NASLEDNE DO KONEcNyCH uPRAV
Bolo inak cca 18hod,ale medzi tym som bol aj v praci a nieco vybavit.
Tak to by bolo asi vsetko z fotografii,jedine co musim este dotiahnut su thermal cidla z regulatoru otacok,inak som velmi spokojny s mojou pracou som aj zvedavy na vase ci pozitivne alebo negativne komenty,kazdopadne moje pc nie je momentalne ani pocut,vetraky slapu na 900ot,dalsia vec bude neake to OC samozrejme na to sa tesim najviac moje CPU E8400 pri 3 GHZ ma 27C a MCP 30C.
Predtym malo CPU okolo 50 C pretoze pasiv z NB bol asi 0,3cm od passivu box chladicu,MCP malo s dvoma pridavnymi chladicmi okolo 50C pri hrani cca 2-3hod CoD4 aj 60C a Procak 65C.
Vodnik jednoznacne pomohol.Neskor dodam neake OC vysledky.
I HAVE TO SAY HUGE THANKS TO PALEE.........l0k2....s10........AND.........GABO-ZA NAcAS DODANE VECI
Po dlhom vahani,zhanani informacii a otravovani skusenych uzivatelov fóra som sa rozhodol pre zadovazenie vodneho chladenia pre moje ak sa da nazvat GAMING PC.
V mojej ,,recenzii,, lepsie povedane popisu presneho postupu instalacii vodneho chladenia vas oboznamim ako som postupoval.
Na zaklade toho ze nie som spisovatel a ani dobry slovencinar vacsinu mojho postupu budu tvorit fotky.
Podla mna je lpsie 1 x vidiet ako 100X pocut ci citat!!!
SO LET´S GO
Tu su foto ako som zacinal a ako vyzeralo moje PC pred Vodnikom trosku rozobrate...rano o cca 8hod som zacal...
NEXT-Pohlad na vybratu maticnu dosku
LET´S TAKE OFF PASSIV
DON ´T FORGET CLEAR THAT S..T - cISTOTA 1/2 zIVOTA - Tu som si meral Tlak ze 200 na 300 - moja skoro zena sa stratila z dohladu 8)
HAVE a LOOK ON MY STUFF - Ake Komponenty som Pouzil
HW Labs Black Ice Xtreme III Triple 120mm Radiator - Black
Tygon R3603 7/16in. ID 5/8in. Laboratorne Hadice
Danger Den High Flow Fittings 1/4in to 1/2in
Swiftech MCRES-MICRO - Expanzka
Swiftech MCP355 s Delrin DDC Pump Top
EK-NB S-MAX - Acetal
EK-SB Striker 2 Formula - Acetal
EK-Backplate LGA 775
EK-Supreme - Acetal s Extra mounting plate
Arctic Cooling MX-2
Thermalright HR-09S Type 2 Mosfet Cooler
Thermalright HR-09U Type 2 Mosfet Cooler
Feser One F1 Cooling Fluid - UV BLUE - 1 Liter
SCYTHE Kaze Master-nepatri sem ale montoval som zaroven
Instaling - Zacinam po naneseni pasty instalovat Vodne bloky + ostatne
Backplate - Musi byt
Povodny ,,backplate,, z NB som jednoducho upravil na nove skrutky stacilo navrtat vacsiu dieru - nic zlozite
Blok po Bloku - Treba opatrne dotahovat ziadne zverstva ja uz som si dal par nitroglicerinov pod jazyk na znizenie tlaku
PO PAR HODINKaCH JE DOSKA V CASE - az na 1 image
No po zacati rezania hadic som zistil preco je dobre investovat do rezacky hadic alebo zeby som mal lave ruky??
Rezal som to s rezackou na koberce,pvc urcite vsetci viete co myslim.Tak dorezane ruky som uz dlho nemal.Keby som to mal este raz robit,tak investujem par SK do rezacky.
Urcite by mi aj ostalo viacej hadic ako bez rezacky
Pokial nemate este skusenosti z vodnikom,tak hadice mi tiez trosku zozrali nervy hlavne ked ich nasadite na fittingy a zistite ze je kratka,dlha,ci moc ohnuta - ten kto daval dole hadicu z fittingov,tak vie o com pisem - teda aspon spojenie mojich hadic a fittingov mi dalo zabrat.
