Vymenil som svoj 160GB Seagate 7200.9 za 500GB 7200.11 SATA2 disk Seagate na mojej doske MSI k7n2 delta 2 lsr ... rozbehal som ho s Win XP Prof. na SATA1 mode, cache enable .. no stale sa toci, nechapem to, ovladace su nainstalovane, instalacka bola so SATA ovladacmi, antivirusovy program to nie je ... poraDte mi, a program HDD Life Pro mi hlasi len 51 percent a SMART mi svieti v HDtach pri Spin retry count na zlto a hodnoty su 100 100 97 1 ... disk je hlucnejsi ako ten 160GB ... je niekde problem? nerad by som prisiel o svoje data. Dakujem.
Myslim, ze to bolo Operou 9.50b, v tom programe od MS stale nieco robila tak som sa vratil k 9.27 a uz sa tak nekruti (lebo aj indexovanie mam vypnute) no i tak ma znervóznuje to SMART + tych 51 percent
Stale mi to robi (stale nad niecim pracuje, uz som vypol indexovanie, aj Avast), moze to byt zlymi ovladacmi pre SATA2 HDD, resp. dosku? Nemate nejake nove SATA ovladace pre MSI K7N2 Delta2?
Do kedy je to normalne to Spin Retry Count mi narastlo v priebehu 2 dni z 1 na 6 ! Je to dovod pre reklamaciu? Ako to preukazem, keD SeaTools aj WD DLG mi po testoch pisu PASS?? Smart mi v SeaTools nefunguje, iba v HD Tune a SpeedFan-e. Dik, za odpoveD.
kurilla napísal:Prikladam SMART z mojho disku, je to dovod na reklamaciu? Pripadne ako to dat reklamovat, dokazat vadu disku keD mi neide v Seatools spustit SMART?
Kupil som WD5000AAKS a je to uplne o inom, ten SEagate bol vadny, uz ani instalacka XPciek na neho nechcela na druhom PC ist, ale zaujimave, ze testy cez Seatools vsetky dopadli dobre, smart neide spustit ... verim, ze mi ho reklamuju ... dam vediet, zatial s WD spokojnost, dam vediet