Po dlhom vahani,zhanani informacii a otravovani skusenych uzivatelov fóra som sa rozhodol pre zadovazenie vodneho chladenia pre moje ak sa da nazvat GAMING PC.
V mojej ,,recenzii,, lepsie povedane popisu presneho postupu instalacii vodneho chladenia vas oboznamim ako som postupoval.
Na zaklade toho ze nie som spisovatel a ani dobry slovencinar vacsinu mojho postupu budu tvorit fotky.
Podla mna je lpsie 1 x vidiet ako 100X pocut ci citat!!!

SO LET´S GO
Tu su foto ako som zacinal a ako vyzeralo moje PC pred Vodnikom trosku rozobrate...rano o cca 8hod som zacal...

NEXT-Pohlad na vybratu maticnu dosku

LET´S TAKE OFF PASSIV

DON ´T FORGET CLEAR THAT S..T - cISTOTA 1/2 zIVOTA - Tu som si meral Tlak ze 200 na 300 - moja skoro zena sa stratila z dohladu 8)

HAVE a LOOK ON MY STUFF - Ake Komponenty som Pouzil
HW Labs Black Ice Xtreme III Triple 120mm Radiator - Black
Tygon R3603 7/16in. ID 5/8in. Laboratorne Hadice
Danger Den High Flow Fittings 1/4in to 1/2in
Swiftech MCRES-MICRO - Expanzka
Swiftech MCP355 s Delrin DDC Pump Top
EK-NB S-MAX - Acetal
EK-SB Striker 2 Formula - Acetal
EK-Backplate LGA 775
EK-Supreme - Acetal s Extra mounting plate
Arctic Cooling MX-2
Thermalright HR-09S Type 2 Mosfet Cooler
Thermalright HR-09U Type 2 Mosfet Cooler
Feser One F1 Cooling Fluid - UV BLUE - 1 Liter
SCYTHE Kaze Master-nepatri sem ale montoval som zaroven

Instaling - Zacinam po naneseni pasty instalovat Vodne bloky + ostatne
Backplate - Musi byt

Povodny ,,backplate,, z NB som jednoducho upravil na nove skrutky stacilo navrtat vacsiu dieru - nic zlozite

Blok po Bloku - Treba opatrne dotahovat ziadne zverstva

PO PAR HODINKaCH JE DOSKA V CASE - az na 1 image
No po zacati rezania hadic som zistil preco je dobre investovat do rezacky hadic

Rezal som to s rezackou na koberce,pvc urcite vsetci viete co myslim.Tak dorezane ruky som uz dlho nemal.Keby som to mal este raz robit,tak investujem par SK do rezacky.
Urcite by mi aj ostalo viacej hadic ako bez rezacky

Pokial nemate este skusenosti z vodnikom,tak hadice mi tiez trosku zozrali nervy hlavne ked ich nasadite na fittingy a zistite ze je kratka,dlha,ci moc ohnuta - ten kto daval dole hadicu z fittingov,tak vie o com pisem - teda aspon spojenie mojich hadic a fittingov mi dalo zabrat.
Potom som radsej 2 x meral ako 1 x rezal
Takze pokracujeme - PICTURES
Inak tie vetraky som chcel dat povodne dovnutra k radiatoru,ale vrchny pasiv na mosfetoch mi to prekazil,vytrcal mimo dosky cca 2cm cize sa nezmestili. - este ze je ta bedna premyslena a dali sa dat navrch case uplne bezproblemov.

AJ BY SOM ZABUDOL - VYNaLEZ ALA DOOMED AND l0k2 NO DOBRE YOURS IDEA

SPOTENy,UNAVENy,STINKY,STICKY AKO TAKe HOVIEDKO SOM SA PUSTIL DO KaBLIKOV A NASLEDNE DO KONEcNyCH uPRAV
Bolo inak cca 18hod,ale medzi tym som bol aj v praci a nieco vybavit.

Tak to by bolo asi vsetko z fotografii,jedine co musim este dotiahnut su thermal cidla z regulatoru otacok,inak som velmi spokojny s mojou pracou som aj zvedavy na vase ci pozitivne alebo negativne komenty,kazdopadne moje pc nie je momentalne ani pocut,vetraky slapu na 900ot,dalsia vec bude neake to OC samozrejme na to sa tesim najviac moje CPU E8400 pri 3 GHZ ma 27C a MCP 30C.
Predtym malo CPU okolo 50 C pretoze pasiv z NB bol asi 0,3cm od passivu box chladicu,MCP malo s dvoma pridavnymi chladicmi okolo 50C pri hrani cca 2-3hod CoD4 aj 60C a Procak 65C.
Vodnik jednoznacne pomohol.Neskor dodam neake OC vysledky.
I HAVE TO SAY HUGE THANKS TO PALEE.........l0k2....s10........AND.........GABO-ZA NAcAS DODANE VECI