Potom som radsej 2 x meral ako 1 x rezal - ale zistil som kolko znesie doska a moji susedia,padali tazke slova 8)
Takze pokracujeme - PICTURES
Inak tie vetraky som chcel dat povodne dovnutra k radiatoru,ale vrchny pasiv na mosfetoch mi to prekazil,vytrcal mimo dosky cca 2cm cize sa nezmestili. - este ze je ta bedna premyslena a dali sa dat navrch case uplne bezproblemov.
AJ BY SOM ZABUDOL - VYNaLEZ ALA DOOMED AND l0k2 NO DOBRE YOURS IDEA
SPOTENy,UNAVENy,STINKY,STICKY AKO TAKe HOVIEDKO SOM SA PUSTIL DO KaBLIKOV A NASLEDNE DO KONEcNyCH uPRAV
Bolo inak cca 18hod,ale medzi tym som bol aj v praci a nieco vybavit.
Tak to by bolo asi vsetko z fotografii,jedine co musim este dotiahnut su thermal cidla z regulatoru otacok,inak som velmi spokojny s mojou pracou som aj zvedavy na vase ci pozitivne alebo negativne komenty,kazdopadne moje pc nie je momentalne ani pocut,vetraky slapu na 900ot,dalsia vec bude neake to OC samozrejme na to sa tesim najviac moje CPU E8400 pri 3 GHZ ma 27C a MCP 30C.
Predtym malo CPU okolo 50 C pretoze pasiv z NB bol asi 0,3cm od passivu box chladicu,MCP malo s dvoma pridavnymi chladicmi okolo 50C pri hrani cca 2-3hod CoD4 aj 60C a Procak 65C.
Vodnik jednoznacne pomohol.Neskor dodam neake OC vysledky.
I HAVE TO SAY HUGE THANKS TO PALEE.........l0k2....s10........AND.........GABO-ZA NAcAS DODANE VECI
Naposledy upravil/-a doomed v Ut 13. Máj, 2008, 13:35, upravené celkom 2 krát.
No tak nejako takto si predstavujem kvalitny report aj fotodokumentaciou. Pekna praca Doomed....vsak som ti napisal aj email. Len uz ries to OC som velmo zvedavy.
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
No konecne!!! ... Super praca !!! ... Radost sa na to divat... A uz vies, preco stale hovorim, ze na vodnika treba hlavne cas a trpezlivost
inak s tou rezackou som dopadol rovnako... tiez som si ju nekupil, nakoniec som to rezal tym nozom na linoleum, atD... asi vieme, o co ide... no a davanie dole hadice s fitingu, tak to je brutal, hlavne pri rozoberani... po dvoch-troch sa clovek normalne zapoti ... ale preto je tato kombinacia super, myslim na 1/2" fitingy hadice 7/16" , lebo to extra pevne drzi a hlavne tiesni... niekto ani tie utahovacky na ne uz nedava...
tak rychlo na nejake OC
inak s tou rezackou som dopadol rovnako... tiez som si ju nekupil, nakoniec som to rezal tym nozom na linoleum, atD... asi vieme, o co ide... no a davanie dole hadice s fitingu, tak to je brutal, hlavne pri rozoberani... po dvoch-troch sa clovek normalne zapoti ... ale preto je tato kombinacia super, myslim na 1/2" fitingy hadice 7/16" , lebo to extra pevne drzi a hlavne tiesni... niekto ani tie utahovacky na ne uz nedava...
tak rychlo na nejake OC
DFI X58 | i7 920 @ 4.4GHz | GTX 260
Taktovanie Intel C2D/C2Q procesorov
P5Q Deluxe Discussion | LN2 - Invex 2008 | OC Sessions
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Je to pekne, pozeram ze mas VGA v spodnom PCI-e slote. Inak aku mas VGA a nepremyslal, ze ju tiez budes chladit vodou ?
