caute. mam taky mensi problem s mojou kartou Gainward 7600GT. pouzivam utilitu Expertool kde viem regulovat otacky ventilatora na grafike. je tam dynamic a fixed speed. ak dam dynamic tak si to reguluje nejak samo, ale aj tak necha vypiect kartu do podla mna velmi vysokych teplot cca 80-90st. ak nastavim fixed speed co vlastne aj najviac vyuzivam tak sa stane jedna zahadna pre mna nelogicka vec. som vo win a nastavim vetrak na maximum. niekedy to frci v pohode ale niekedy sam od seba znizi otacky aj ked je nastaveny naplno. vo win mi to nevadi, aspon je menej hluku ale problem nastane ak idem hrat hru. proste vypalim vetrak naplno nech neupeciem kartu a v momente ako spustim hru tak automaticky znizi otacky a toci sa pomaly a karta sa hreje a hreje a proste uz sa na plne otacky nespusti nikdy, musim to zase spravit manualne ale po chvili to zase spadne na minimalne otacky. nevie niekto preco to takto robi?
karta ma sama o sebe dost vysoke teploty pri necinnosti aj okolo 60stupnov, pri plnej palbe ide ku 100. zda sa mi to strasne vela. ten chladic od vyroby je dost maly, hlavne ten pasiv. teraz som to rozoberal a slahol som tam len nejaku lacnu pastu kym nekupim lepsi chladic alebo nieco nevyrobim doma. potom tam dam AC MX2. vysoke teploty ta karta mala aj pred vymenou original pasty za tu lacnu

. je mi jasne ze ten origo chladic nie je nic moc, takze sa pripravujem na nejaky tucny pasiv + poriadny vetrak. pripadne skuste poradit ako by ste to riesili vy.
mam este jednu otazku, idem kupovat novy zdroj, pravdepodobne fortron 400w. je verzia ktora ma konektor pre PCIe a verzia bez neho. sucasna karta to nevyzaduje, ale oplati sa to ako investicia do buducna? ako su na tom susacne vykonne karty? je potreba toho konektoru alebo ani nie? pripadne ktoru kartu by ste odporucali ako nastupcu 7600GT, pripadne nieco vykonnejsie? diky moc