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- doomed
- Používateľ
Dakujem Chalosi,no ako som pisal zacal som cca o 8 Hod rano,nasledne o 12:00hod hod som musel utekat do prace no zacal som o 16hod a do nakej 19hod nie som si isty presne.
Asi 7 hodin cistej prace....
Najviac mi zozralo casu asi rezanie tych hadic a nasledne ich nasadzanie na fittingy.
Vsimol si si dobre to bol jeden z mojich prstov saziahnuty rezackou
ako case jednoznacne doporucam je to paradicka...
Idem dnes skusit neake to OC len necakam moc od toho procaku.
Lebo na 4,2Ghz vypyta priblizne 1,45 - 1,5 V stabilne...inak vcera som dal na 4,5 vsetko nabootovalo teploty super Voltage 1,6 ale orthos stale vyhadzoval chybu..no jednoduche zly kus si myslim..
Palee...chlapec ja som bol trpezlivy
inak s tymi hadicami mas pravdu tesnia uplne super,ani nebolo treba davat stahovacky ale preistotu som ich dal,nechcem mat z PC akvarko...
Kartu ako vidis v mojom popise mam 8800GT jasne nesor budem chladit aj VGA...ale kupim neaku lepsiu,ale az po lete.
Asi 7 hodin cistej prace....
Najviac mi zozralo casu asi rezanie tych hadic a nasledne ich nasadzanie na fittingy.
Vsimol si si dobre to bol jeden z mojich prstov saziahnuty rezackou
ako case jednoznacne doporucam je to paradicka...
Idem dnes skusit neake to OC len necakam moc od toho procaku.
Lebo na 4,2Ghz vypyta priblizne 1,45 - 1,5 V stabilne...inak vcera som dal na 4,5 vsetko nabootovalo teploty super Voltage 1,6 ale orthos stale vyhadzoval chybu..no jednoduche zly kus si myslim..
Palee...chlapec ja som bol trpezlivy
inak s tymi hadicami mas pravdu tesnia uplne super,ani nebolo treba davat stahovacky ale preistotu som ich dal,nechcem mat z PC akvarko...
Kartu ako vidis v mojom popise mam 8800GT jasne nesor budem chladit aj VGA...ale kupim neaku lepsiu,ale az po lete.
nie je to vobec zly kus... to si nemysli, ze kto da e8400 na 4.5 GHz, tak mu to bezi hodiny v Orthose alebo Prime95... ale fakt pozor s tymi napatiami, dlho tam nepustaj tych 1.5V+ ...
- port77
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
parada vyborne! , pekne...
nie ako dell recenzia
takto si to predstavujem aj ja ,uz len drzim palce na co najvyssie MHz
nie ako dell recenzia
takto si to predstavujem aj ja ,uz len drzim palce na co najvyssie MHz
ASUS P5Q Deluxe//Core2Quad Q9550@TR Ultra 120eXtreme+NoctuaP12//MSI 280GTX Super OC:700/1400/2300//8GB Patriot ViperSeries 1066Cl5//Asus Xonar DX@Creative 6700@Sony DHC-MDX10//WD VelociRaptor 150HLFS+2xSamsung F1 1TB+WD CaviarBlack 2TB//Sony Optiarc AD-7201S LS//TT ARMOR Silver FullTower+2xMagma+2xNoctua+KazeServer//ENERMAX MOD82+ 625W//26"LG W2600H 1920*1200//MS Explorer Mouse, Natural MS laser 6000, MS Sidewinder X8//MS Sidewinder X6//Logitech Cordless Rumblepad 2//BT2.1//Belkin N router/PinnacleTVtuner@Motorola VIP1910-9DB@Sony BRAVIA KDL-40X4500.
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)
HP Photosmart e-Premium
Acer TimeLIne X 14" ATi HD5650-1GB,i5 460M/4GB-DDR3/640GB hdd/WD 2.5" 750GB USB3.0
HTC HD2 WM 6.5 16GB
Samsung Omnia 2 WM 6.5 8GB :)
- doomed
- Používateľ
Takze nech sa paci
Ako ste si urcite vsimli musel som dat V az 1,58 v Biose.
Pocitac bezproblemov slape,ziadne mrznutie,modre obrazovky skratka vsetko bezi ako ma.
Chcel som zapnut aj orthos len stale mi vyhadzuje ze program prestal pracovat a vypne sa,ani nestihne nabednut do cervena.
Na zaklade toho som pouzil ako mozete vidiet Everest Test stability systemu,nechal som ho bezat cca 5 min zatial som hodil pradlo do pracky
procesor isiel na 100% .. a teploty vynikajuce pri takom V
Everest mi ale ukazuje o cca 10 C menej ako real temp cize drzme sa radsej teplot z Real Temp.
Najviac co ma fascinuje je teplota MCP 35C ,predtym som mal cca 50 C s dvoma vetrakmi na pasivoch ktore vrcali ako cmeliaci no a keD som hral cca 3-4 hod ako som uz pisal tak teplota sa vysplhala do 60C...a to sa nepyajte ake bolo teploty bez tych vetrakov islo to do 80C...
Uz asi viacej nebudem davat procak to by som musel ist nad 1,6V aby som dosiahol tych 4,5 ... 4,6 Ghz
Budem pouzivat 4,2 denne uplne postacujuce tam by malo byt V nieco medzi 1,45 - 1,48 teploty do 50C pri dlhodobej zatazi pocitam co je vynikajuce.
na zmenu podpisu nemam cas momentalne ..asi v piatok zemnim..
Ako ste si urcite vsimli musel som dat V az 1,58 v Biose.
Pocitac bezproblemov slape,ziadne mrznutie,modre obrazovky skratka vsetko bezi ako ma.
Chcel som zapnut aj orthos len stale mi vyhadzuje ze program prestal pracovat a vypne sa,ani nestihne nabednut do cervena.
Na zaklade toho som pouzil ako mozete vidiet Everest Test stability systemu,nechal som ho bezat cca 5 min zatial som hodil pradlo do pracky
procesor isiel na 100% .. a teploty vynikajuce pri takom V
Everest mi ale ukazuje o cca 10 C menej ako real temp cize drzme sa radsej teplot z Real Temp.
Najviac co ma fascinuje je teplota MCP 35C ,predtym som mal cca 50 C s dvoma vetrakmi na pasivoch ktore vrcali ako cmeliaci no a keD som hral cca 3-4 hod ako som uz pisal tak teplota sa vysplhala do 60C...a to sa nepyajte ake bolo teploty bez tych vetrakov islo to do 80C...
Uz asi viacej nebudem davat procak to by som musel ist nad 1,6V aby som dosiahol tych 4,5 ... 4,6 Ghz
Budem pouzivat 4,2 denne uplne postacujuce tam by malo byt V nieco medzi 1,45 - 1,48 teploty do 50C pri dlhodobej zatazi pocitam co je vynikajuce.
na zmenu podpisu nemam cas momentalne ..asi v piatok zemnim..
Naposledy upravil/-a doomed v Ut 13. Máj, 2008, 13:59, upravené celkom 1 krát.
super vysledok...
pre stabilitu by sa dalo mozno trosku zvysit CPU VTT aj vNB, ale fakt len malo a nie dlhodobo... a s tym CPU PLL tiez len opatrne... dlhodobo staci tych 1.5V, pri OC sa samozrejme aj viac...
pre stabilitu by sa dalo mozno trosku zvysit CPU VTT aj vNB, ale fakt len malo a nie dlhodobo... a s tym CPU PLL tiez len opatrne... dlhodobo staci tych 1.5V, pri OC sa samozrejme aj viac...
- doomed
- Používateľ
Inak v bosie som mal CPU PLL na 1,6V Everest 1,62V niekedy su tam nezrovnalosti na to treba davat bacha,podla mna bios je asi naj vzdy pozriet.palee napísal:super vysledok...
CPU VTT pri 4,4 Ghz som mal dost nizko som si nevsimol,ale drzalo
Mas pravdu CPU VTT je dost dolezite pri OC ako aj NB...
Na 4,2Ghz 467 x 9 FSB 1868 mhz
CPU PLL 1,56 V
CPU VTT 1,4 V
NB 1,48 V
SB 1,55 V
1,2V HT 1,3V